Must See: The Wolf of Wall Street

Categoriën Chickmedia

the wolf of wall street

Naast beauty en make-uppen heb ik nog een aantal andere hobby’s. Koken en bakken bijvoorbeeld. Ik deel dan ook regelmatig mijn favoriete recepten met jullie en merk dat daar altijd enorm enthousiast op gereageerd wordt. Super leuk! Toch plaats ik niet te vaak recepten omdat ik vind dat Beauty Addicts wel een beautyblog moet blijven, met een beetje fashion en lifestyle. Ook zou ik veel vaker over mijn andere hobby kunnen schrijven: series en films kijken. Zo af en toe zie je een artikel voorbij komen met mijn favoriete series of films van dat moment omdat ik het nou eenmaal leuk vind om daarover te schrijven en omdat jullie het volgens mij ook leuk vinden om te lezen. Vorige week heb ik een film gezien die ik zo goed vond dat ik er wel over móet schrijven. En dan niet even kort in een Behind The Scenes artikel of in en artikel over films die onlangs gezien heb. Nee, deze film verdient een apart artikel. Ik heb het over de film The Wolf of Wall Street. Dit is nu al dé film van 2014. Mark my words. 

the wolf of wall street

Mijn vriend en ik waren het weekend van 5 januari 9 jaar samen. We wilden die dag graag naar The Wolf of Wall Street maar hij draaide toen helaas nog niet in Pathé Breda. We besloten een dagje te wachten, dan zou namelijk de eerste voorpremière in Breda zijn. Op maandagavond gingen we naar de voorstelling van 20.15 uur. Om 23.30 uur waren we de bioscoop uit. Ja, deze film duurt maar liefst 3 uur, zonder pauze, maar hij is geen minuut saai.

THE WOLF OF WALL STREET

Het biografische verhaal gaat over Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) die het wil maken op Wall Street als beursmakelaar. De gehaaide beurshandelaar Mark Hanna (Matthew McConaughey) leert hem de kneepjes van het vak en Jordan is gelijk verkocht. Niet veel later richt hij zijn eigen beleggingsfirma op: Stratton Oakmont. Samen met zijn vriend en zakenpartner Donnie Azoff (Jonah Hill) specialiseert hij zich in het verkopen van waardeloze aandelen aan onschuldige mensen. Al snel verdient de jonge Jordan miljoenen per week en hij past zijn levensstijl drastisch aan. Hij koopt dure auto’s, een helikopter, een jacht en verder bestaat zijn leven uit het geven van peperdure feestjes, hoeren en bergen coke. Jordan en Donnie voelen zich de koning te rijk maar met hun buitensporige levensstijl trekken ze ook de aandacht van de FBI…

Deze film bevat actie, humor, misdaad en een klein beetje romantiek. Een perfecte mix als je het mij vraagt. Ik vind films van regisseur Martin Scorsese altijd erg goed en dit is er weer eentje die in het rijtje past. Leonardo DiCaprio is één van mijn favoriete acteurs en de combinatie van hem en regisseur Scorsese maakt deze film helemaal geweldig. Props ook voor Jonah Hill die de rol van Donnie Azoff hilarisch neerzet, en voor Matthew McConaughey die een kleine maar leuke rol heeft als Mark Hanna.

The Wolf of Wall Street

Dit is een film die je eigenlijk gewoon gezien móet hebben en al helemaal als je en liefhebber bent van films met Leonardo DiCaprio of Scorsese films. In de film wordt veel gescholden (er komt alleen al zo’n 500 keer ‘fuck’ in voor), komt veel seks voor en wordt veel drugs gebruikt. Dat moet je dus wel kunnen hebben. Hij heeft dan ook een kijkwijzer voor 16 jaar en ouder. Ik vond hem helemaal geweldig en voor mij is dit nu al dé film van het jaar.

Gaat. Dat. Zien.

IMDb cijfer: 8,7
Mijn cijfer: 9 – 

Bron afbeeldingen: 1, 2, 3.
Liefs, Laura

6 thoughts on “Must See: The Wolf of Wall Street

  1. Ik ben zo benieuwd! Ik ga ‘m volgende week zien, ik hoor echt alleen maar goeie dingen.. Leonardo heeft er ook net een Golden Globe voor gewonnen trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.