Eigenlijk is dit geen recept te noemen, zo simpel is het, maar het leek me toch leuk om dit hapje met jullie te delen. Lekker voor bij de borrel of om te serveren op een feestje. Het is zo gemaakt en érg lekker.
Je hebt maar drie ingrediënten nodig: dadels, roomkaas en spek. Hiermee kun je drie verschillende soorten hapjes maken, maar dat wordt straks wel duidelijk. Ik koos voor Mon Chou maar je kunt ook gewoon naturel roomkaas/zuivelspread gebruiken. Persoonlijk vind ik Mon Chou nét iets lekkerder. Ook qua spek kun je variëren. Ik koos nu voor katenspek maar ontbijtspek kan ook. Zorg dat de plakjes niet te dik zijn.
Snijd de dadels in de lengte open en haal de pit eruit. Vul ze daarna met een beetje roomkaas. Je zou nu al kunnen stoppen, dit is al een lekker hapje! Je kunt ze ook nog even tien minuutjes in de oven doen als je ze warm wil hebben. Ik ga echter nog even een stapje verder.
Nadat ik de dadels gevuld heb met roomkaas wikkel ik een plakje spek eromheen. Mijn plakjes waren vrij dik, dus daarom sneed ik ze door de helft. Dunnere plakjes in zijn geheel eromheen wikkelen werkt echter beter, dat blijft beter zitten.
Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de dadels te ontpitten en gelijk het spek eromheen te wikkelen, zonder roomkaas dus. Ook erg lekker!
Daarna gaan de dadels voor ongeveer 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Klaar!
Dadels met spek en/of roomkaas doen het altijd erg goed op feestjes hier. Het schaaltje is binnen no-time leeg, dus dat is een goed teken! De combinatie tussen het zoete van de dadel en het hartige van spek is erg lekker!
Ben benieuwd! Het klinkt erg lekker :)
lijkt me lekker!
oehh lekker :D