10 topfilms die in 2014 alweer 10 jaar oud zijn (nu voel je je echt oud!)

Categoriën Chickmedia

twix caramel popcorn

Het is alweer 2014. Twee-duizend-en-veertien. De tijd gaat zo snel! Ik kan me de milleniumwisseling nog herinneren als de dag van gisteren. Mensen die bang waren dat apparaten het niet meer zouden doen vanwege die hele hoop nullen. Achteraf gezien helemaal nergens voor nodig. Tien jaar geleden was ik veertien en leerde ik mijn vriend Rob kennen, maar ook dat lijkt nog helemaal niet zo lang geleden. Om jullie ook even mee terug te nemen in de tijd heb ik 10 topfilms uitgezocht die dit jaar alweer 10 jaar oud zijn. Kunnen jullie bijvoorbeeld geloven dat het al weer 10 jaar geleden is dat Harry Potter and the Prisoner of Azkaban uitkwam? Deze, en nog negen andere must see films, vind je na de klik. Met trailers erbij, zodat je nog even stukjes van de films terug kunt kijken of juist kunt kijken of deze film iets voor jou is als je hem nog niet gezien hebt.

Harry Potter and the prisoner of Azkaban

De derde film in de Harry Potter filmreeks. Ik weet nog dat ik in de bioscoop zat en hem best griezelig vond! Deze film was duisterder dan de vorige delen. Ik vind dit niet de beste Harry Potter film, maar als Harry Potter fanaat moet je hem natuurlijk wel gezien hebben. Sommige stukken uit het boek miste ik, maar als filmmaker heb je natuurlijk ook een beperkte tijd om alles uit te leggen. Het boek vond ik best complex en ik heb dan ook meerdere malen even terug moeten lezen, dus ik begrijp dat de filmmakers wellicht daarom sommige stukken hebben weggelaten of hebben ingekort. Desalniettemin een goede Harry Potter film!

The Notebook

The Notebook is één van de meeste romantische films die ik ken. De perfecte film om samen met je lover romantisch op de bank te kijken. Het verhaal gaat over Allie en Noah die op jonge leeftijd smoorverliefd op elkaar worden. De ouders van Allie vinden Noah echter niet goed genoeg voor hun dochter, omdat hij niet genoeg verdient. Ze verbieden haar om hem te zien. De twee leiden daarna allebei hun eigen leven, maar oude liefde roest niet…

Meet The Fockers

Dit is ook zo’n film waarvan ik dacht: is dat echt alweer 10 jaar geleden?! Deze film is het vervolg op Meet The Parents. Greg’s schoonouders willen graag zijn ouders ook ontmoeten. Dat loopt wat anders dan gepland. De ouders van Greg (die eigenlijk Gaylord heet) zijn namelijk een stuk losser en brutaler dan zijn schoonouders. Ik heb erg gelachen om deze film en vind vooral de rol van Robert De Niro erg leuk.

White Chicks

Oh jongens, dit is zo’n film die ik al 10 keer gezien heb en waarbij ik nog steeds iedere keer weer in een deuk lig om dezelfde grappen. Ik vind hem hi-la-risch! Velen vinden het een slechte film maar ik kan er om gieren. Het verhaal gaat over twee FBI-agenten die iedere klus op hun werk lijken te verknallen. Om toch indruk te maken op hun baas besluiten ze de bescherming van de Wilson-zusjes op zich te nemen, aangezien ze een tip hebben gekregen dat de zusjes ontvoerd zullen worden. De Wilson-zusjes zijn erfgenames van een groot hotelimperium (*kuch* Paris en Nicky Hilton persiflage *kuch*). Hoe ze de zusjes willen beschermen? Nou gewoon, ze vermommen zich als de zusjes Wilson en verstoppen de echte zussen op een veilige plek!

The Aviator

Gewoon een goeie film! Het gaat over Howard Hughes die filmmaker en vliegtuigmaker is. Het is een Pietje Precies en een echte controlefreak. Hij heeft venijnige concurrenten maar weet zich ondanks alles toch goed staande te houden. Ik hou van Leonardo DiCaprio die de rol van Howard Hughes speelt en zou eigenlijk geen film op kunnen noemen met hem die ik niet goed vind. Martin Scorsese is één van mijn favoriete filmmakers, dus dit was een goeie combi. De nieuwste samenwerking tussen deze twee, de film The Wolf of Wall street die nu in de bioscoop draait, is ook in één woord geweldig, trouwens. Nog beter dan The Aviator zelfs, vind ik. Gaat dat zien!

