Behind The Scenes Juli 2014

Een paar weken geleden maakte ik kennis met een, voor mij, nieuw concept: HelloFresh. HelloFresh is een abonnement op een voedingsmiddelenbox. Je krijgt precies de juiste hoeveelheid ingrediënten thuisbezorgd, gekoeld natuurlijk, met recepten voor een aantal heerlijke maaltijden. Ik kreeg de proefbox thuisgestuurd met daarin genoeg ingrediënten voor drie verschillende maaltijden voor twee personen. De box zou bezorgd worden op dinsdag en van tevoren kun je een tijdsbestek selecteren (ik koos tussen 18:00 en 21:00 uur). De bezorger kwam rond 20:30 uur en ik kon haast niet wachten om aan de slag te gaan met de recepten. Helaas hadden we net gegeten, dus ik moest wachten tot de volgende dag. Benieuwd naar de maaltijden uit de box en mijn bevindingen? Lees dan verder!

In de box zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om de maaltijden te maken. Alles zo veel mogelijk afgemeten, zodat je niets hoeft weg te gooien (geen verspilling). Verder zat er nog het blad Smult in, een receptenboekje met een checklist. Een aantal standaard dingen moet je zelf in huis hebben zoals peper, zout, olijfolie, balsamicoazijn, honing en mosterd. Dit had ik gelukkig allemaal al in huis.

In het receptenboekje staat een hoop handige info. Zo wordt er een volgorde aangeraden voor de gerechten om alles zo vers mogelijk te houden. Zo eet je de producten die het langst houdbaar zijn aan het einde van de week. Wil je toch liever wisselen? Dan kun je de producten als vis en vlees ook invriezen. Sommige ingrediënten worden meerdere keren gebruikt en moet je dus niet in één keer opmaken. Dit wordt aangegeven met een symbooltje. Per recept worden duidelijk de hoeveelheid aangegeven die je nodig hebt, wat je zelf nog moet toevoegen, wat de voedingswaarden zijn en de bereidingstijd. Top! Laten we beginnen!

Hello Fresh Turkse Pizza

Het eerste recept sprak mij al gelijk heel erg aan: Turkse pizza met kruidig gehakt en frisse salade. Yum! Ik hou van Turkse pizza’s maar had ze nog nooit eerder zelf gemaakt. In de box zat genoeg voor 2 pizza’s per persoon en dat was meer dan voldoende (eigenlijk iets te veel). Ze smaakten wel anders dan de Turkse pizza’s die ik gewend was van de dönertent maar toch ook erg lekker! Wel iets te veel komijn naar mijn smaak, maar misschien dat ik daar per ongeluk ook te veel van had toegevoegd. Eén minpuntje: de groenten voor de salade (ijsbergsla, rode ui, radijs, radijsblad en tijm) moet je allemaal nog zelf snijden. Aangezien er nog wel wat aan mijn snijkunsten te verbeteren valt, was ik hier behoorlijk lang mee bezig. Uiteindelijk was ik ruim een uur bezig met de bereiding van deze maaltijd, het dubbele van de tijd die ervoor stond. Desalniettemin is deze Turkse pizza zeker voor herhaling vatbaar!

Hello Fresh scholfilet met salade

De volgende dag stond er scholfilet met salade van sperziebonen en gebakken krieltjes op het menu. Als iemand die absoluut géén sperziebonen lust (dat is het enige dat ik écht niet graag eet) stond ik hier niet echt om te springen. Toch heb ik het natuurlijk geprobeerd en ik moet zeggen dat ik het best oké vond! De typische smaak van de sperzieboon werd een grotendeels verdoezeld door de honing-mosterddressing alleen de textuur van de sperzieboon kon mij nog niet echt bekoren (sorry, ik hou er gewoon écht niet van, haha). De vis had wat mij betreft nog wat meer smaak mogen hebben. De krieltjes waren erg lekker en dankzij HelloFresh weet ik nu eindelijk hoe ik die goed moet bereiden!

Hello Fresh vegetarische lasagne passata

Er zat ook een vegetarisch gerecht in de box: lasagne passata met oude kaas en verse tijm. Overigens is er ook een box met allemaal vegetarische gerechten te bestellen. Ik had een beetje moeite met het verdelen van de saus over de lasagnebladen, aan het einde kwam ik namelijk wat saus te kort. waardoor die bladen niet goed gaar zijn geworden in de oven. Op zich niet echt een probleem, want die randen kon ik er gemakkelijk afsnijden en de hoeveelheid was meer dan genoeg voor twee personen. Wel miste ik het vlees een beetje en dat hoort eigenlijk niet in een goed vegetarisch gerecht als je het mij vraagt. Ik had graag nog iets van aubergine erin gehad om een beetje die vlezige bite te hebben.

Een abonnement op de HelloFresh box kost €39,00 voor 3 maaltijden voor 2 personen. Dat is €6,50 per persoon per maaltijd. Liever eenmalig proberen? Dan kun je de proefbox voor €42,00 bestellen (3 maaltijden, 2 personen). Je kunt zelf kiezen of je een box wil met 3 of 5 maaltijden en voor hoeveel personen. In principe ontvang je de box wekelijks, maar je kunt hem altijd pauzeren. Zo ontvang je nooit een HelloFresh Box als je op vakantie bent of er even geen zin in hebt. Handig!

Natuurlijk is het duurder dan wanneer je de ingrediënten zelf zou kopen in de supermarkt en er kunnen dingen in zitten die je misschien niet zo lekker vindt, maar het is wel érg gemakkelijk zo’n HelloFresh box. Het zijn verrassende en gezonde maaltijden die je misschien niet zelf zo zou bedenken en die erg lekker zijn. Je hoeft er de deur niet voor uit want het wordt thuisbezorgd en de hoeveelheden zijn goed afgemeten waardoor je niet veel weg zal gooien. In een box zitten ingrediënten voor 3 of 5 maaltijden waardoor er nog ruimte is om een keer buiten de deur te eten of zelf verzonnen maaltijden te eten (waar je dan nog wel boodschappen voor moet doen, maar a lá ;) ).

Lijkt HelloFresh jou ook wel wat? Neem dan even een kijkje op de website. Met de code FBS15FREE krijg je trouwens €15,00 korting op je eerste box (geen proefbox), mooi meegenomen! 

Dit artikel bevat producten die naar mij opgestuurd zijn door een bedrijf of merk. Lees er hier meer over.
Liefs, Laura

5 thoughts on “HelloFresh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.