LOVE: Mijn Toyota Aygo

Categoriën Overig

Behind The Scenes September 2014

In de Behind The Scenes van september heb je hem al voorbij zien komen: mijn nieuwe scheurijzer. Het is een Toyota Aygo uit het bouwjaar 2009. Hij is klein maar héél fijn! Ik wil er graag wat meer over vertellen.

Ik werk alweer bijna een jaar bij CZ, de zorgverzekeraar, en heb het daar nog steeds erg naar m’n zin. Tot een week geleden zat ik met mijn team nog in het kantoor in Breda, zo’n 5 minuten fietsen van mijn huis. Toen ik mijn contract tekende, wist ik dat we in november met het team zouden verhuizen naar Tilburg. Het reizen naar Tilburg is best goed te doen vanuit Breda, maar op het fietsje ging dat toch echt niet lukken ;-). Ik had twee opties: met het openbaar vervoer reizen naar mijn werk of een autootje aanschaffen en met de auto gaan. Ik koos voor het laatste. Die keuze heb ik voornamelijk gemaakt omdat ik er met het OV van deur tot deur 2 keer zo lang over doe en omdat ik zo geen rekening hoef te houden met vertrektijden van treinen. Ik kan vertrekken wanneer ik wil. Natuurlijk zijn er wel eens files maar hé, met het OV zijn er ook regelmatig vertragingen.

Waarom ik voor deze Toyota Aygo koos? Ik vind het gewoon een leuk model, ze zijn goedkoop qua wegenbelasting en benzineverbruik, en mijn moeder heeft al jarenlang goede ervaringen met Toyota. Ik had ook voor een Peugeot 107 of Citroën C1 kunnen gaan, die zijn qua model praktisch hetzelfde, maar deze Aygo kwam nou eenmaal op mijn pad. Ik wilde graag een zwarte, met airco, een beetje een sportief uiterlijk, niet al te oud en niet te veel kilometers. Deze Aygo voldeed daar allemaal aan. Ik ben er zo blij mee! Hebben jullie trouwens de nieuwe Aygo al gezien?

Naast dat hij heel erg fijn en zuinig rijdt, is dit formaat auto ook erg handig met parkeren. Ik krijg hem in de kleinste plekjes! Soms met vijf keer steken maar à la ;-).

Hij heeft slechts één klein minpuntje dat ik nog even op moet lossen: mijn Aygo heeft elektrische ramen en het motortje van het rechterraam is kapot. Dat wist ik al toen ik hem kocht. Misschien dat het slechts een draadje is dat los zit maar het kan ook zijn dat het raammotortje vervangen moet worden. Ik heb al geïnformeerd bij diverse garages wat me dat ongeveer zou gaan kosten en daar schrok ik toch wel een beetje van. Na even googelen kwam ik erachter dat het gelukkig ook veel goedkoper kan. Er zijn diverse webshops waar je auto-onderdelen kunt kopen en dan kun je dit door een garage erin laten zitten (je betaalt dan natuurlijk wel arbeidsloon). Zo is er bijvoorbeeld Onderdelenstore24.nl/Mazda voor Mazda onderdelen, en als je /Toyota typt, kun je gemakkelijk onderdelen vinden voor diverse Toyota modellen. Dat scheelt aanzienlijk in prijs!

Ik ben erg blij me mijn eigen autootje en heb er nog geen moment spijt van gehad!

Heb jij al een eigen auto en zo ja, wat voor auto rij jij?

Adv.

Liefs, Laura

8 thoughts on “LOVE: Mijn Toyota Aygo

  1. ik heb geen eigen auto, maar vorig jaar zomer hebben wij een maand lang een toyota aygo te leen gehad. En wat rijd dat autootje heerlijk zeg én nog zuinig ook!

  2. Wij hebben nu ook een Toyota Aygo en ik vind ‘m ook wel fijn. Maakt wat lawaai op de snelweg -zeker nu met winterbanden- en de kofferbak is ultraklein, maar verder is ‘ie prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.