Bourjois Happy Light Foundation

Categoriën Testjes

Bourjois Happy Light Foundation

Ik word altijd erg blij als ik hoor dat Bourjois weer met een nieuwe foundation komt. De foundations van Bourjois vind ik namelijk vaak erg prettig en ze zijn best betaalbaar. De verschillende soorten Healthy Mix foundations behoren nog altijd tot mijn favorieten. Nu komt Bourjois met de Happy Light foundation. Is deze ook zo fijn of misschien nog wel beter? Ik probeerde hem uit!

Bourjois Happy Light Foundation

De Happy Light foundation dankt zijn naam een het feit  dat het bij elke lichtinval even stralend en egaal zou moeten zijn. De lichtdoorlatende pigmenten zouden je huid een zuivere en pure finish geven terwijl ze oneffenheden verbergen en je huid laten stralen. De foundation belooft 16 uur perfect te blijven zitten en de huid 8 uur lang te hydrateren.

De foundation zit in een pompflacon, wat ik altijd erg prettig en hygiënisch vind werken. De glazen flacon voelt luxe aan en je kunt de kleur van de foundation zo goed zien. De Happy Light foundation is verkrijgbaar in 6 tinten. Dit is de kleur 52 Light Beige. Ik zou niet kunnen zeggen of hij nu een roze of gele ondertoon heeft, het zit er eigenlijk tussenin. Hij is iéts te donker voor mij nu het najaar weer aangebroken is, maar in de zomer of met zelfbruiner kan ik hem prima hebben.

Bourjois Happy Light Foundation

Dat er in foundations siliconen zitten, is niets nieuws en ik vind dat ook helemaal niet erg zolang je het maar niet voelt (zo’n ‘zijdeachtig’ laagje), maar jeutje, in deze Happy Light Foundation zitten wel héél veel verschillende soort siliconen. Toch voel je de siliconen niet maar ze zorgen er wel voor dat de foundation prettig over de huid verdeelt.

Bourjois Happy Light Foundation

De foundation is lekker vloeibaar en smeert gemakkelijk uit. Ik breng hem het liefst aan met een sponsje maar met een kwast of je vingers kan ook prima.

Bourjois Happy Light Foundation

De foundation geeft een lichte dekking maar veel heeft mijn huid gelukkig ook niet nodig. Als je wel op zoek bent naar een goed dekkende foundation, kun je deze beter overslaan. Je kunt hem opbouwen, maar je wil natuurlijk niet dat je foundation zichtbaar is. Voor mij persoonlijk is de dekking prima, hij verdoezelt de roodheid in mijn gezicht en andere kleine plekjes. Puistjes en pukkeltjes zul je wel nog extra aan moeten stippen met concealer. Hij blijft – met afpoederen – trouwens de hele dag prima zitten.

De finish van de foundation vind ik wat aan de droge kant. Hij accentueert droge velletjes op mijn voorhoofd maar dit is dan ook gelijk voor mij een teken dat ik mijn huid beter moet verzorgen. Beter scrubben, rijkere crème gebruiken, het najaar is immers weer begonnen. Hoe beter je je huid verzorgt, hoe mooier je make-up uitkomt. Zo werkt het nu eenmaal. Desalniettemin had ik toch graag gehad dat deze foundation iets verzorgender was, zoals ik dat bij de Bourjois Healthy Mix foundation wél ervaar.

Al met al ben ik niet razend enthousiast over deze Happy Light foundation, maar ik vind hem ook niet heel erg slecht. Mijn favoriete foundation van Bourjois blijft de Healthy Mix. Ben je op zoek naar een licht dekkende foundation met een mooie zachte finish? Dan is de Bourjois Happy Light foundation misschien wel wat voor jou. Heb je liever een goed dekkende, verzorgende foundation? Dan kun je deze beter laten liggen.

De Bourjois Happy Light foundations zijn al verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen voor €15,49 per stuk (30 ml). 

Liefs, Laura

5 thoughts on “Bourjois Happy Light Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.