
Vanavond is het Sinterklaasavond, yay! Wij vieren het nog altijd ieder jaar en ik kijk er ook ieder jaar weer naar uit. Mocht je er toevallig net achter gekomen zijn dat je niet genoeg snoepgoed in huis hebt, dan heb ik gelukkig nog het recept voor je om zelf kruidnootjes te maken. Super simpel en lekker!
Wat heb je nodig? (Voor een flinke pot vol. Ik maakte zelf de helft.)
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donkerbruine basterdsuiker
- 100 gram koude harde boter
- 6 eetlepels melk
- 4 theelepels speculaaskruiden
- snufje zout
- Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de donkerbruine basterdsuiker, de speculaaskruiden en voeg een snufje zout toe.
- Voeg vervolgens de melk en de koude boter in blokjes toe.
- Kneed alles door elkaar tot een flinke bol deeg. Ik deed dit met de hand en was zeker zo’n 5 tot 10 minuten aan het kneden. Het duurt even voordat het een samenhangend deeg wordt.
- Rol vervolgens kleine balletjes ter grootte van een knikker en leg die op de bakplaat. Druk ze een beetje plat en laat een klein beetje ruimte over tussen de balletjes.
- Bak de kruidnoten af in de voorverwarmde over gedurende 20 – 25 minuten.
Fijne pakjesavond en eet smakelijk!
Nom nom, ik ga kijken of ik hier vandaag nog tijd voor vrij kan maken. Super lekker!
Oh jammie!! Heerlijk!
Mmmm. Heerlijk. Je kan ze ook nog dippen in gesmolten chocolade. Dubbel zo lekker. :D