Strak lichaam voor de zomer

Categoriën Overig

gastartikel hardlopen

Kilometers hardlopen en honderd keer touwtje springen. Je moet wat voor een strak lichaam over hebben. Maar wat kun je nog meer doen om de lichaamsdelen waar we minder blij mee zijn wat op te pimpen? Een paar tips op een rij.

Nike Wmns Dart 10

Sit-ups
Wil je een strak buikje in je bikini deze zomer? Pak je draadloze toetsenbord en iPad erbij, google naar buikspieroefeningen en je vindt er genoeg. De sit-up is daar één van. Het is een heel makkelijke oefening die je zowel op een yogamat als op een bed kan doen. Ga op je rug liggen met je knieën opgetrokken en bij elkaar. Het beste is als iemand je voeten beetpakt, zodat die tijdens de oefening niet omhoog gaan. Houd je handen achter je hoofd en probeer jezelf nu op te trekken zonder dat je je benen verplaatst. Als je dit zo’n vijfentwintig keer per dag doet heb je binnen de kortste keren een strakke buik!

Zorg er wel voor dat je naast deze oefeningen goed blijft bewegen. Probeer er bijvoorbeeld bij te joggen of te mountainbiken. Soms moet je wel een stukje rijden voor een leuk parcours, maar dat is het ook zeker waard. Zet je smartphone in een auto telefoonhouder en je hebt onderweg je favoriete muziek bij de hand. Zo kom je lekker in de mood voor als je daarna op het parcours staat.

Weg met cellulitis
De buik is waar bij vrouwen met een x-vormig lichaam het vet vooral naartoe gaat. Bij een peervormig lichaam zijn het vooral de billen en de benen. Bij appelvormige lichamen is het beide. Hoe krijg je je billen en benen zo strak mogelijk, ook bij cellulitis? Als eerste is er de anti-cellulitiscrème in vele soorten en maten verkrijgbaar. Soms krijg je er ook een speciale roller bij om met de crème je huid te masseren. Het is aan te raden dit dagelijks te doen, met of zonder roller.
Daarnaast bestaat er ook een geweldige uitvinding: het stepapparaat. Met zo’n apparaat duw je met je benen steeds gewichten naar beneden, waardoor je benen en billen steeds strakker worden. Doe je dit zo’n drie keer per week, dan heb je binnen de kortste keren een strak onderlichaam!

Laura start 2 run

Natuurlijk moet je daarnaast wel nog cardiotraining blijven doen, zoals skaten of hardlopen. Luister vanaf je smartphone naar heerlijke muziek en dat stukje hardlopen is ineens niet zo saai meer. Kies je voor een lange skatetocht? Bezoek dan eens een sport- of skatewinkel voor goede bescherming. Een val is nooit uitgesloten. Bescherm je ook je toestel? Een LG L70 hoesje moet de klap opvangen zodat een enorme barst in je scherm kan worden voorkomen.

Een stuk skaten, thuis buikspieroefeningen doen en de billen en benen trainen op een stepapparaat. Dat moet zeker goedkomen voor de zomer!

Neem jij extra maatregelen om strak de zomer in te gaan?

Liefs, Laura

1 thought on “Strak lichaam voor de zomer

  1. Nee eigenlijk niet! Al probeer ik wel wat meer op mijn eten te letten. Sporten gaat gelukkig met het mooie weer ( wat nu helaas even ver te zoeken is ) vanzelf.

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.