L’Occitane Repairing Shampoo, Conditioner en Olie

Categoriën Haar

L'Occitane Repairing haar lijn

Sinds enige tijd heeft L’Occitane een haarverzorgingslijn speciaal voor droog en broos haar. De producten uit deze lijn – een shampoo, conditioner, masker en olie – zouden de haarvezel herstellen en vervolgens verstevigen en beschermen. Droog en broos haar heeft vaak de neiging om snel af te breken en ook dat zou deze shampoo tegengaan door de combinatie van 5 etherische oliën: geranium, lavendel, ylang-ylang, zoete sinaasappel en engelwortel. Ik heb de shampoo, conditioner en olie getest tijdens en na mijn vakantie omdat mijn haar dan vaak wat droger is door de zon, het zoute zeewater en het chloor in het zwembadwater.  Vandaag mijn review!

L'Occitane Repairing Shampoo

L'Occitane Repairing Shampoo ingredienten

Repairing shampoo 500 ml – € 21,50 / 300 ml – € 16,00

Laten we eerst eens naar de ingrediëntenlijst kijken van deze shampoo. Naast de eerder genoemde etherische oliën die hoog in de ingrediëntenlijst staan (like!) zie ik ook Sodium Laureth Sulfaat (SLES) ertussen staan. Voor mij persoonlijk geen probleem, maar sommige mensen met een (zeer) gevoelige hoofdhuid kunnen hier niet tegen. Verder zie ik gelukkig geen siliconen, dus da’s een pluspunt.

De shampoo heeft – net als de conditioner- een kleine klepdop. Ik had verwacht dat deze, vooral onder de douche, lastig open zou gaan maar dat valt heel erg mee. De shampoo schuimt goed en heeft een apart ‘planterige/kruidige’ geur. Tja, daar moet je van houden. Persoonlijk vind ik de geur niet heel lekker maar ook niet vervelend. De geur is gelukkig ook een beetje fris en dat maakt veel goed. Verder is het een prima shampoo die mijn haar goed reinigt.

L'Occitane Repairing Conditioner

L'Occitane Repairing Conditioner ingredienten

Repairing conditioner 500 ml – € 25,50 / 300 ml – € 16,00

De conditioner zit zo’n zelfde flacon als de shampoo. De conditioner bevat, naast de eerder genoemde oliën, ook siliconen. Als ik de conditioner alleen in de lengte van mijn haar of alleen in de puntjes aanbreng is dat geen probleem, maar zodra ik het ook bij de aanzet aanbreng merk ik gelijk dat de siliconen mijn haar verzwaren. Ik heb liever een conditioner zonder siliconen. Verder zit er geen SLS of SLES in, maar het is dan ook een conditioner en geen reiniger. De conditioner maakt mijn haar lekker zacht en doorkambaar, maar zorgt niet voor glans of zo. Daar is een ander product voor …

L'Occitane Repairing Oil

Repairing olie 100 ml – € 20,00

Deze herstellende olie geeft mijn haar een prachtige gezonde glans. Helaas heb ik geen ingrediëntenlijst op de verpakking kunnen vinden, maar ik vermoed dat die op het doosje stond waar dit flesje in zat. Mijn flesje was gaan lekken in het doosje dus dat heb ik daarna gelijk weggegooid. Anyway, volgens L’Occitane bevat deze olie ook de vijf etherische oliën (daar twijfel ik niet aan) maar aan de substantie te voelen vermoed ik dat er ook siliconen in zitten. Ik heb slechts een paar druppeltjes nodig om mijn haar van een gezonde glans te voorzien.

L'Occitane Repairing haar resultaat

Helaas heb ik geen ‘voor’ foto, maar wel twee foto’s van mijn haar na het gebruik van deze producten. Mijn haar ziet er gezond uit, is niet droog en voelt lekker zacht aan. Ook merk ik dat mijn haar minder afbreekt/uitvalt. Waar ik normaal al een aantal haren verlies tijdens het wassen en vervolgens nog meer tijdens het stylen en gedurende de dag, merk ik dat dat nu een stuk minder is. Like! Het enige minpuntje vind ik dat er siliconen in de conditioner zitten die niet oplosbaar zijn in water. In de Repairing Oil zitten ook siliconen, maar dat ervaar ik persoonlijk niet als vervelend. En die geur, tja, dat is heel persoonlijk of je die lekker vindt.

De L’Occitane Repairing lijn is aan te raden voor mensen met droog of broos haar dat snel afbreekt en die het niet vervelend vinden dat er SLES in de shampoo zit en siliconen in de conditioner en olie. Mijn favoriete product uit deze lijn is de Repairing Oil. De shampoo en conditioner doen goed hun werk, maar zou ik niet opnieuw kopen vanwege de siliconen in de conditioner en de geur die mij niet echt aanspreekt.

Liefs, Laura

8 thoughts on “L’Occitane Repairing Shampoo, Conditioner en Olie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.