New in: Canon 600D

Categoriën Gadgets

canon 600d 18-55mm

 

Eigenlijk wilde ik al heel lang een nieuwe fotocamera. Niet dat er met mijn Canon 400D veel mis was, maar soms miste ik gewoon een aantal features, zoals een uitklapbaar scherm. Belangrijk voor een beautyblogger zoals ik, die veel foto’s van zichzelf maakt. En zo waren er nog een aantal dingen. Toen er weer de BTW-vrije dagen bij de Mediamarkt waren en ik te horen had gekregen dat ik de baan bij CZ had (yay!), ging ik me weer een oriënteren en kwam ik bij de Nikon D5100 of de Canon 600D uit. Uiteindelijk is het die laatste geworden (mede doordat ik Canon gewend was) en ik ben er superblij mee!

Canon 600d

Toen ik de Mediamarkt binnenliep wilde ik toch nog even advies van een verkoper. Ik werd heel vriendelijk geholpen door een man die al mijn vragen kon beantwoorden. “Waarom wil je eigenlijk zo graag een uitklapbaar scherm?”, vroeg hij me. “Door de zoeker kijken is veel accurater”, zei hij. “Dat weet ik”, zei ik, “maar ik maak nogal veel foto’s van mezelf.” De man keek me een beetje verbaasd aan. “Wacht, laat ik het beter uitleggen”, zei ik. “Ik heb een blog, een website, waarop ik artikelen plaats over make-up en zo, en daarvoor maak ik dus veel foto’s van mijn ogen, lippen en gezicht. Dan is het wel zo’n prettig om gelijk te kunnen zien waar ik op mik. Anders moet ik zo veel foto’s maken voordat er eindelijk een goeie bij zit.” Het kwartje viel bij de verkoper. Hij vond het leuk dat ik zo’n site had en vroeg nog een beetje door. Ik wilde een camera met live view (want dat had mijn 400D niet), een uitklapbaar scherm en het liefst ook nog een videofunctie. Daarnaast wilde ik gewoon een standaard 18-55 mm lens met stabilisator. Die lens had ik al op mijn oude camera, maar die camera wil ik graag verkopen en ik denk dat dat beter gaat met lens dan zonder. Uiteindelijk kwamen we uit bij de Canon 600D. Ik ben er superblij mee!

Ik hoop dat jullie ook verschil in kwaliteit van de foto’s gaan zien op Beauty Addicts, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je nauwelijks verschil ziet (al zie ik het zelf wel). Het grootste verschil zit hem namelijk gewoon in het gebruiksgemak voor mijzelf. Ik hoef niet langer 50 foto’s van mezelf te maken voordat er eindelijk een foto bij zit waarvan ik denk: ja, die kan wel. Productfoto’s maken gaat veel gemakkelijker en ook close-ups maken van mijn ogen en lippen gaat sneller omdat ik gelijk zie wat ik fotografeer. Hieronder enkele foto’s je al voorbij hebt kunnen zien komen op de site en die geschoten zijn met mijn nieuwe camera.

Look Be My Valentine full face

Dr. van der hoog special kant en klaar maskers

Beautybox Januari 2014

Dr. van der hoog gorgeous grain masker

Ik ben in ieder geval helemaal blij met mijn nieuwe camera. Ik had hem eigenlijk veel eerder moeten kopen!

Liefs, Laura

10 thoughts on “New in: Canon 600D

  1. Hoi hoi! Wat voor een bewerkingsprogramma gebruik je voor je foto’s? Doe je dit op je laptop of op je mobiel?

    1. Hi Susanna,

      Ik gebruik iPhoto (voor Mac) en PicMonkey (een gratis online bewerkingssite) voor het bewerken van mijn foto’s :). Die doe ik allemaal op mijn MacBook.

      Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.