Battle | Nagellakremover met sponsje: DA vs. Kruidvat

Categoriën Nagels, Testjes

Battle Nagellakremover met sponsje

Je ziet ze steeds vaker in parfumerieën en drogisterijen: nagellakremoverpotjes met een sponsje. Eerst waren het alleen nog luxe merken die dit in hun assortiment hadden maar al snel volgden de budgetmerken en huismerken van drogisterijen. Vandaag zet ik twee van deze nagellakremovers met sponsje van twee verschillende drogisterijen tegenover elkaar in een ‘battle’. Welke werkt beter? Ik heb ze allebei getest. Benieuwd naar de winnaar? Lees dan gauw verder!

Nagellakremover met sponsje

Ronde 1: Verpakking / inhoud

Laten we beginnen met de verpakking. Eigenlijk verschilt die niet zo veel van elkaar. Die van DA is wit en die van Kruidvat is zwart. Natuurlijk verschilt het etiket ook van elkaar maar bij beiden is het gelijk duidelijk om wat voor product het gaat. Persoonlijk vind ik die van Kruidvat iets mooier maar dat neem ik niet mee in mijn eindoordeel. Ik kan namelijk ook goed begrijpen dat er mensen zijn die die van DA juist mooier vinden.

Ook de inhoud van de potje is hetzelfde: beiden bevatten 75 ml nagellakremover. Een gelijkspel dus in deze eerste ronde.

DA: 1
Kruidvat: 1

Nagellakremover met sponsje

Ronde 2: Prijs

Wat betreft de prijs is er een minimaal verschil in het voordeel van Kruidvat. Die kost namelijk €2,49 en die van DA kost €2,79. Zoals eerder gezegd bevatten beide potjes 75 ml. Een minimaal verschil in prijs, dus een half puntje voor Kruidvat.

DA: 1
Kruidvat: 1,5

Nagellakremover met sponsje

Nagellakremover met sponsje

Ronde 3: Formule 

De formule is wel verschillend. Beiden bevatten geen aceton maar Kruidvat heeft aan haar formule nog verzorgende ingrediënten toegevoegd zoals glycerine, wonderolie en arganolie. Of je daardoor ook echt verschil merkt, is een tweede maar daar kom ik in de volgende ronde nog op terug. Ook heeft Kruidvat parfum toegevoegd wat niet voor iedereen een pluspunt zal zijn maar voor mij persoonlijk wel. Ik hou wel van die zoetfruitige geur die Kruidvat heeft toegevoegd. Voor nu wint Kruidvat deze ronde.

DA: 1 
Kruidvat: 2,5

Nagellakremover met sponsje

Ronde 4: Werking

De werking is natuurlijk het belangrijkste. Ik heb beide removers met verschillende soorten nagellak geprobeerd en in ieder potje evenveel rondjes gedraaid (ja, zo ver gaat deze test ;) ). Nagellak met kleine shimmers wordt door beide potjes moeiteloos verwijderd. Binnen enkele seconden was ik klaar, ideaal! Glitterlak gaat iets lastiger maar wordt ook door beide removers prima verwijderd. Kruidvat doet dit naar mijn mening nét iets beter omdat het sponsje iets strakker om je vinger zit maar het verschil is minimaal.

Beide removers drogen mijn nagels en nagelriemen niet echt uit, al vind ik het toch wel prettig om naderhand een verzorgende olie aan te brengen. Van de verzorgende ingrediënten die Kruidvat heeft toegevoegd merk ik dus eigenlijk niet veel in vergelijking met die van DA die dat niet had. Een half puntje voor Kruidvat maar doen dan?

Eindstand

DA: 1
Kruidvat: 3

Kruidvat heeft deze battle gewonnen, zij het iedere ronde met een minimaal verschil. De verzorgende ingrediënten (die weliswaar niet veel lijken te doen), de geur (die ik persoonlijk erg lekker vind), het feit dat het glitterlak nét iets gemakkelijker verwijderd en dat hij íets goedkoper is maken dat hij toch als winnaar uit de bus komt. Maare, als je toevallig bij DA bent en je hebt nagellakremover nodig, kun je die ook gerust meenemen. Werkt ook prima!

Deze producten heb ik ontvangen ter review. Lees voor meer info mijn disclaimer.

Liefs, Laura

7 thoughts on “Battle | Nagellakremover met sponsje: DA vs. Kruidvat

  1. Leuke battle! ;-)
    Ik heb die van de kruidvat ook, ben er inderdaad best tevreden over.
    Ik heb er ook ooit eens zelf 1 gemaakt. leuke DIY. ;-) (werkte ook perfect)

  2. Leuke battle en leuk gedaan, ze waren idd eerst moeilijk te krijgen en nu zie je ze overal… ben benieuwd wanneer action ermee komt haha maar die van kruidvat klinkt beter als die van DA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.