Hot and cold, waarom niet?

Categoriën Tips & Tricks

winter tips gastartikel

Helaas, de winter komt er weer aan. Dit hoeft niet alleen maar regen, sneeuw en hagel te betekenen. Denk aan lekkere warme chocomel, avondjes bankhangen met een kop thee en alle winterfeesten. Helaas is onze huid niet zo´n voorstander van de kou. Binnen de kortste keren is je huid veranderd in een stuk droog schuurpapier zonder enige uitstraling. Dat moeten we natuurlijk niet hebben. Het vitamine D laagje dat we hadden opgebouwd tijdens de zomervakantie is verdwenen, wat tegelijkertijd betekent dat onze bescherming ook verdwenen is. Daarom een aantal tips om ook op beautygebied de winter goed door te komen.

Estee Lauder Advanced Night Repair

Probeer eens een serum
Het is heel moeilijk om precies de juiste crème te vinden voor het juiste huidje. Elke huid is anders, net zoals de crème. Gelukkig is er ook iets dat vrijwel iedere huid kan gebruiken en dat is vocht. Kijk dus tijdens de zoektocht naar de perfecte crème voor jou uit naar een crème die je huid goed hydrateert. Wil jij liever nog net wat extra’s voor je gezichtje? Probeer eens een serum. Dit is een zeer geconcentreerd product dat de stoffen van de crème vaak versterkt en ze prikkelt om nog dieper de huid in te gaan. Voor een optimaal resultaat gebruik je de crème waar je erg tevreden over bent in combinatie met een serum naar keuze.

Kruidvat Pure and Nature nachtcreme

Combineren van producten
Zoals ik hierboven al vermeldde, is het combineren van verschillende beautyproducten uiteraard mogelijk. Je hoeft niet eens binnen hetzelfde merk te blijven, maar ik merk zelf dat die vaak wel het beste werkt. Om je wat inspiratie te geven: combineer bijvoorbeeld een vochtverzorgende crème met een serum die de poriën kleiner maakt en puistjes tegengaat. Een andere optie is het te combineren met een crème die huidveroudering tegengaat.

Naast het combineren is het van belang dat je af en toe eens van crème wisselt. Ten eerste is het hartstikke leuk om af en toe wat anders te proberen en te genieten van heel veel verschillende beauty producten. Ten tweede is het voor je huid beter om te wisselen van crème, aangezien je huid anders lui wordt. Je huid raakt dan gewend aan de verschillende toegevoegde stoffen en heeft zelf de motivatie niet meer om iets uit te voeren met als gevolg dat de producten niet goed meer werken voor je huid. Ten slotte, je huid verandert door de jaren heen. Pas je huidverzorging af op de veranderingen van je huid voor een optimaal effect.

Bobbi Brown Rich Chocolate Look

Tegen jouw lippen zeggen ze geen nee meer
Je witte huidje heeft in de winter ook zeker z’n voordelen. Wat staat er nou mooier bij een prachtig glad wit huidje, dan een mooie kersenrode lippenstift? De lippenstift zal prachtig staan in deze winterse omstandigheden. Om jouw gekozen kleur helemaal tot zijn recht te laten komen, zijn er wat voorbereidingsmaatregelen nodig. Door bijvoorbeeld MAC Lips Erase te gebruiken, vervaagt je natuurlijke lipkleur. Jouw favoriete lippenstift die je vervolgens aanbrengt, komt dan goed tot zijn recht. Een lippotlood kan deze perfecte look aanvullen. Door het benadrukken van de contouren van je lippen lijken ze voller en loopt je lippenstift niet uit.

More volume
Wil jij jouw lippen groter laten lijken? Er is een eenvoudig trucje om dit te realiseren. Gebruik een concealer en breng deze rondom je lippen aan in kleine stippen. Smeer het uit met je vinger en vervaag het iets. Deze eenvoudige handeling is alles wat je moet doen, maar laat je lippen wel optisch voller lijken. Je kunt zo ook kleine lippenstift foutjes corrigeren en je lipstick ziet er superstrak uit.

MAC cremesheen glass prepare for pleasure

Lipgloss
Geef jij de voorkeur aan glans in plaats van een felle lippenstift? Geen probleem, keuzes genoeg. Lipgloss laat je lippen mooi glanzen en is verkrijgbaar in talloze kleuren. Ga voor een lekkere naturelle look door transparant te kiezen, of juist iets meer opvallends, zoals roze.

Totaalplaatje
Het is allemaal leuk en aardig om zo’n felle lippenstift op te smeren, maar het moet natuurlijk wel binnen het totaalplaatje passen. Er is een regel dat je óf felle lippen draagt óf een opvallende ooglook, niet allebei. Ikzelf ben het vaak wel met deze regel eens, hoewel er ook genoeg prachtige voorbeelden te vinden zijn die dit tegenspreken. Als je voor je lippen kiest, maak ze mooi op met een fel kleurtje en laat ze voller lijken door een van de bovengenoemde tips. Combineer het met een mascara en eyeliner. Kies je liever voor de felle ogen, geen probleem. Oefen eens met smokey-eyes of een andere heftige variant. Combineer dit met naturelle lipjes of een transparante lipgloss. Nogmaals, een heftige ooglook en felle lippen kan wel, mits goed gecombineerd.

Tijd voor een match
Het totaalplaatje is nog niet klaar. Het mooiste is als jouw verschillende keuzes op elkaar aansluiten. Rode nagels met rode lippen of misschien juist met je telefoonhoesje? Een nieuwe rage kan je het wel noemen: matchen van verschillende accessoires en kledingstukken met je smartphonehoesje. Een gestijlde telefoon is bovendien ook erg veel waard tegenwoordig. Ben jij in het bezit van een Huawei? Ga eens kijken tussen de vetste Ascend P2 hoesjes of Ascend G510 hoesjes of er iets voor jou tussen zit. Daarnaast kan je ook je telefoon zelf oppimpen met een accessoire. Heb jij helemaal geen Huawei maar een Apple? Versier dan je telefoon snel met een iPhone 5 accessoire. Er is genoeg keus op de markt, dus sla je slag!

 Heb jij niet fijne winterse tips? Deel ze in de reacties!

Liefs, Laura

3 thoughts on “Hot and cold, waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.