MAC make-up les in 90 minuten

Categoriën Tutorial

MAC Makeup Lesson in 90

Onlangs was ik aanwezig bij een event van Unlimited PR, die o.a. de PR voor MAC doen. Ik mocht daar aan een rad van MAC draaien waarmee je verschillende MAC make-up lessen kon winnen. Ik won een MAC makeup lesson in 90, lucky me! Hiervoor moest ik een afspraak maken met de MAC Pro Store in Amsterdam en kreeg ik maar liefst 90 minuten lang make-uples van makeup artist Flavio Spegiorin.

MAC makeup lesson in 90 facechart

Tijdens een make-up les in 90 minuten krijg je les in full face make-up. Je kunt er tijdens deze sessie voor kiezen om te focussen op één aspect, bijvoorbeeld smokey eyes, perfecte lippen, shapen… Ik wilde altijd al perfect leren blenden, dus ik koos daar voor. Niet dat ik niet wist hoe ik moest blenden, maar ik kan het lang niet zo perfect als een makeup artist dat kan. Nog steeds niet trouwens, maar ik heb zó veel geleerd tijdens deze les dat het nu al veel beter gaat en met heel veel oefenen kom ik aardig ik de buurt, denk ik. Natuurlijk ga je tijdens zo’n les ook in op alle andere onderdelen van de make-up, maar de focus lag bij mij op blenden. Hierboven zie je de facechart van de make-up die voor mijn look gebruikt is.

MAC Makeup Lesson in 90 contour highlight

Een MAC make-uples in 90 minuten kost 100 euro, maar na afloop mag je ook voor 100 euro aan MAC producten uitzoeken. Een goeie deal, vind ik! Er zijn ook lessen voor 60 minuten (60 euro) en 30 minuten (35 euro). Vanzelfsprekend zijn deze iets minder uitgebreid en uiteraard mag je hier ook voor 60 respectievelijk 35 euro aan MAC producten uitzoeken. Deze lessen zijn enkel op afspraak. Wel kun je bij MAC altijd binnenlopen voor een demo, zonder aankoopverplichting. Je kunt de makeup artist gewoon vragen hoe je bijvoorbeeld smokey eyes maakt of hoe je moet highlighten en contouren. Hij of zij zal het je met plezier uitleggen.

Goed, over naar mijn look!

MAC Makeup Lesson in 90 blush

Stay By Me en Stay Pretty blush

MAC makeup lesson in 90

De ooglook. Hiervoor is het MAC Showstopper eye shadow quad gebruikt.

MAC Makeup Lesson in 90

Samen met makeup artist Flavio Spegiorin. Deze man is góed!

mac makeup lesson in 90

Na deze MAC make-up les had ik nog een event van Kruidvat waar ik onwijs veel complimentjes kreeg over mijn make-up. Thuis zat alles er nog perfect op, behalve de lipstick maar die was dan ook heel licht deppend aangebracht. Zelfs de liner op mijn waterlijn (Pro Longwear Eye Liner in Black Ice) zat er nog op. Ik kon haast niet stoppen met kijken naar mijn make-up, alles was zo perfect! Ik vond het echt zonde om ‘s avonds alles eraf te moeten halen, haha.

De voornaamste dingen die voor mijn make-up gebruikt zijn:

  • Als foundation is de MAC Mineralize Compact Foundation gebruikt in NW20. Deze gebruik ik zelf thuis ook.
  • Concealer: Select Moisturecover in NW15
  • Ogen: MAC Showstopper Eye Shadow Quad + In Extra Dimension Mascara + Pro Longwear Liner in Black Ice
  • Wenkbrauwen: Eye Brows in Lingering
  • Wangen: Stay By Me en Stay Pretty als blush

MAC makeup lesson in 90

Ik mocht dus ook nog voor 100 euro aan MAC producten uitkiezen. Ik kwam iets hoger uit, dus heb de rest bijgelegd. Ik koos natuurlijk voor het eye shadow quad dat gebruikt is voor deze ooglook (Showstopper). Ook nam ik de kwast MAC 217 mee; dé perfecte kwast om oogschaduw mee te blenden. En ten slotte nog twee items die niet gebruikt zijn voor deze look, maar die al wel een hele tijd op mijn wishlist stonden: MAC Springsheen blush en Soft and Gentle Mineralize Skinfinish. I am one happy girl ^^

Ik heb echt onwijs veel geleerd tijdens deze les. Ik weet nu beter hoe ik moet highlighten en contouren, hoe ik mijn wenkbrauwen het beste kan inkleuren en natuurlijk waar het voornamelijk om ging: hoe ik perfect alles kan blenden. Dank je wel Flavio en Unlimited PR!

Is zo’n MAC make-up les iets voor jou?

Liefs, Laura

12 thoughts on “MAC make-up les in 90 minuten

  1. Mooie look. Staat je goed. Enkel vind ik de wimpers niet zo heel mooi gedaan. :s

    Soft and Gentle zou ik ook echt nog willen. Ik vind het een enorm goed concept. Je hebt leuke spulletjes en je bent een ervaring rijker.

    1. Dat ben ik met je eens, Yasmine. Ik vind de wimpers ook niet heel mooi. Ben sowieso niet echt fan van MAC mascara’s. Ik ga liever voor Max Factor False Lash Effect of Lancôme Définicils.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.