My Halloween dinner

Categoriën Lifestyle

bladerdeeg mummies

Afgelopen zaterdag was het weer eens tijd voor ons kookclubje met vrienden en deze keer was ik aan de beurt om te koken. Ik had al wekenlang in mijn hoofd wat ik wilde maken maar wispelturig als ik ben, besloot ik om het menu last minute helemaal om te gooien. Het werd een menu met een Halloween thema, want het is immers bijna Halloween. Ook al vieren we dat in Nederland niet echt, ik vond het toch leuk om allemaal Halloween gerechtjes te maken. Vandaag deel ik de recepten met jullie, misschien dat je het leuk vindt om er ook nog wat dingen van te maken.

Niet alle foto’s zijn door mij gemaakt (zie bronnen) want ik wilde niet de hele avond in de keuken staan en ook nog eens bezig zijn met foto’s. Ik wilde ook gewoon gezellig kunnen kletsen met mijn gasten. De recepten zijn wel allemaal van mijn hand.

bladerdeeg mummies

Bron

Als een soort aperitiefje had ik deze bladerdeegmummies gemaakt. Deze zijn zo simpel om te maken!

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • Een blik knakworsten
  • 2 tot 3 plakjes bladerdeeg
  • eventueel mosterd of ketchup

Verwarm de oven voor op 200 °C en haal de bladerdeegplakjes uit de diepvries om ze te laten ontdooien. Dep de knakworsten droog met wat keukenpapier, zo blijft het bladerdeeg beter plakken. Snijd de bladerdeegplakjes in heel dunne reepjes en wikkel deze om de worstjes. Laat aan één van de uiteinden een stukje vrij voor de oogjes. Deze oogjes kun je maken van bladerdeeg maar ook – als ze al gebakken zijn – met twee dotjes ketchup of mosterd.  Bak de bladerdeegmummies voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer ze met een beetje ketchup of mosterd.

pompoensoep

Bron

Als voorgerecht had ik pompoensoep gemaakt. Hier zijn zo veel verschillende recepten voor maar de basis is vrijwel gelijk.

Wat heb je nodig? (1,5 liter soep)

  • 1 flespompoen
  • 1,5 liter kippenbouillon of groentenbouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,5 theelepel kaneel

Schil de flespompoen, haal de zaadjes eruit met een lepel en snijd hem in blokjes (hier ben je best even mee bezig als je dit nog nooit gedaan hebt, zoals ik). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe de ui en knoflook in de soeppan met een beetje olie en bak deze kort aan. Voeg vervolgens 1,5 liter water en een bouillonblokje toe. Voeg daarna de blokjes pompoen toe en breng aan de kook. Als de blokjes pompoen zacht zijn, zet dan het vuur uit en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg de crème fraîche toe en pureer nog eens kort. Breng de soep op smaak met wat kurkuma, chilipeper, paprikapoeder, nootmuskaat en kaneel. Serveer met wat crème fraîche en peterselie.

Spinazie kip burgers

Als hoofdgerecht wist ik niet goed wat ik moest maken en omdat mijn vriend zo’n zin had in spinazie kip burgers, heb ik die weer eens gemaakt. Het heeft niet echt met Halloween te maken, maar ze zijn wel errug lekker. Je zou er eventueel nog een soort van spinnen van kunnen maken met frietjes of zo. Klik hier voor het recept met stap-voor-stap foto’s.

Wat heb je nodig? (5 grote of 10 mini’s)

  • 300 gram kipgehakt
  • 150 gram diepvriesspinazie, ontdooid en zonder overtollig water
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel Worsteshire saus
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Voor de topping:

  • (hamburger)broodjes
  • 2 tomaten
  • 1 flinke eetlepel (halva)mayonaise
  • citroensap
  • zout en peper

Ontdooi de spinazie en knijp het overtollig vocht eruit. Doe de spinazie in een mengkom en voeg een ei toe. Rasp boven de mengkom het knoflookteentje en een kleine ui. Heb je geen rasp? Dan kun je ze altijd nog zo fijn mogelijk snijden. Raspen is beter, want zo heb je geen last van hele ‘chunks’ knoflook en ui in je burgers. Voeg nog een eetlepel Worsteshire saus toe en wat peper en zout. Tenslotte nog drie eetlepels paneermeel. Als je later, wanneer je het kipgehakt hebt toegevoegd, merkt dat de substantie nog wat te vochtig is, kun je nog meer paneermeel toevoegen. Voeg nu nog een klein beetje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar met een vork.

Voeg daarna het kipgehakt toe en meng dit door het spinaziemengsel. Meng niet te lang, zo blijft het gehaktmengsel lekker sappig. Vorm nu de burgers met je handen. Dit recept is voor 5 grote burgers of 10 kleine, maar eigenlijk hangt het er gewoon van af hoe groot en dik je ze zelf maakt. Snijdt nu de tomaten in plakjes en de broodjes doormidden. Voor de dressing meng je een eetlepel mayonaise met een eetlepel citroensap en wat peper en zout.

Bak de burgers in de pan of – nog lekkerder – op de grill. Bak je ze op de grill? Besprenkel dan het bord waar je de burgers op legt met wat olijfolie en breng op de burgers zelf ook een klein beetje olijfolie aan. Zo blijven ze niet aan de grill plakken. Bak de burgers aan beide kanten ongeveer 4 minuten. Als je de burgers op de grill bakt, leg dan op het laatst de broodjes er ook nog even bij zodat deze een beetje getoast worden. Leg op de onderkant van het broodje de burger, daar bovenop een schijfje tomaat (of meerdere) en bestrijk de bovenkant van het broodje met de dressing.

halloween dirt pie

Bron

Als dessert had ik een variant op de Amerikaanse mud pie of dirt pie. Erg leuk met die snoepwormpjes erin!

Wat heb je nodig?

  • slagroomijs
  • rol Oreo’s
  • chocolademousse
  • snoepwormpjes
  • jelly beans of andere snoepjes in de vorm van een steentje

Laat het slagroomijs een beetje ontdooien. Ondertussen doe een paar Oreo’s in een plastic zakje en wikkel je deze in een handdoek. Sla erop met een deegroller zodat de koekjes verkruimelen. Meng de koekkruimels met het ijs en doe hiervan een laagje in het glas of schaaltje waarin je het wil serveren. Hier bovenop komt een laagje chocolademousse. Pak weer wat Oreo’s maar haal nu de twee koekjes van elkaar en schraap het witte laagje er tussenuit. Doe de koekjes weer in een zakje en maak er hele fijne kruimels van. Dit ‘gruis’ van de koekjes strooi je over de chocolademousse als ‘zand’. Versier het dessert met wat snoepsteentjes en wormpjes. De combinatie van Oreo’s met slagroomijs is erg lekker!

Vier jij Halloween? En maak je dan ook speciale Halloween hapjes?

Liefs, Laura

9 thoughts on “My Halloween dinner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.