CK One Color powder eyeshadow mono #720 Evolved (+ look)

Categoriën Ogen

CK One mono powder eyeshadow evolved

Ongeveer een jaar geleden kwam Calvin Klein voor de tweede keer met een eigen make-up lijn: CK One Color. Voor de tweede keer ja, want de eerste keer was helaas geen succes. De producten van de eerste lancering zie je nog wel eens ergens in een uitverkoopbak bij Big Bazar liggen, maar de nieuwe make-up lijn is toch echt anders en exclusief te koop bij Douglas. Ik reviewde toen een aantal producten maar was niet écht onder de indruk. Alles zag er prachtig uit, maar de kwaliteit liet soms te wensen over. Vooral de kwaliteit van de oogschaduwquads viel me erg tegen. Nu, een jaar later, komt CK One Color met mono oogschaduws. Ik kreeg er eentje toegestuurd in de kleur #720 Evolved. Ik verwachtte er niet veel van maar wilde hem toch een kans geven. Ik maakte er een look mee en werd positief verrast.

CK One mono powder eyeshadow evolved

De oogschaduw gaat open door een swivel systeem. Je draait de deksel naar rechts en aan de bovenkant zit hij vast. Erg leuk en apart! Als ik dan toch even heel kritisch mag zijn: door het gewicht van de deksel blijft de oogschaduw niet plat staan als je hem open doet, hij kantelt naar achteren. Natuurlijk kun je de oogschaduw vasthouden, maar als je de oogschaduw los op tafel hebt staan en je wil even snel je kwast erin dippen dan wiebelt ‘ie dus.

CK One Color eyeshadow mono kleuren

Van de mono’s zijn 12 verschillende kleuren beschikbaar. De kleuren zijn allemaal heel draagbaar en kunnen mooi gecombineerd worden, maar echt spannend zijn ze niet, vind ik. Ze bevatten 1,18 gram product, iets minder dan een MAC oogschaduw (1,5 gram).

CK One mono powder eyeshadow evolved

Ik heb dus de kleur 720 Evolved. Een bruine kleur met een licht glansje. Niet heel speciaal, wel mooi.

CK One mono powder eyeshadow evolved

De mono’s kunnen zowel droog als nat gebruikt worden. Op de foto’s hierboven is de kleur droog aangebracht. Het pigment is in ieder geval een stuk beter dan dat ik gewend was van de powder eyeshadow quads. De oogschaduw is lekker zacht en gemakkelijk te blenden. Hij is wel een tikje poederig, maar dat is zo minimaal dat het eigenlijk geen naam mag hebben.

Voor bovenstaande look heb ik Evolved op mijn bewegend ooglid aangebracht en geblend tot net boven de arcadeboog. Onder mijn wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek heb ik nog een highlighter van Golden Rose aangebracht en een donkergrijze kleur in de buitenste ooghoek. De eyeliner is van Illamasqua en als mascara draag ik Lancôme Définicils.

Al met al ben ik tevreden over de kwaliteit van de nieuwe mono’s van CK One Color. De pigmentatie is een stuk beter dan die van de quads, ze zijn lekker zacht en brengen fijn aan. Wel vind ik de prijs van 17 euro wat aan de hoge kant. Voor dat geld heb je ook een MAC oogschaduw waar nét iets meer in zit en waarvan de kleuren toch iets specialer zijn. De verpakking van deze CK One Color mono’s vind ik dan wel weer leuker en origineler dan die van MAC (hoewel toch ook iets onhandiger omdat ze kantelen).

CK One powder eyeshadows zijn vanaf september 2013 verkrijgbaar op www.douglas.nl en in enkele Douglas filialen.

Liefs, Laura

9 thoughts on “CK One Color powder eyeshadow mono #720 Evolved (+ look)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.