Ebelin Make Up + Concealer Bufferkwast

Categoriën Testjes

Ebelin Make Up Concealer Pinsel

De laatste tijd zag ik steeds meer beautyguru’s in Youtubefilmpjes die hun foundation met een bufferkwast aanbrachten. Ikzelf ben nog altijd fan van het roze eitje (Beautyblender en andere look-a-likes) maar natuurlijk blijf ik ook nieuwsgierig naar andere tools. Toen ik afgelopen zomer in Duitsland bij een DM drogist was, zag ik deze Make Up + Concealer Pinsel, een bufferkwast, van hun eigen merk ebelin. Voor die € 3,95 die hij kostte wilde ik hem best eens proberen. Vandaag de review!

Ebelin Make Up Concealer Pinsel

De kwast komt in een plastic etuitje. De totale lengte van de kwast is 16 cm. De top is 2 cm lang en de doorsnede is ook 2 cm. De haren van de kwast zijn van synthetisch materiaal. Verder ligt de kwast lekker in de hand.

Ebelin Make Up Concealer Pinsel

Wat me al eerste opviel was dat de kwast redelijk klein was voor een bufferkwast maar goed, hij is dan ook niet alleen voor foundation bedoeld maar ook om concealer mee aan te brengen. Toch moet ik zeggen dat ik hem voor concealer veel te groot vind. Zowel voor onder de ogen als voor concealer op de rest van mijn gezicht is hij gewoon echt te groot om prettig mee te werken.

Ebelin Make Up Concealer Pinsel

Tijd om hem te proberen in combinatie met foundation. De haren van de kwast zijn enorm strak vastgebonden. Je hoeft niet bang te zijn dat je haren zal verliezen op je gezicht. Ook tijdens het wassen verloor de kwast bij mij totaal geen haren. Enerzijds is dit een voordeel, anderzijds merkte ik ook dat ze naar mijn mening eigenlijk té vast gebonden zijn. De kwast is te stijfjes waardoor hij zich niet goed aan de vormen van je gezicht aan kan passen. Plekjes zoals de neusvleugels zijn daarom moeilijk te bereiken. Bij andere bufferkwasten die ik gezien heb waren de haren veel losser en liep de top van de kwast ook een beetje uit.

Bourjois Happy Light Foundation na

Toch ben ik niet helemaal teleurgesteld in deze kwast; het resultaat dat hij geef is namelijk prima. Los van het feit dat je niet alle plekjes even gemakkelijk kunt bereiken, geeft hij wel een mooi en egaal resultaat. Sommige reviews die ik over deze kwast heb gelezen, spraken van een streperig resultaat maar dat heb ik zelf niet zo ervaren. Ik zet wat stippen foundation op mijn gezicht en ga daar met de kwast in ronddraaiende bewegingen (richting de haargrens) overheen. Het resultaat, in combinatie met de Bourjois Happy Light foundation waar nog een review van komt, zien jullie hierboven.

Ik ben dus niet ontevreden maar ook niet helemaal tevreden over deze kwast. Het resultaat is prima maar om nou te zeggen dat hij echt prettig werkt: nee. Ik zal hem zo nu en dan pakken om mijn foundation mee aan te brengen, maar het liefst doe ik dat nog altijd met een sponsje als de Beautyblender. En ik blijf natuurlijk doorzoeken naar een bufferkwast die iets flexibeler is. Aanraders zijn van harte welkom!

Ebelin Make Up + Concealer bufferkwast is te koop in Duitsland bij de DM drogist voor € 3,95

Liefs, Laura

11 thoughts on “Ebelin Make Up + Concealer Bufferkwast

    1. Ja inderdaad! Eigenlijk zijn bijna al mijn kwasten van Sigma. Heb ze al jaren en vind ze nog steeds erg fijn. Misschien dat ik hun bufferkwast maar eens ga proberen. Niet zo goedkoop als deze, maar hopelijk wel zijn geld waard net als hun andere kwasten :-)

  1. Ik heb deze kwast ook uit Berlijn, en ik heb hem nu denkik 2/3 maanden. Hij verliest ontzettend veel haren en ik krijg hem nauwelijks schoongewassen. Ik ben op zoek naar een vervanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.