PIMP Amsterdam

Categoriën Haar, Testjes

PIMP

Pretty Is My Problem, afgekort PIMP (lol!), is een nieuw haarverzorgingsmerk op de de Nederlandse markt. Geboren in Amsterdam, gemaakt in de USA. Ik heb de Beauty & Brains (hebben jullie nu ook dat liedje van Nielson in je hoofd? ;) ) Volume Shampoo en Conditioner getest en van de stylingproducten probeerde ik de Salt No Pepper Spray. Benieuwd naar mijn bevindingen? Lees dan verder!

De verpakkingen van PIMP zijn basic maar ook strak. Door het toevoegen van een gekleurde baan op de verpakking weet je gelijk tot welke lijn het product behoort. De ‘Daily’ shampoo en conditioner hebben een blauw gekleurde baan op de verpakking, die voor krullen is roze, de volumelijn is oranje en dan zijn er nog styling en finishing producten in respectievelijk geel en groen. Simpel maar duidelijk. Ik hou er wel van.

PIMP Your Volume Shampoo

Ik twijfelde tussen de roze lijn voor krullen en de oranje lijn voor volume. Uiteindelijk ben heb ik voor de volumelijn gekozen en gebruik ik de ‘Salt No Pepper Spray’ om toch een beetje dat beachy effect te creëren.

Vrijwel alle producten van PIMP (op eentje na) zijn vrij van parabenen en sulfaten. Nice! Niet dat ik die dingen per sé vermijdt, maar als ik zou moeten kiezen dan heb ik ze liever niet in mijn shampoo of conditioner. Ook mensen met gekleurd haar kunnen deze producten trouwens gerust gebruiken. Volgens PIMP is deze volumelijn vooral geschikt voor fijn, futloos en dun haar. Nu heb ik daar persoonlijk geen last van, maar extra volume kan nooit kwaad, dacht ik zo.

De shampoo is oranje van kleur en transparant. Hij ruikt lekker fruitig! De geur (en kleur) doen me denken aan perzik, lekker! PIMP omschrijft de geur als groene appeltjes maar ik vind het meer naar perzik ruiken, haha. De shampoo bevat, zoals gezegd, geen sulfaten en parabenen. Wat er dan wel in zit? Nou, Panthenol (Pro-Vitamine B5) bijvoorbeeld, voor volume en voller haar, Hydrolized Rice proteïne, om het haar te repareren en te voeden, en Arctium Lappa (Burdock) Extract, om de hoofdhuid te verfrissen en vetten en oliën de verwijderen. Ik vind de shampoo erg fijn in gebruik. Ondanks dat er geen sulfaten in zitten, schuimt deze shampoo erg goed. Bovendien heb je maar een klein beetje nodig. Wanneer ik de shampoo uitspoel, merk ik al gelijk dat mijn haar een stuk stroever is en dat is perfect om volume te creëren. Nog voordat dat ik mijn haar gestyled heb, weet ik eigenlijk al dat deze shampoo zijn werk goed heeft gedaan. Like!

PIMP Your Volume Conditioner

Dan de conditioner. Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met conditioner. Ik hou ervan omdat het mijn haar lekker zacht en doorkambaar maakt maar vaak verzwaart het mijn haar ook. Bij deze Beauty & Brains Volume Conditioner van PIMP is dat laatste gelukkig niet het geval. Het volume dat de shampoo zojuist gecreëerd heeft, wordt behouden en verstevigd. Hij ruikt trouwens hetzelfde als de shampoo maar deze conditioner is wit van kleur en ondoorzichtig.

De belangrijkste ingrediënten van de conditioner:

Sandalhout: helpt irritaties voorkomen, brengt het haar in een stevige conditie
Phellodendron Amurense: geeft het haar veerkracht en brengt het haar in een stevige conditie
Panthenol (pro vitamine B5): vochtbalans, voller haar, glans

PIMP Your Look Salt No Pepper Spray

Ten slotte deze Salt No Pepper Spray (leuke naam!). Deze kun je zowel op droog als op vochtig haar gebruiken. Op droog haar spray je het door je haar en kneed je vervolgens met je handen de slag erin. Ikzelf gebruik hem het liefst op licht vochtig haar en droog het dan met de föhn. Het geeft mijn haar die typische beachy look die ik nog even verstevig met wat haarspray, om het zo de hele dag te laten zitten.

PIMP Amsterdam resultaat

Mijn haar gewassen met de Beauty & Brains Volume shampoo en conditioner en gestyled met de Salt No Pepper Spray

Yes, ik ben heel enthousiast over deze producten van PIMP! Ze werken erg goed, doen wat ze beloven en ruiken lekker. Alle producten kosten € 19,95 per stuk. Ze zijn dus niet echt goedkoop maar 20 euro voor per product van een kappersmerk is heel normaal.

Met Beauty and the Brains van Nielson in m’n hoofd en Beauty & Brains van PIMP óp mijn hoofd ben ik helemaal happy. Het voelt goed, ey, het voelt goed!

De producten van PIMP zijn verkrijgbaar via www.johnbeerens.com

Deze review bevat producten die aan mij door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Uiteraard heeft dit geen invloed op mijn mening.
Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.