Philosophy Hope in a Jar & Hope in a Jar Night

Categoriën Huidverzorging

Philosophy Hope In A Jar

Hope in a jar is één van de paradepaardjes van Philosophy. Sinds de lancering van het product in 1996 is Hope in a jar al vaak in de prijzen gevallen een ook Oprah Winfrey is fan. Sinds kort is er ook Hope in a jar night verkrijgbaar. Toen mijn Clinique DDML+ bijna op was, merkte ik dat hij eigenlijk niet meer voedend genoeg was voor mijn huid. Het weer werd kouder en mijn huid werd droger. Kortom, die kon wel wat extra voeding gebruiken. Ik probeerde een paar verschillende crèmes uit, maar niets hielp. En toen was daar hoop. Hoop in een potje.

Philosophy Hope In A Jar

De verpakkingen van Philosophy zijn altijd simpel maar toch hebben ze wel wat, vind ik. Misschien is het juist die simpelheid die mij aanspreekt of de leuke teksten die erop staan (de philosophy).

Philosophy Hope In A Jar

Het witte potje is de dagcrème, de zwarte is voor ‘s nachts. Simpeler kan haast niet.

Philosophy Hope In A Jar

Ook hun beloftes zijn zo simpel al de verpakkingen. Philosophy belooft geen wonderen, maar zegt wel dat Hope in a jar je huid zal hydrateren en beschermen met anti-oxidanten. Daarnaast bevat de crème wat ingrediënten die je huid heel mild exfoliëren (o.a. retinyl palmitate en vitamine A).

Ingrediënten Hope in a jar:

water/aqua/eau, lauryl lactate, behenic acid, behenoxy dimethicone, glycerin, glyceryl stearate se, behenyl alcohol, pentaerythrityl tetracaprylate/tetracaprate, cyclopentasiloxane, tocopheryl acetate, benzyl alcohol, cyclohexasiloxane, retinyl palmitate, arginine, stearic acid, panthenol, beta-glucan, lavandula angustifolia (lavender) oil, xanthan gum, triethanolamine, propylene glycol, geraniol, limonene, linalool, methylparaben, propylparaben, diazolidinyl urea.

De substantie van Hope in a jar vond ik erg opvallend. Ik had nog nooit zo iets gezien! Het is een hele luchtige formule, een beetje soufflé-achtig (zie foto onderaan dit artikel). Als je het aanbrengt op de huid wordt het wat meer waterig. Mijn huid slurpte het op! Binnen no-time was het ingetrokken. Die hydratatie was echter niet genoeg voor mijn huid. Ik merkte dat ik echt een iets rijkere crème nodig heb. Gelukkig is er ook een Hope in a jar voor de wat drogere huid. Ik denk dat die beter bij me past. Ik vond hem trouwens vrij sterk naar lavendel ruiken (er zit ook lavendelolie in) en die geur bleef ik ook vrij lang ruiken. Ikzelf had er niet echt problemen mee maar ik kan ook begrijpen dat er mensen zijn die dat niet zo fijn vinden.

Philosophy Hope In A Jar at Night

Goed, de Hope in a jar dagcème bleek dus niet echt iets voor mijn huid te zijn maar ik was als nog erg benieuwd naar de nachtcrème. Philosophy belooft een intensief hydraterende crème die de huidstructuur vernieuwt. Hierdoor zou de huid egaler worden en fijne lijntjes minder zichtbaar. Dat vernieuwen gebeurt voornamelijk door de toevoeging van glycoolzuur, een exfoliërend ingrediënt. Ik word altijd blij wanneer ik dit ingrediënt op de lijst zie staan want ik merk dat producten met een hoge dosis glycoolzuur altijd erg goed werken voor mijn huid. Mijn huid wordt er zo heerlijk zacht en stralend van!

Ingrediënten Hope in a jar night:

water/aqua/eau, lauryl lactate, behenic acid, behenoxy dimethicone, glycerin, glyceryl stearate se, behenyl alcohol, pentaerythrityl tetracaprylate/tetracaprate, cyclopentasiloxane, tocopheryl acetate, benzyl alcohol, cyclohexasiloxane, retinyl palmitate, arginine, stearic acid, panthenol, beta-glucan, lavandula angustifolia (lavender) oil, xanthan gum, triethanolamine, propylene glycol, geraniol, limonene, linalool, methylparaben, propylparaben, diazolidinyl urea.

In tegenstelling tot de dagcrème, ben ik wel enorm enthousiast over de nachtcrème! De substantie is totaal anders. Hope in a jar night is veel voller, meer gel-achtig en gewoon rijker in het algemeen. Precies wat mijn droge huidje op dit moment nodig heeft. Hij ruikt trouwens niet naar lavendel zoals de dagcrème, maar veel neutraler. Toch wel prettiger, vind ik. Wanneer ik ‘s ochtends wakker word, voelt mijn huid heerlijk zacht, glad en gevoed aan. Niet droog, maar om dat gevoel de hele dag te behouden moet ik natuurlijk wel een voedende dagcrème aanbrengen.

Philosophy Hope In A Jar substanties

Al met al ben ik erg te spreken over de Hope in a jar night crème. Hij maakt mijn huid zo heerlijk zacht en glad! Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een nachtcrème die de huidvernieuwing stimuleert. Oke, één klein klein minpuntje dan: ik heb toch liever een crème in een tube of pompje. De normale Hope in a jar is helaas niet voedend genoeg voor mijn huid. Misschien dat ik de versie voor de droge huid maar eens ga proberen.

Philosophy Hope in a jar en Hope in a jar night bevatten allebei 60 ml en zijn te koop bij Ici Paris XL. De dagcrème kost € 36,56 en de nachtcrème is € 38,70.

Heb jij Philosophy Hope in a jar wel eens geprobeerd?

Liefs, Laura

7 thoughts on “Philosophy Hope in a Jar & Hope in a Jar Night

  1. Ik vind Philosophy Hope in a Jar erg stinken, maar het product zelf werkt wel weer erg goed voor mijn huid. Ik merk ook dat mijn huid de laatste dagen erg droog is, maar in combinatie met een serum werkt hope in a jar prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.