Recept: Rocky Road

Categoriën Lifestyle

Rocky-Road(4)

Rocky Road is ongelooflijk simpel om te maken maar toch ziet het er heel indrukwekkend uit. Het doet het altijd goed op feestjes en het is zó lekker! Vandaag deel ik het recept met jullie. Nou ja, recept… het is zo makkelijk dat het eigenlijk geen recept te noemen is.

Rocky Road

Wat heb je nodig?

  • 300 gram chocolade naar keuze (ik koos voor een combi van puur en melk maar je kunt ook wit gebruiken als je dat lekker vindt)
  • biscuitjes
  • mini marshmallows of marshmallows in kleine stukjes gesneden
  • noten naar keuze (pinda’s, walnoten, pecannoten, cashewnoten)
  • eventueel cranberries, of krenten/rozijnen

De basis van rocky road is chocolade die jij het lekkerst vindt. Die smelt je en daar voeg je allerlei lekkere dingen aan toe. Wederom is de keuze hierbij helemaal aan jou. Hou je heel erg van noten? Doe die er dan lekker veel bij. Ben je meer van rozijnen in chocolade? Ga je gang! Ik koos voor biscuitjes met lichte kaneelsmaak, ongezouten (!) pinda’s en mini marshmallows. Die laatste kun je trouwens gewoon bij Albert Heijn kopen. Deze zijn van Frisia en ze zitten in een soort melkpak waar je ze uit kan schenken. Ze liggen in het snoepschap. Ook lekker door warme chocolademelk!

Rocky Road

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain-marie. Je brengt hiervoor een klein beetje water aan de kook en hangt daarboven de kom waarin je de chocolade wil smelten. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.

Rocky Road

Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de overige ingrediënten toe en roer je deze er doorheen. Voeg de marshmallows als laatste toe omdat deze nog al gauw smelten en dat wil je eigenlijk niet. De volgende keer doe ik er meer marshmallows in want die zijn zo lekker!

Rocky Road

Schep het mengsel daarna in een met bakpapier of folie beklede bak. De grootte van de bak is afhankelijk van de hoeveelheid chocolade en andere ingrediënten die je hebt gebruikt. Je kunt dit het beste zelf inschatten.

Rocky Road

Zet de bak in de koelkast en laat het mengsel minimaal 3 uur lang afkoelen en weer hard worden. Haal het mengsel daarna uit de bak (dit gaat heel gemakkelijk door het folie/bakpapier) en snijd of breek het in brokken. Maak de stukken niet te groot want het is behoorlijk machtig!

Eet smakelijk!

Liefs, Laura

17 thoughts on “Recept: Rocky Road

  1. Dit maak ik ook erg vaak! Altijd een succes, terwijl het zo extreem simpel is. Mijn ultieme favoriet is om een snicker/mars/milkyway in stukjes te snijden en erdoorheen te doen. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.