Let jij op de ingrediënten in cosmetica?

Categoriën Huidverzorging

Dr Organic Virgin Olive Oil Shampoo ingredienten

Afgelopen weekend las ik een nieuwsbericht waarin werd gemeld dat dermatologen waarschuwen voor het conserveringsmiddel Methylisothiazolinone dat in dagelijkse cosmeticaproducten verwerkt is. Dermatologen en huisartsen zien steeds meer patiënten met huidproblemen door de stof. De patiënten hebben last van zwelling in het gezicht, jeuk, netelroos, roodheid en eczeem.

Wanneer ik een review plaats over een huidverzorgingsproduct, zet ik daar meestal ook de ingrediënten bij omdat ik weet dat er mensen zijn die bepaalde ingrediënten liever vermijden. Nu vroeg ik me af: bekijk jij de ingrediëntenlijst voordat je een huidverzorgingsproduct koopt?

Het conserveringsmiddel Methylisothiazolinone zit o.a. in crèmes, make-up, shampoo, zeep, schoonmaakmiddelen, wasverzachters en billendoekjes voor baby’s. Dermatologen zagen de aandoeningen eerst vooral bij kappers en schoonmakers maar nu ook steeds vaker bij de rest van de bevolking.

Amika Blow Up ingredienten

Ik weet dat er aardig wat mensen zijn die parabenen (conserveringsmiddelen), siliconen en/of sulfaten vermijden maar er is ook een grote groep die eigenlijk nooit naar de ingrediëntenlijst kijkt. Ikzelf bekijk de ingrediëntenlijst altijd wel, maar ik ben geen expert op dit gebied. De meeste siliconen en sulfaten weet ik er nog wel uit te halen en verschillende oliën zijn vaak ook gemakkelijk te herkennen, maar vaak moet ik ook even googelen wat alles precies is en wat het doet. Overigens zijn er geen ingrediënten die ik echt vermijd, maar ik gebruik liever geen shampoo’s of reinigingsproducten met heel veel siliconen of SLS. Qua huidverzorging gebruik ik liever geen producten met heel veel minerale olie.

Tot welke groep behoor jij? Bekijk jij de ingrediëntenlijst voordat je iets koopt en zijn er bepaalde ingrediënten die je vermijdt of liever niet gebruikt? 

Bron: Nu.nl
Liefs, Laura

10 thoughts on “Let jij op de ingrediënten in cosmetica?

  1. Ik kijk altijd wel op de lijst, maar alleen omdat ik weet dat ik niet tegen te agressieve middelen kan. Dus alles met SLS of SLES vermijd ik, anders heb ik twee dagen later eczeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.