How to: zelfbruiner verwijderen

Categoriën Tips & Tricks

loreal-sublime-bronze-zelfbruinerdoekjes-fail

Laatst vertelde ik jullie over de L’Oréal Sublime Bronze zelfbruinende doekjes die bij mij niet echt goed hadden uitgepakt. Ik zat onder de strepen en was niet van plan om met 30+ graden een lange broek te dragen of de hele tijd binnen te blijven, dus ik moest en zou van die vlekken en strepen afkomen. Na wat research kwam ik verschillende tips tegen waarvan ik er een aantal geprobeerd heb. Vandaag zet ik ze voor je op een rijtje. Hopelijk heb je ze niet nodig, maar je weet maar nooit…

scrubben

Tip 1: Scrubben

Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen en daarmee ook de huidcellen die verkleurd zijn door de zelfbruiner. Flink scrubben dus, maar ga ook weer niet té hard te werk. Liever zelfbruinerstrepen dan een geïrriteerde huid. “Ja maar Lau, ik had juist vóórdat ik de zelfbruiner aangebracht al flink gescrubt zodat ik een mooi egaal resultaat zou krijgen.” Ja, dat is in principe een goed idee geweest. Door je huid van tevoren te ontdoen van dode huidcellen, verwijder je losse velletjes waar de zelfbruiner zich kan ‘ophopen’ en verminder je hiermee dus de kans op vlekken. Mocht je toch vlekken hebben en je hebt de huid van tevoren al gescrubt dan zou je je huid nogmaals kunnen scrubben, maar je zal niet alle strepen en vlekken weg krijgen. Dan is het tijd voor zwaarder geschut.

citroen scrub

Tip 2: Citroen(sap) met suiker

Meng een beetje citroensap met wat suiker. Zo maak je als het ware op een snelle manier je eigen citroenscrub. Je kunt ook een citroen halveren, deze in de suiker dippen en hiermee je huid scrubben. Citroen bleekt je huid op natuurlijke wijze en de suiker scrubt de dode huidcellen weg. Smeer je daarna in met een voedende body lotion of butter, want citroensap kan je huid uitdrogen.

handdoek

Tip 3: Warme douche + handdoek

Neem een lekker warme douche en scrub jezelf onder de douche. Stap uit de douche en droog jezelf nét iets harder af dan normaal. Je huid is door de warmte zacht en soepel geworden en zo laten velletjes en dode huidcellen gemakkelijker los.

alcohol nagellakremover

Tip 4: Alcohol of nagellakremover

Een agressieve maar effectieve manier om zelfbruiner te verwijderen is door alcohol (70% te koop bij de drogist) of nagellakremover op een wattenschijfje aan te brengen en hiermee over de vlekken/strepen te gaan. Deze tip zou ik niet toepassen als je strepen over je hele lichaam hebt, want het is niet goed voor je huid, maar je kunt hem wel gebruiken voor kleine gedeeltes. Breng daarna een verzorgende body lotion of butter aan, want het droog je huid enorm uit.

prodent white now

Tip 5: Whitening tandpasta

Tandpasta die je tanden witter maakt, schijnt ook te werken tegen zelfbruinerstrepen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd (ik was al van mijn strepen af voordat ik deze tip ontdekte), maar ik geloof zeker dat het kan werken. Elk blekend product zal wel iets helpen. Test het wel eerst even op een klein gedeelte van je huid i.v.m. irritaties.

tan remover

Tip 6 : Self tan removers

Erg bestaan ook speciale Self Tan Removers in de vorm van doekjes of lotion, maar vaak werken die maar tot 4 uur na applicatie. Als je dus pas ná die 4 uur ziet dat je strepen hebt, zullen die Self Tan Removers niet veel meer doen.

Heb je vlekken of strepen van zelfbruiner maar kun je het gemakkelijk bedekken? Dan zou ik dat gewoon doen. Dat is altijd beter dan hard scrubben of met agressieve en blekende middelen in de weer te gaan. Zelfbruiner slijt over het algemeen best snel. Binnen een week ben je er vanaf. Maar ja, soms móet je haast wel en dan komen deze tips hopelijk van pas. Succes!

 

Liefs, Laura

10 thoughts on “How to: zelfbruiner verwijderen

  1. Gohh grappig, ik wist niet dat er self tan removers bestonden!
    nagellak remover zou ik zelf niet zo snel doen, maar ik gebruik dan ook eigenlijk bijna nooit zelfbruiner haha!

  2. Zo vervelend wanneer een zelfbruiner niet goed uitpakt! Ik gebruik zelf altijd een halve citroen en breng die rechtstreeks aan, de volgende keer zal ik er wat suiker op doen, handige tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.