Recept: Dadelcake

Categoriën Lifestyle

Recept dadelcake

Soms dan heb je zo’n zin in een bepaalde lekkernij en dan wil het toeval dat je alles wat je nodig hebt om dit te maken ook nog eens gewoon in huis hebt. Dat had ik laatst met dadelcake (of dadeltaart, ik ben er nog niet helemaal over uit hoe ik het wil noemen). Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, het is snel gemaakt en zelfs een oven is niet nodig. Het is een vrij gezonde snack en lékker dat het is..! Lees verder voor het recept.

Recept dadelcake

Ingrediënten:

  • 250 g dadels zonder pit
  • 100 g volkoren biscuitjes
  • 125 g boter
  • 75 g bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 75 g kokosrasp

Benodigdheden:

  • vierkant bakblik van ongeveer 23 x 23 cm
  • bakpapier
  • pan

De ‘cake’ die ik met deze ingrediënten maak zijn meer carrés of koekjes. Wil je meer het idee van een taart? Verdubbel dan de ingrediënten en giet het mengsel in een ronde taartvorm met een doorsnede van ongeveer 25 cm. Snijd kleine puntjes, want de taart zal best machtig zijn. Je kunt het ook in een cakeblik gieten en er plakjes van snijden.

Recept dadelcake

  1. Bekleed het bakblik met bakpapier zodat je de cake er straks gemakkelijk uit kunt halen.
  2. Snijdt de dadels in reepjes of kleine stukjes.
  3. Doe de koekjes in een plastic zakje en sla ze in kleine stukjes met een deegroller. Zelf in stukjes breken kan ook maar duurt langer.
  4. Smelt de boter in een pan en voeg de suiker toe.
  5. Voeg een losgeklopt ei toe aan de boter met suiker. Wel gelijk roeren! Blijf roeren tot er een soort saus ontstaat.
  6. Voeg de dadels toe en kook ze even mee.
  7. Voeg nu de koekjes toe en roer het door elkaar
  8. Voeg als laatste de helft van de kokosrasp toe en meng alles goed door elkaar.
  9. Giet het mengsel in de bakvorm en dek af met plastic folie. Druk het geheel goed aan (het folie zorgt ervoor dat het niet aan je handen blijft plakken) en zet het vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.
  10. Na twee uur (of langer) kun je het uit de vorm halen en bestrooi je de boven en onderkant van de cake met de rest van de kokos. Dit is niet alleen leuk ter decoratie maar zorgt er ook voor dat de cake/taart/koek niet blijft plakken. Nu kun je het in stukjes snijden! Het is vrij machtig, zeker als je er een taart van maakt, dus ik raad je aan om niet al te grote stukken te snijden ;-).

Eet smakelijk!

Liefs, Laura

6 thoughts on “Recept: Dadelcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.