Ik hou van brownies maar écht lekkere brownies maken is zo gemakkelijk nog niet. Ik heb ze het liefst knapperig van buiten en zacht en een beetje klef van binnen. God-de-lijk! Nu heb ik eindelijk een simpel recept gevonden waarmee je in no-time deze heerlijke brownies op tafel zet. Natuurlijk deel ik het met jullie!
Benodigdheden:
- 200 gram boter
- 300 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- Halve theelepel kaneel
en verder:
- Pannetje
- Mengkom
- Spatel
- (vierkant) bakblik
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijdt de boter in blokjes en smelt deze samen met de chocolade in een pannetje op een laag pitje. Roer het goed door en als alles gesmolten is laat je het een beetje afkoelen voordat je ermee verder gaat.
- Breek de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de basterdsuiker toe en meng dit door elkaar. Voeg ook een snufje zout en een beetje kaneel toe. Dit zorgt ervoor dat de chocoladesmaak nóg beter naar voren komt.
- Meng vervolgens de iets afgekoelde chocoladeboter erdoor. Deze mag zeker niet te warm zijn, anders gaan de eieren stollen en je wil natuurlijk geen roerei door je browniebeslag.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe (eventueel gezeefd) en meng dit met de spatel door het beslag.
- Je kunt nu eventueel lekkere vruchten, noten of chocoladestukjes toevoegen. Lekker! Je kunt het ook achterwege laten het bij ‘gewone’ brownies houden.
- Vet de bakvorm in en giet het mengsel erin. De brownies gaan nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden. Zo is hij wel lekker knapperig van buiten maar van binnen nog een beetje nat. Hmm!
- Laat het geheel afkoelen voordat je er stukjes van snijdt.
Deze brownies zijn de tweede dag het lekkerst maar ik kan goed begrijpen dat je er de eerste dag niet vanaf kan blijven ;). Ik serveerde ze tijdens mijn verjaardag en ze waren een groot succes! Echt, ga de keuken in en maak deze overheerlijke brownies!
oeh lekker :D
Dit wil ik heel graag een keertje maken, maar ik neem er gewoon niet de tijd voor.. Ik ben gek op brownies! Deze zien er ook zo heerlijk uit <3
Het ziet er echt zooo lekker uit!
oeeeh die zien er heel lekker (en idd heel simpel) uit! Die ga ik binnenkort toch wel even proberen :D
Bedankt voor het recept. Vanochtend gemaakt en hij is erg lekker……veel te lekker…….!!
Lijkt me een heerlijk recept. Kan ik ze ook 2 dagen van tevoren maken? Of worden ze dan te droog?
Dat kan zeker! Het belangrijkste is dat je ze goed luchtdicht verpakt. Niet in de koelkast bewaren, want dat droogt uit. Succes!