5 x romantische Valentijnsfilms

Categoriën Chickmedia

VALENTINES DAY

Yay! Het is vandaag Valentijnsdag! Twee dingen die voor mij eigenlijk niet mogen ontbreken op deze dag: een lekker diner en een leuke, romantische Valentijnsfilm. Daarom heb ik vijf van mijn favoriete Valentijnsfilms op een rijtje gezet zodat je die samen met je lover of goede vriend(in) gezellig kunt kijken op deze dag van de liefde.

Pretty Woman

Ik begin met een klassieker. Voor iedereen die Pretty Woman nog nooit heeft gezien: vandaag is de ideale dag om deze film te kijken. De film gaat over de rijke zakenman Edward (Richard Gere) die de prostituee Vivian (Julia Roberts) meeneemt naar zijn hotel. Hij is zo van haar gecharmeerd dat hij haar voor zijn hele verblijf in Los Angeles inhuurt. Ze leren veel van elkaar: Edward hoe hij een beter mens moet zijn en Vivian hoe ze zich als een dame moet gedragen. Ze worden verliefd op elkaar, maar een relatie tussen hen lijkt onmogelijk… of toch niet?

The Notebook

The Notebook is één van de meeste romantische films die ik ken. De perfecte film om samen met je lover romantisch op de bank te kijken. Het verhaal gaat over Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling, yay!) die op jonge leeftijd smoorverliefd op elkaar worden. De ouders van Allie vinden Noah echter niet goed genoeg voor hun dochter, omdat hij niet genoeg verdient. Ze verbieden haar om hem te zien. De twee leiden daarna allebei hun eigen leven, maar oude liefde roest niet…

Crazy Stupid Love

Deze film is nog niet zo oud (2011) en ik vond hem verrassend leuk. Wederom een film met Ryan Gosling in de hoofdrol, maar ik denk dat we dat niet zo erg vinden, toch dames? ;) De film gaat over Cal Weaver (Steve Carell) die erachter komt dat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) is vreemdgegaan en van hem wil scheiden. Zijn ‘perfecte’ leventje stort als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer (Ryan Gosling) hem onder zijn hoede neemt. Om hem te helpen over zijn liefdesverdriet heen te komen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes en een nieuwe kledingstijl die niet bij de degelijke warenhuizen te vinden is. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kan geven, maar je hart niet…

Valentine’s Day

Een film met de titel Valentine’s Day mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Voor deze film is een blik bekende acteurs opengetrokken met onder andere lekkere hapjes zoals Bradley Cooper en Ashton Kutcher. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar in deze film, zoals bijvoorbeeld ook bij de film Love Actually het geval is. Alles speelt zich af rond Valentijnsdag, alle personen komen uit Los Angeles en allemaal kampen ze met liefdesproblemen. De druk die Valentijnsdag op hun uitoefent, blijkt voor de één gunstig en voor de ander nadelig. Onder de personen vallen een marineofficier (Julia Roberts) die voor haar geliefde een vlucht neemt van Irak naar Los Angeles, een homoseksuele man (Bradley Cooper) die verliefd is op een footballspeler (Eric Dane) die niet uit durft te komen voor zijn geaardheid, een bloemist (Ashton Kutcher) die na een huwelijksaanzoek aan zijn vriendin (Jessica Alba) ontdekt dat hij verliefd is op een andere vrouw (Jennifer Garner), een getrouwde man (Patrick Dempsey) die een affaire heeft met deze andere vrouw, een oudere vrouw (Shirley MacLaine) die aan haar man (Hector Elizondo) toegeeft dat ze in het verleden een minnaar heeft gehad, een assistente (Anne Hathaway) van ‘s werelds grootste talentenjager die verliefd wordt op een collega (Topher Grace), een publicist (Jessica Biel) die geen date kan vinden en een tiener (Emma Roberts) die overweegt om voor het eerst naar bed te gaan met haar vriend (Carter Jenkins).

Toscaanse Bruiloft

Misschien heb je helemaal geen zin om op Valentijnsdag voor de buis op de bank te zitten en ga je er liever op uit. In de bioscoop draait momenteel ook een leuke, romantische film: Toscaanse Bruiloft. Het verhaal gaat over Sanne die in het zonovergoten Italië samen met haar vader en moeder, het luxe, vrijstaande landhuis Casa Matrimonio runt en daar ook woont. Het landgoed ligt in Toscane, deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel héél graag.

Hopelijk zit er een film voor je bij die je vandaag samen met je lover of goede vriend(in) gaat kijken. Of had je andere plannen voor Valentijnsdag? Laat in de reacties achter wat jij vandaag gaat doen!

Liefs, Laura

4 thoughts on “5 x romantische Valentijnsfilms

  1. Crazy stupid love vind ik een erg vermakelijke film, er zit ook veel humor in. Ik ben dan ook wel gek op Emma Stone! Vandaag heb ik geen plannen, dus dat wordt in mijn eentje een film kijken, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.