Joey Healy Brow Basics + winactie!

Categoriën Ogen, Tips & Tricks, Winacties

Joey Healy Brow Basics voor en na full face

Er was een tijd dat ik dacht dat ik niet veel aan mijn wenkbrauwen hoefde te doen behalve hier en daar wat haartjes epileren. Ik heb immers toch volle, donkere wenkbrauwen, daar hoefde toch niet veel meer aan te gebeuren? Boy, was I wrong! Je wenkbrauwen zijn zó belangrijk! Ze omlijsten je gezicht. Ook volle wenkbrauwen kun je hier en daar wat bijtekenen zodat ze de perfecte vorm krijgen. Tot voorkort deed ik dit altijd met een wenkbrauwpotloodje van HEMA maar nu gebruik ik hier een nieuw setje voor van Joey Healy voor een nog mooier resultaat. In dit artikel laat ik je stap-voor-stap zien hoe ik met behulp van deze set mijn wenkbrauwen doe én heb ik een leuke winactie voor jullie. Lees snel verder!


Joey Healy BrownBasics

Joey Healy is een Amerikaanse brow guru. Zijn producten zijn al geruime tijd een grote hit in Amerika en nu dus eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar. Hij is de make-up artist van diverse celebs en werkt voor verschillende magazines (ELLE, Glamour, Vogue etc.) en programma’s. Je begrijpt dat ik razend benieuwd was naar deze set.

Joey Healy Brow Basics set

De set is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren: Blonde, Brunette, Auburn en Charcoal. Ik heb de set voor brunettes.

In het setje zitten vier producten:

 • Een pincet
 • Een wenkbrauwpoeder
 • Een duo brow brush
 • Een wenkbrauwgel

De set kost €80,00. Sommige producten zijn ook los verkrijgbaar maar met een set ben je voordeliger uit.

Joey Healy Brow Basics step by step

In het doosje zit ook een kaartje met stap-voor-stap instructies. Handig!

Joey Healy Brow Basics voor

Op bovenstaande foto zie je mijn wenkbrauwen zonder dat ik er iets aan gedaan heb. Laten we beginnen!

Joey Healy pincet

Joey Healy Brow Basics stap-1

Stap 1: Epileren.

De vorm van je wenkbrauw is natuurlijk erg belangrijk. Er zijn een aantal ‘regeltjes’ waar je je aan kunt houden om de juiste vorm van je wenkbrauw te bepalen. Er zijn eigenlijk drie delen die belangrijk zijn: het begin, de boog en het eind van de wenkbrauw. Je kunt het begin van je wenkbrauw gemakkelijk bepalen door een kwast verticaal langs je neusvleugel te leggen tot de brug van je neus. Daar zou je wenkbrauw moeten beginnen. De boog ligt op ongeveer 2/3 van je wenkbrauw richting je slapen. Het einde van je wenkbrauw kun je bepalen door een kwast van je neuslvleugel langs je buitenste ooghoek te leggen. Iets langer mag best, maar let op dat het einde niet lager dan het begin zit want anders kan het lijken alsof je ogen ‘hangen’. Met het pincet verwijder je de haartjes één voor één. Blijf tussendoor goed in de spiegel kijken.

Joey Healy wenkbrauwpoeder

Joey Healy Brow Basics stap 2

Stap 2: Invullen

Nu is het tijd om eventuele kale plekjes in te vullen met wenkbrauwpoeder. Kam de haartjes omhoog met de spoolie (het borsteltje). Dip de schuine kwast lichtjes in het poeder en tik het overtollige af. Start bij het begin van de wenkbrauw met lichte opwaartse bewegingen en vul hem in. Werk vervolgens naar buiten en pak wat meer poeder wanneer nodig.

Joey Healy Brow Basics stap 3

Kam daarna de wenkbrauw nog even door met de spoolie zodat het poeder goed verdeeld wordt.

Joey Healy wenkbrauwgel

Joey Healy Brow Basics stap 4

Stap 3: Setten

Breng ten slotte nog wat wenkbrauwgel aan om het geheel vast te zetten.

