Oilily Eau de Parfum

Categoriën Parfum

Oilily eau de parfum

Ik ben nooit een écht Oilily meisje geweest, maar als kind had ik er wel een jurkje van en dat was ook gelijk mijn favoriet. Ook kan ik me herinneren dat ik de parfums altijd erg lekker vond ruiken. Dan ging ik met mijn moeder de parfumerie binnen en spoot zij een parfum van Chanel of iets dergelijks op en ik die van Oilily. Ah, jeugdsentiment. Al deze herinneringen kwamen weer boven toen ik een perspakket van Oilily binnenkreeg met daarin hun nieuwste parfum, een shower gel en een body lotion. Ik neem jullie mee naar de wereld van Oilily.

oilily edp

De originele geur is in 1989 (mijn geboortejaar!) ontwikkeld en vanwege het enorme succes sindsdien nooit veranderd. De flacon heeft wel een paar keer een restyling gehad maar de geur is dus altijd hetzelfde gebleven. Navraag bij het PR bureau leert mij dat het bij deze update wederom om een restyling van de verpakking gaat plus dat het een eau de parfum is en geen eau de toilette zoals voorheen. De geur is iets krachtiger en zou beter blijven hangen. Er is nog een andere eau de parfum van Oilily, de ‘Classic’.

Oilily eau de parfum

Oilily eau de parfum

Het parfum zit in dit schattig fluorroze blikje met een reliëfprint van kleurrijke bloemen en vruchten. Leuk om je parfum in te bewaren of om andere spulletjes in te doen.

Oilily eau de parfum

In het blikje zit ook nog een zakje met bloemenzaadjes (bloemen die lijken op de geurnoten uit het parfum) zodat je zelf je eigen Oilily bloementuintje kunt kweken. Een superleuk en origineel detail!

Oilily eau de parfum

De vrolijke flacon is bezaaid met afbeeldingen van bloemen en vruchten. Oilily-er (ik maak er een bijvoegelijk naamwoord van) dan dit kan en wordt het niet.

Oilily eau de parfum

Tijdens het uitpakken van het perspakket, bleef steeds hetzelfde zinnetje in mijn hoofd naar boven komen: OMG, wat schattig! Het roze blikje met de bloemetjes erop is schattig, de flacon is schattig, het zakje met bloemzaadjes is schattig… alles is zo schattig! Maar dat geldt niet voor de geur zelf. Althans, bij schattig denk ik al gauw aan zoetsappig en kinderlijk maar dat is dit parfum absoluut niet.

Oilily eau de parfum

Oilily Eau de Parfum is echt een geur om bij weg te dromen naar jouw fantasiewereld. De geur is bloemig, speels en dromerig.

Topnoten: De geur opent fruitig met noten van mandarijn en limoen.
Hart: Het hart is heel bloemig met noten van jasmijn, cyclaam en lelietjes-van-dalen maar toch ook nog steeds fruitig met noten van meloen, pruim, groene appel en frambozen.
Basisnoten: De basis is warm dankzij noten van sandelhout, eikenmos en vetiver.

Hoewel ik normaal gesproken niet echt van de bloemige geuren ben, kan ik Oilily Eau de Parfum best waarderen. Het zal niet mijn meest favoriete parfum worden, maar zo voor de afwisseling vind ik hem best lekker. Het bloemige hart in combinatie met de frisse en fruitige noten en de warme basis doen het goed bij mij. Na zo’n 6 uur is de geur zo goed als vervlogen en moet ik even bijsprayen.

Het is best een ‘jonge’ geur. Absoluut niet kinderlijk of mierzoet, maar de associatie met ‘jong’ blijf ik houden. Een aanrader voor jonge vrouwen die van bloemige/frisfruitige geuren en het Oililystijltje houden.

Oilily eau de parfum

Naast de Eau de Parfum is er van deze geur ook een bath & showergel en een bodylotion verkrijgbaar. Beide zitten in een ronde flacon van 200 ml met klikdop die wederom bedrukt is met de vrolijke bloemenprint. Zo kun je je helemaal in de Oililygeur dompelen. De bath & shower gel schuimt goed en ruikt vrij sterk. De geur is iets warmer dan die van de Eau de Parfum. Je hebt maar een klein beetje nodig. Hetzelfde geldt voor de body lotion ook deze ruikt vrij sterk en is iets warmer. Persoonlijk vind ik de geur van de Eau de Parfum lekkerder. De body lotion smeert gemakkelijk uit en trekt snel in. De geur van de body lotion blijft heel goed hangen; ik ruik hem de hele dag door!

De nieuwe Oilily Eau de Parfum en bijbehorende bodycare is vanaf deze maand verkrijgbaar bij parfumerieën en geselecteerde verkooppunten. Overigens schelen de prijzen tussen de verschillende hoeveelheden niet veel, dus als je echt fan bent van deze geur zou ik gewoon de 75 ml flacon nemen!

Prijzen:

Oilily Eau de Parfum 30 ml €24,95
Oilily Eau de Parfum 50 ml €29,95
Oilily Eau de Parfum 75 ml €34,95
Oilily Bath & Showergel 200 ml €12,95
Oilily Bodylotion 200 ml €12,95

Liefs, Laura

2 thoughts on “Oilily Eau de Parfum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.