Kruidvat Smooth Calming Masker

Categoriën Huidverzorging

Kruidvat gezichtsmasker Smooth Calming

Eens in de zoveel tijd las ik voor mezelf een beautyavondje of -middag in om mijn huid eens echt goed te verzorgen. Lekker allerlei verzorgende producten gebruiken en even echt ontspannen. Een maskertje mag dan ook zeker niet ontbreken. Maskertjes in zakjes zoals die van Montagne Jeunesse, Dr. van der Hoog of extra budgetproof zoals deze van Kruidvat blijven tijdens deze pampering sessies favoriet. De laatste keer testte ik dit Smooth Calming masker van Kruidvat. Is het wat?

Kruidvat gezichtsmasker Smooth Calming instructies

De verpakking bevat twee aparte zakjes (2 x 8 ml). Je kunt er dus twee keer mee doen. En dat voor 99 cent. Lekker betaalbaar dus. Nu zit er over het algemeen in al die maskertjes in zakjes voldoende voor twee keer, maar ik vind het wel prettig dat Kruidvat er twee aparte zakjes van gemaakt heeft omdat je zo geen gedoe hebt om het zakje weer goed af te sluiten.

Het masker belooft de huid te kalmeren en roodheid en irritaties te verminderen. De toegevoegde macadamia olie, jojoba olie en shea butter herstellen de huid en beschermen tegen uitdroging. De vitamine E in het masker beschermt de huid tegen vrije radicalen, die zorgen voor vroegtijdige veroudering. Na gebruik van het masker zou de huid er weer fris en stralend uitzien.

Kruidvat gezichtsmasker Smooth Calming ingredienten

Als ik naar de ingrediënten kijk zie ik vooral vochtinbrengende en voedende ingrediënten waarvan de meeste ook nog hoog in de ingrediëntenlijst staan, dus dat is mooi. Schrik niet van het ingrediënt ceteartyl alcohol, dit is geen uitdrogende soort maar een vette die juist verzachtend en vochtvasthoudend werkt. Er zit wel parfum in, dus als je daar gevoelig voor bent, moet je daar even op letten. Zelf heb ik er vrijwel nooit last van.

Kruidvat gezichtsmasker Smooth Calming

Het masker is wit van kleur en smeert gemakkelijk uit. Ik breng hem het liefst aan met een foundationkwast. Hij ruikt vrij neutraal. Ik ruik voornamelijk de shea boter, maar zoals je misschien wel weet is die geur ook best zacht en neutraal. Na 15 minuten heb ik het eraf gehaald met lauw water en een washandje. Mijn huid voelde heerlijk zacht, gevoed en gehydrateerd aan. Een crème aanbrengen was eigenlijk niet meer nodig. Ook zag ik dat mijn huid gekalmeerd was. Rode vlekken op mijn wangen waren een stuk minder rood. Nice!

Verwacht geen wonderen van dit masker, zoals een instant glow, puistjes die opeens verdwenen zijn of dagenlang een zijdezachte huid, maar dat belooft dit masker ook niet. Het is gewoon een lekker masker die je huid kalmeert, verzacht, voedt en hydrateert, voor die luie zondagmiddag bijvoorbeeld. Voor die 99 cent een absolute aanrader.

Het Kruidvat Smooth Calming Masker (2 x 8 ml) is te koop bij Kruidvat (like, dûh) voor €0,99.

Liefs, Laura

10 thoughts on “Kruidvat Smooth Calming Masker

  1. Ik doe bij die grote zakjes de andere helft altijd in een goed afsluitbaar plat potje, veel handiger dan zo’n open zakje bewaren en ook minder gesmeer met het opbrengen. :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.