The Butterfly Effect

The Butterfly Effect heb ik pas een aantal jaar nadat hij uitkwam, gezien. Ik weet nog dat ik hem vrij lastig te volgen vond, maar uiteindelijk viel wel alles op z’n plek en vond ik het een hele goeie film. Ik kende Ashton Kutcher alleen maar van komediefilms en -series en had hem nog nooit zo’n serieuze rol zien spelen maar ik vond dat ‘ie het heel goed deed! The butterfly effect houdt eigenlijk in dat kleine dingen grote gevolgen kunnen hebben. Dat staat dan ook centraal in deze film. De film gaat over Evan die met behulp van zijn dagboek terug kan gaan in de tijd, daar een kleinigheid kan veranderen en zo de toekomst kan veranderen. Hoewel hij het iedere keer goed bedoelt, veroorzaken zijn wijzigingen telkens onvoorziene (grote) neveneffecten.

The Bourne Supremacy

Dit is de tweede film in de Bourne-trilogy. Ik weet nog dat ik kaartjes had gewonnen via Break Out! (wie las dit tijdschrift ook altijd?!) voor The Bourne Identity, het eerste deel. Niemand wilde met me mee (boehoe! :'( ) want in die tijd hielden mijn vriendinnen en ik eigenlijk alleen maar van typische meidenfilms. Ik besloot alleen naar de bioscoop te gaan (heus niet awkward!) omdat ik het anders toch zonde vond van de kaartjes. Ik was nog jong, 12 jaar, en vond de film enorm spannend en best lastig te volgen. Toch was ik na afloop helemaal verkocht en ik vertelde iedereen die het maar horen wilde (en ook die het niet horen wilden) hoe geweldig de film was. Twee jaar later kwam dus The Bourne Supremacy uit en in 2007 het laatste deel, The Bourne Ultimatum. The Bourne-films gaan Jason Bourne (Matt Damon), een voormalig geheim agent die zijn geheugen is kwijtgeraakt.

Harold and Kumar go to White Castle

Dit is waarschijnlijk zo’n film waarvan je denkt: waarom staat deze in het lijstje? Maar ik kon het gewoon niet laten! Dit is zo’n film als Dude, where’s my car?. Ontzettend droog en het gaat werkelijk nergens over en toch blijf je kijken. Mijn vriend vind deze film geweldig en ik vind het eigenlijk ook echt een mannenkomedie, maar toch heb ik hem ook al drie keer gezien. Het verhaal gaat over Harold en Kumar die zin hebben in hamburgers en daarom naar White Castle (een fastfoodketen) gaan. Onderweg is het één grote chaos.

Shrek 2

Ah, Shrek! Ik hoorde laatst iemand die Shrek films totaal niet leuk vond. Hoe kan dat nou?, dacht ik, ik hou van Shrek! Nou ja, Shrek is niet eens mijn favoriete karakter in deze films, dat is Donkey (Eddie Murphy)! Ik vond deel één leuker dan deel twee, maar alsnog een zeer vermakelijke film.

Mean Girls

Als er één typische meidenfilm is die je gezien moet (ja, móet) hebben dan is het wel Mean Girls. Het verhaal gaat over Cady (Lindsay Lohan) die twaalf jaar in Afrika gewoond heeft en geen idee heeft van hoe ‘barbaars’ het er aan toe kan gaan op Amerikaanse middelbare scholen. Op de school waar zij terecht komt is er een groepje van drie populaire meiden met één leider: Regina George (Rachel McAdams). Cady wordt toegelaten in hun groep (whooptidoo!) maar ze wordt ook verliefd op de ex van Regina, Aaron. Dat pikt Regina niet. Onderling worden er een hoop smerige streken uitgehaald en komt de ware aard van deze Mean Girls naar boven. Geweldige meidenfilm met als memorable quotes als: “You can’t sit with us!”, “On Wednesdays we wear pink!” en “So fetch!”

Kende jij deze films al? Welke is je favoriet en welke zou je nog graag willen zien?

Bron afbeelding
Liefs, Laura

10 thoughts on “10 topfilms die in 2014 alweer 10 jaar oud zijn (nu voel je je echt oud!)

  1. Wat gaat de tijd toch ongelooflijk snel! Ik kan mij nog herinneren dat ik met mijn klas van de lagere school naar de eerste harry potter ging kijken. ^^

  2. Wauw wat gaat die tijd toch snel, gisteren bijvoorbeeld de verjaardag van mijn jongste neefje gevierd. Werd al weer 10! Maar lijkt wel gisteren dat ik daar was toen hij geboren werd! Net zo als deze films erg bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.