Nutella muffins met maar 3 ingrediënten!

Categoriën Lifestyle

nutella muffins 3 ingredienten

Het recept voor Nutella muffins is niet nieuw. Het staat al op tientallen, zo niet honderden, websites. Ik heb ze nu ook eens gemaakt, maar toch net weer iets anders dan dat je op de meeste websites ziet. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt, dus verwarm je oven maar vast voor op 175 graden, want aan het einde van deze blogpost kun je haast niet wachten om ze te maken ;).

nutella muffins 3 ingredienten

Het enige dat je nodig hebt voor 4 tot 5 muffins is een ei, 30 gram zelfrijzend bakmeel of bloem en 140 gram Nutella. De meeste recepten voor deze muffins schrijven bloem voor, maar ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt. Ik hoopte dat de mufins zo iets hoger zouden worden, maar eigenlijk maakt het nauwelijks verschil. Wel zijn ze net iets luchtiger dan wanneer je bloem gebruikt. Overigens kun je Nutella ook vervangen door chocoladepasta van een ander merk. Wil je meer muffins maken (bijvoorbeeld 10 tot 12 stuks)? Dan verdubbel je de ingrediënten gewoon.

Mocht je je afvragen waarom er een Italiaanse tekst op de pot Nutella staat: deze hebben we afgelopen zomer gekocht op vakantie :)

nutella muffins 3 ingredienten

Het is heel eenvoudig: meng alle ingrediënten in een kom totdat je een egaal beslag krijgt. Voeg als het kan ook nog een snufje zout toe, dit zorgt ervoor dat de chocoladesmaak mooi naar voren komt.

nutella muffins 3 ingredienten

Doe de cakevormpjes in de muffinpan en verdeel het beslag over de vormpjes. Vul de vakjes die je niet gebruikt voor de helft met water. Zo bakken je muffins egaler. Ze ze dan voor 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Check met een satéprikker of je muffins al gaar zijn. Prik de satéprikker erin en als hij er droog uit komt, zijn je muffins gaar.

nutella muffins 3 ingredienten

nutella muffins 3 ingredienten

nutella muffins 3 ingredienten

Laat de muffins afkoelen of eet ze lauwwarm als je niet kunt wachten ;). Ze zijn niet droog maar juist heerlijk ‘vochtig’! Eet smakelijk!

Liefs, Laura

10 thoughts on “Nutella muffins met maar 3 ingrediënten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.