Lippenbalsem multireview

Categoriën Lippen, Testjes

Lippenbalsem test

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van de webshop Make-up enzo met de vraag of ik het leuk vond om een aantal lippenbalsems te testen. Het leek me een leuk idee om een aantal verschillende merken lippenbalsems te testen en met elkaar te vergelijken. De afgelopen weken heb ik de lippenbalsems van Carmex, Chapet en Figs & Rouge uitgebreid getest. Benieuwd naar de winnaar? Lees dan gauw verder!

Figs & rouge vanilla orange lip balm

Laat ik beginnen met de lippenbalsem van Figs & Rouge. Er zijn diverse varianten en smaakjes verkrijgbaar, zowel in een blikje als in een tube. Ik heb een blikje met de smaak vanilla orange.

Figs rouge vanilla orange sheer shimmer lip balm

Het viel me gelijk op dat deze lippenbalsem héél kleine shimmertjes bevat. Op je lippen zie je ze eigenlijk niet maar ze zorgen wel voor nét dat beetje meer glans. De geur en smaak van vanilla orange is overigens heel subtiel en niet sterk aanwezig.

Figs rouge vanilla orange lip balm ingredienten

Wist je dat de lippenbalsems van Figs & Rouge 100% natuurlijk, biologische en dierproefvrij zijn? Goed om te weten! Deze lippenbalsem zit boordevol verzorgende oliën en bevat géén petrolatum, een ingrediënt dat sommigen vermijden in lippenbalsems. Yay!

Figs rouge vanilla orange sheer shimmer lip balm swatch

De lippenbalsem verzorgt mijn lippen goed en blijft ook aardig goed zitten voor een lippenbalsem. Like! De geur van vanille en sinaasappel is niet heel aanwezig en stiekem vind ik dit ook wel prettig. Prijs: € 6,95 voor 17 ml.

Carmex tube

Carmex is misschien wel de bekendste van deze drie. Ik heb ik al heel veel goeds over gehoord en gelezen dus je begrijpt dat ik erg benieuwd was. Ik heb voor de variant in een tube gekozen, maar Carmex komt ook in blikjes en sticks.

Carmex tube

Ik vind een tube wel fijn werken als je de balsem lekker dik wil aanbrengen omdat je bijvoorbeeld last hebt van gebarsten lippen.

Carmex ingredients

De ingrediëntenlijst van Carmex zie je hierboven.

Carmex lip balm swatch

Carmex zorgt voor een lichte tinteling op de lippen. Dit komt door de kiemdodende menthol die in de balsem verwerkt is. Het versnelt het genezingsproces maar die tinteling, tja, daar moet je van houden. Lekker fris is het wel maar persoonlijk hou ik er niet zo van. Wel merk ik dat Carmex mijn lippen echt goed herstelt en verzorgt. Tevens voelt hij enorm soepel aan op de lippen. Prijs: € 2,80 voor 10 gram.

Chapet lip balm

Ten slotte het merk Chapet, in Nederland niet zo bekend maar onwijs populair in de VS. Ik heb de regular variant gekozen maar hij is er ook in allerlei smaakjes.

Chapet lippenbalsem

De stick is lichtroze van kleur en heeft net als Carmex iets fris in zich maar wel veel minder aanwezig.

Chapet ingredients

Een blik op de ingrediëntenlijst en ik zie dat er camphor (kamfer) in verwerkt is. Aha, vandaar dat frisse tintje! In tegenstelling tot Carmex, kan ik dit licht frisse aspect wel waarderen.

Chapet lip balm swatch

Ook Chapet doet zijn werk erg goed. Droge velletjes verdwijnen snel en zelfs kleine barstjes in mijn lippen worden geheeld. Like! Prijs: € 2,50 voor 4,5 gram.

Maar welke lippenbalsem is nou de winnaar? Dat hangt af van wat je in een lippenbalsem zoekt.

  • Wil je een mooie glans op je lippen en vermijd je graag het ingrediënt petrolatum in lippenbalsems? Dan is de balsem van Figs & Rouge wel wat voor jou.
  • Wil je een lippenbalsem die je lippen herstelt, verzorgt én hou je wel van dat tintelige gevoel op je lippen? Ga dan voor Carmex.
  • Wil je gewoon een goede lippenbalsem die je gebarsten lippen weer heelt, verzorgt en een mooie glans geeft? Ga dan voor Chapet.

Naast deze lippenbalsems heeft de webshop Make-up enzo nog veel meer merken in hun shop. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rosebud Salve en Sleek? Neem gerust eens een kijkje!

Liefs, Laura

6 thoughts on “Lippenbalsem multireview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.