Extra tips:

 • Let op de anatomie van je wenkbrauwbot. Het klinkt misschien voordehandliggend, maar dat is waar je wenkbrauw zou moeten zitten. Niet erboven of eronder.
 • Let erop dat je je de boog niet te puntig maakt. Je wil geen omgekeerde V als wenkbrauw. Zorg voor een vloeiende overloop. Geen punt dus, maar een boog.
 • Laat de vergrotende spiegel liggen als je de vorm van je wenkbrauw gaat bepalen. Bekijk het liever van een afstand.
 • Verwijder haartjes één voor één. Het verwijderen van één haartje kan al heel veel doen, zowel positief als negatief. Denk dus na voordat je een haartje eruit trekt.
 • Breng het poeder beetje bij beetje aan. Less is more! Toevoegen kan altijd, verwijderen is lastiger.

Joey Healy Brow Basics voor en na

Ik ben heel enthousiast over de producten van Joey Healy! Ik verbaasde me erover hoe goed de kleur van het wenkbrauwpoeder matcht met mijn natuurlijk haarkleur. Dikke like! Ook ben ik erg te spreken over de duo brow brush. Het kwastje voelt misschien in eerste instantie wat ruw aan maar dat werkt eigenlijk heel goed voor je wenkbrauwen. Ook de spoolie vind ik erg prettig werken. Ik had niet verwacht dat er in zo’n simpel borsteltje zo veel kwaliteitsverschil zou kunnen zitten!

Joey Healy Brow Basics voor en na full face

Wat een verschil hè? Zo zie je maar wat wenkbrauwen kunnen doen voor je gezicht!

11_02_05_joey_healy-molasses

Winactie

Naast deze producten die ik je hier heb laten zien, heeft Joey Healy ook hele fijne wenkbrauwpotloden. Ik mag een exemplaar onder jullie verloten! Laat hieronder een reactie achter waarin je aangeeft dat je mee wil doen en vermeldt in je reactie ook gelijk welke kleur je dan zou willen. Bekijk de website voor de kleuren.

De winactie is gesloten. Je kunt niet meer deelnemen. De winnaar heeft inmiddels bericht gehad.

Wat doe jij allemaal aan je wenkbrauwen om ze in de perfecte vorm te krijgen?

De Joey Healy Brow Basics set is verkrijgbaar bij Sanare voor €80,00. De producten zijn ook los te koop.

Advertorial

Liefs, Laura

13 thoughts on “Joey Healy Brow Basics + winactie!

 1. Wat een mooi resultaat, inderdaad verbazingwekkend! Zeker nu na onze zonvakantie zijn mijn blonde wenkbrauwen bijna wit. Ik vind het lastig om en het juiste product en de juiste techniek te vinden om ze toch natuurlijk te accentueren. Daarom doe ik graag mee met de winactie en zou dan de kleur wicker willen winnen.

 2. Mooi resultaat zeg Laura! De site ziet er ook veelbelovend uit. Ik gebruik nu een potloodje van
  Catrice maar deze is eigenlijk een tikje aan de donkere kant. Ik doe graag mee met de winactie en ben benieuwd of de kleur Wicker beter aansluit bij mijn haarkleur. :)

 3. Wat een mooi effect!. Ik elileer mijn wenkbrauwen , verf ze zelf en werk ze bij met de wenkbrauw poeder van catrice. Toch heb ik vaak dat er niet blijft zitten dus ik erg benieuwd hoe deze potlood werkt. Ik ga voor de kleur molasses.

  Groetjes,

  Cheyenne Jansen

 4. Gaaf! ik doe graag mee!
  Ik denk dat de kleur Molasses het beste bij me past, heb namelijk heel donker haar:)
  Leuk dat je dit soort acties kunt houden! Geeft vast een goed gevoel mensen/kijkers blij te maken met een product dat anders misschien wel te prijzig voor ze is!

  Liefs

 5. Jeee dat maakt inderdaad verschil zeg! Ik durf het niet aan iets met mijn wenkbrauwen te doen. Ik epileer overtollige haartjes weg, dat wel. Maar om ze ‘kleur’ te geven…nee, durf ik niet ;-)

 6. wow wat een super handig kitje en wat is de na foto mooi! staat je goed moet ik zeggen, ik doe niet mee aan de winactie want ik heb mijn gouden wenkbrauwcombie al gevonden :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.