Mijn favoriete series van dit moment #4

Categoriën Chickmedia, Favorites

Suits

Photo: Robert Ascroft/USA Network

Ongeveer een jaar geleden schreef ik al over mijn favoriete series van dat moment (klik hier voor deel 1, 2 en 3). Inmiddels zijn drie van mijn favoriete series, (Gossip Girl, Dexter en Breaking Bad) afgelopen. Zo jammer! Gelukkig heb ik weer een aantal nieuwe series ontdekt die ik graag met jullie deel. Dit zijn dus niet alle series die ik momenteel volg (dat zijn er nog véél meer, kijk daarvoor even naar de vorige delen) maar series die ik het afgelopen jaar ontdekt heb.

Revenge

Emily Thorne (Emily VanCamp) keert terug naar The Hamptons om er zogezegd de zomer door te brengen. Ze huurt een huisje naast de villa van de familie Grayson. Maar dat doet ze niet zomaar: als kind kwam ze vaak naar ‘The Hamptons’. In werkelijkheid heet Emily eigenlijk ‘Amanda Clarke’. Haar vader is lang geleden bedrogen en bestolen geweest door de familie Grayson en nadat haar vader in de gevangenis overleden is, keert ze terug om wraak te nemen op iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Bovenaan haar lijstje staat ‘Victoria Grayson’ (Madeleine Stowe), de moeder van de familie Grayson, die ook met Emily’s vader een affaire heeft gehad maar hem, toen het te heet onder haar voeten werd, heeft laten vallen ten voordele van haar echtgenoot. Emily moet proberen om, zonder al te veel op te vallen, haar plan uit te voeren. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want een heleboel onverwachte ontwikkelingen bemoeilijken dit.

Het heeft even geduurd voordat Revenge me echt kon boeien maar het eerste seizoen vond ik wel intrigerend genoeg om verder te kijken. Inmiddels is in Amerika het derde seizoen van start gegaan en het is alweer erg spannend. Toch hoop ik dat ze de serie niet te lang gaan rekken. Het lijkt me mooi om het na dit seizoen, eventueel nog een vierde seizoen, af te sluiten. Madeleine Stowe, die Victoria Grayson speelt, zet haar rol echt geweldig neer. Het ‘infinity times infinity’ symbool dat in de serie regelmatig terugkomt, vind ik trouwens erg mooi!

De serie is in Nederland te bekijken op zowel betaalzender Film1 als NET 5. In België op betaalzender Prime en sinds november 2012 ook op VIJF.

Under The Dome

Het verhaal gaat over een klein fictief plaatsje in de Verenigde Staten genaamd Chester’s Mill, waar een mysterieuze koepel (dome) de stad omringt. Niemand kan Chester’s Mill nog in of uit gaan. Terwijl de inwoners gevangen zitten, breekt paniek en chaos uit. Wanneer militairen een oplossing proberen te vinden en het gebied aan de buitenkant van de koepel omsingelen, gaan de inwoners zelf op onderzoek uit.

Deze serie sprak me heel erg aan door het idee van ‘de dome’. Want wat doe je als er van het een op het andere moment een koepel over jouw stad of dorp geplaatst wordt? Wat gebeurt er dan? Breekt de pleuris dan uit? Je kunt geen kant op. Er kan niets of niemand in of uit. Het eerste seizoen is net afgelopen en ik vond het best aardig, al vond ik de season finale behoorlijk teleurstellend. Maar goed, nieuwsgierig als ik ben, ben ik wel benieuwd hoe het nu verder gaat en zal ik ook bij het tweede seizoen voor de buis zitten.

De serie is in Nederland op SBS 6 te zien en in België op VIER.

Suits

Mike Ross is een briljante college dropout wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Met zijn hoge IQ en fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Voor zijn beste vriend Trevor is hij van plan een aktetas met marihuana af te leveren, zodat Mike zijn oma een onderdak kan geven in een privé-verzorgingshuis. Terwijl hij van plan is de drugs af te leveren komt hij erachter dat het gaat om undercover agenten en probeert hij aan de agenten te ontsnappen. Hierbij loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiair(e). Harvey Specter is een van de beste bedrijfsjuristen in New York City en is gepromoveerd tot senior partner bij het topadvocatenkantoor Pearson Hardman en aangezien elke senior partner bij Pearson Hardman een advocaat-stagiair(e) moet hebben, houdt hij de sollicitaties. Harvey is onder de indruk van de adremheid van Mike, zijn encyclopedische kennis van de wet en oprechte wil om advocaat te worden. Hierdoor neemt hij Mike aan en doen ze alsof Mike afgestudeerd is aan Harvard Law School, want alleen met een Harvard Law diploma kun je bij Pearson Hardman aan de slag. Alleen de secretaresse en vertrouweling van Harvey, Donna Paulsen , weet van het geheim af.

Ik heb de beste serie van deze drie tot het laatst bewaard. Ik hou van Suits! Inmiddels ben ik bezig met seizoen 3 van deze fantastische serie en voor mij mag hij nog heel lang doorgaan. Harvey Specter en Mike Ross zijn beide niet verkeerd om naar te kijken (ik hou van mannen in pak!), de serie is spannend en tegelijk zitten er ook veel humoristische stukjes is. Aan het personage Louis Litt moest ik in het begin erg wennen maar nu vind ik hem echt geweldig en heel grappig, haha! Team Litt! You got Litt up! Als ik je één van deze series aan zou moeten raden, zou dat zonder twijfel Suits zijn. Ook als je niet heel veel met de advocatenwereld hebt, zoals ik.

De serie wordt in de Verenigde Staten uitgezonden op USA Network, in Nederland wordt de serie helaas vooralsnog niet uitgezonden.

Ben jij ook zo’n serie fan? Wat zijn jouw favorieten en heb je misschien nog aanraders voor mij?

Liefs, Laura

16 thoughts on “Mijn favoriete series van dit moment #4

  1. Suits volg ik ook vanaf aflevering heen en ik geniet enorm van de humor, maar ook van Mike en Harvey. Zonder ondertiteling zijn de grappen nog veel mooier vind ik. Ik hoop dat de serie eeuwig doorgaat :)

      1. Ik kijk eigenlijk alle series met Engelse ondertiteling, bijna nooit Nederlands. Heb wel echt Engelse ondertiteling nodig trouwens bij Suits, al die juridische termen enzo en het is zo’n snelle serie!

  2. Leuk artikel! :)
    Ik ben ook giga fan van series! Ik heb Dexter en Breaking Bad helaas al helemaal afgekeken :(. Ben zelfs naar 2 Dexter party’s geweest in A’dam dit jaar!

    Verder kijk ik: Game of Thrones (wachten op 2014), The Originals, Vampire Diaries, The Walking Dead, Under The Dome (wachten op zomer 2014) & Revolution.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.