Tony’s Chocolonely Marshmallow Pecan & Karamel Zeezout

Categoriën Lifestyle

Tonys Chocolonely

Tony’s Chocolonely. Ik had er al veel over gehoord en gelezen, maar proefde de chocolade een paar weken geleden zelf pas voor het eerst. Ik wilde dan natuurlijk wel gelijk iets speciaals, dus ik koos voor de smaken Melk Marshmallow Pecan en Melk Karamel Zeezout. En het moet gezegd worden: deze repen zijn erg lekker en waren dan ook binnen een paar dagen op (oeps!).

Tonys Chocolonely melk karamel zeezout

Maar die Tony hè, wie is dat nou eigenlijk? ‘Tony’s’ komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma ‘de Keuringsdienst van Waarde’ van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld. Hij komt erachter dat er nog steeds (kind)slaven werken op cacaoplantages in West-Afrika en probeert hierover het gesprek aan te gaan met verschillende chocoladebedrijven. Wanneer die niet thuis geven besluit Teun om zelf slaafvrije chocoladerepen te gaan maken. Hij voelt zich erg eenzaam in zijn strijd tegen slavernij in de chocoladewereld, vandaar ‘Chocolonely’.

Tonys Chocolonely melk karamel zeezout

Ik zou niet kunnen kiezen welke van deze twee smaken ik nu het lekkerst vind. Misschien moet ik de test nog eens over doen ;). Melk en karamel is natuurlijk al een geweldige combi en het zeezout daarbij geeft een verrassend lekkere wending. De combi van melk marshmallow en pecan doet me een beetje denken aan mijn eigen rocky road die ik wel eens maak (klik hier voor het recept).  Ook erg lekker!

Tonys Chocolonely melk marshmallow pecan

De chocolade van Tony’s Chocolonely heeft een fairtrade keurmerk wat inhoudt dat de omstandigheden waaronder de producten verbouwd worden, voldoen aan een aantal minimale criteria met betrekking tot sociale- en milieutechnische omstandigheden. Een goeie zaak dus! Tony’s Chocolonely hoopt dat alle andere chocolademerken hun voorbeeld zullen volgen en daarmee een 100% slaafvrije chocoladewereld te maken.  

Tonys Chocolonely

De stukjes van de chocoladereep zijn bewust niet gelijk verdeeld omdat de inkomsten in de chocoladewereld op dit moment ook nog ongelijk verdeeld zijn. Tony’s Chocolonely wil ons op deze manier daar bewust van maken.

Tonys Chocolonely melk marshmallow pecan

Wat voor mij deze chocolade zo speciaal maakt, zijn de verrassend lekkere combinaties. De smaak van de melkchocolade zelf vind ik persoonlijk niet heel bijzonder maar het feit dat de cacaoboeren een goede prijs hebben gekregen voor hun cacao maakt hem toch nét iets lekkerder.

Tony’s Chocolonely is verkrijgbaar in de supermarkt en in hun webshop (waar je ook je eigen wikkel kunt ontwerpen!). Een reep kost ongeveer € 2,75 voor 180 gram.

Liefs, Laura

7 thoughts on “Tony’s Chocolonely Marshmallow Pecan & Karamel Zeezout

  1. Wow, ik wist helemaal niet dat Tony’s Chocolonely zo’n goed verhaal had. Dat de reep in verschillende stukjes is ingedeeld, vind ik dan wel een mooie betekenis hebben. En het is ook nog eens lekker! Nice :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.