5 x hoge SPF-bescherming voor je gezicht

Categoriën Huidverzorging, Nieuwe Collecties

hoge spf gezicht

Als ik de zon in ga, gebruik ik altijd een aparte bescherming voor mijn gezicht. De zonnebescherming die ik voor mijn lichaam gebruik, smeer ik dus niet op mijn gezicht. Onzin, vinden velen, maar ik vind van niet. De huid van je gezicht is heel anders dan die van je lichaam (dunner, gevoeliger). Je smeert bodylotion toch ook niet op je gezicht? Daar gebruik je een aparte dagcrème voor. Zo gaat dat ook met zonnebescherming. Ik zette 5 fijne hoge SPF-producten voor het gezicht op een rijtje.

Paulas Choice SPF30 sunscreen spray

De eerste is van Paula’s Choice, nog altijd één van mijn favoriete huidsverzorgingsmerken. Deze spray met SPF 30 is niet speciaal voor het gezicht, maar je kunt hem er wel voor gebruiken. Spray hem niet direct op je gezicht, maar eerst in je handen en verdeel hem daarna over je gezicht. Het fijne aan deze spray vind ik dat hij transparant is, lichtgewicht en dat hij onwijs snel intrekt. Eén probleempje waar ik nu net achter kom: hij is volgens mij uit het assortiment. Ik kan hem in ieder geval niet meer vinden op de website, maar gelukkig heeft Paula’s Choice nog veel meer zonneproducten.

Hannah Juvi Protect

De Juvi Protect van Hannah is een voedende zonnebescherming. Het kan goed zijn dat je huid al genoeg heeft aan alleen deze crème, maar ik breng toch ook nog graag een extra verzorging aan. Hij bevat SPF 30 en zit in een handige tube met pompje. Hij is redelijk vloeibaar, maar uitsmeren gaat wel en beetje stroef. Een verpakking van 75 ml kost € 55,00. Hij is o.a. verkrijgbaar in de webshop.

Clinique SPF30 Face Cream

De Face Cream met SPF 30 van Clinique is en volle crème die perfect is voor mijn droge huid. Ik heb hiernaast eigenlijk geen andere verzorging meer nodig. De Face Cream van Clinique voedt mijn gezicht en biedt daarnaast hoge bescherming. Perfect voor de droge huidjes, iets minder gezicht voor de wat vettere huid. Een tube van 50 ml kost €26.20. Clinique is o.a te koop bij Douglas, ICI Paris XL en De Bijenkorf.

Boots Soltan Face SPF50

De Soltan Face Moisturizing Suncare Cream bevat de hoogst haalbare SPF (50+) en is net als die van Clinique erg voedend. Wel laat hij een beetje een glimmend laagje achter op mijn gezicht en dat doet die van Clinique een stuk minder. Hij is wel lekker betaalbaar, voor een tube van 50 ml betaal je €10,95. Verkrijgbaar bij Boots.

Biodermal Matterende Zonnefluide SPF50

Ten slotte de Matterende Zonnefluïde van Biodermal. De naam zonnefluide zegt het al, deze zonnebescherming is erg vloeibaar. Iets té vloeibaar naar mijn mening, maar het smeert wel lekker uit en trekt snel in. Bevat SPF 50+ en voelt lekker licht en niet vet aan. Het fijne aan deze zonnefluïde vind ik het matterende effect. Zeker in de zomermaanden glimt mijn huid toch iets meer dan normaal op de T-zone en deze fluïde zorgt voor een mooie matte teint. Wel heb ik naast deze zonneberscherming nog een dagverzorging nodig. De Biodermal Matterende Zonnefluïde SPF 50+ kost €16,25 voor 50 ml.

spf gezicht substanties

Op deze foto kun je de substanties van de zonneproducten goed zien. Die van Paula’s Choice is transparant, vandaar dat je die amper ziet.

Naast de gebruikelijke UVB-bescherming (de SPF), die zonnebrand tegengaat, bieden al deze producten ook UVA-bescherming. UVA-stralen dringen tot diep in de huid door en beschadigen het bindweefsel waardoor de huid zijn elasticiteit verliest (= huidveroudering en rimpels als gevolg). Ook dragen UVA-stralen bij aan het veroorzaken van huidkanker. Het is dus belangrijk om een zonnebescherming te gebruiken die zowel UVA- als UVB-stralen tegengaat.

Het is lastig om uit deze vijf producten één absolute favoriet te kiezen, maar als ik echt zou móeten kiezen dan zou ik voor de Face Cream SPF30 van Clinique gaan. Hij smeert gemakkelijk uit, trekt snel in, glimt niet, beschermt goed en ik heb geen andere verzorging nodig (lekker makkelijk). Dit is natuurlijk erg persoonlijk en hangt samen met mijn huidtype. Heb je een wat vettere huid? Dan zou ik die van Biodermal eens gaan bekijken.

Liefs, Laura

5 thoughts on “5 x hoge SPF-bescherming voor je gezicht

  1. Goed hoor, belangrijk dat dat in dit weer ook wordt benadrukt. Voor mijn hals en gezicht doe ik meestal ook factor 50, en mijn vriendinnen lachen me dan altijd uit:(

  2. De zonnecrème van Biodermal is denk ik perfect voor mijn (gemengde) huid. Zelf vind ik ze iets te duur, daarom koop ik mijn zonnecrème voor het gezicht in de Aldi. Zij hebben namelijk ook een matterende crème. Niet in het vaste assortiment maar 1x per jaar komen die in de reclame. Prijs +-4 euro. :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.