Review: Primark Beautyblender dupe

Categoriën Testjes

Primark beautyblender

Jarenlang heb ik met liefde de Make-up Studio Perfect Blending Sponge gebruikt om mijn foundation aan te brengen. Deze was iets goedkoper dan de echte Beautyblender maar kost toch nog zo’n 11 euro. Helaas is hij nu echt ‘op’ en omdat ik wel eens een goedkope variant van dit roze eitje wilde proberen, nam ik deze Egg Makeup Sponge bij Primark mee voor slechts 2 euro. Zou hij net zo fijn werken? Ik heb hem natuurlijk getest!

Primark Egg Makeup Sponge

Zo op het eerste gezicht ziet de spons er goed uit en lijkt hij erg veel op de originele Beautyblender. Hij bevat wel latex dus oppassen als je daar allergisch voor bent.

Primark beauty blender

Nadat ik de spons uit de verpakking haalde, voelde hij best hard aan. Ik kon hem wel indeuken maar hoopte dat hij wel zachter zou worden zodra ik hem nat maakte. Helaas was dat niet het geval. De spons werd amper zachter en ook nauwelijks groter. Maar goed, tijd om hem te gaan gebruiken.

Ik merkte dat de spons enorm veel foundation opslurpte, meer dan andere ei-sponsjes die ik gebruikt heb, ondanks dat ik de spons goed nat gemaakt had. Het aanbrengen ging ook niet echt prettig. Doordat de spons nog zo hard was, voelde hij niet fijn aan op mijn gezicht, dept hij niet gemakkelijk en blendt hij de foundation voor geen meter.

Ook kreeg ik de spons amper schoon. Ik heb hem geprobeerd te wassen met water en zeep, zoals ik altijd met sponsjes doe, maar hij werd er niet echt schoner op. Niet zo hygiënisch lijkt me.

Primark beautyblender

Nee, deze Primark beautyblender vind ik echt drie keer niks en is na 2 pogingen regelrecht de prullenbak in gegaan. Misschien was het ook wel te mooi om waar te zijn voor die 2 euro. Toch wil ik mijn zoektocht naar een budgetvriendelijke beautyblender voortzetten. Ik ga maar eens zoeken op eBay en wil bijvoorbeeld ook nog graag die van essence proberen. Heeft één van jullie daar misschien al ervaring mee? 

Liefs, Laura

15 thoughts on “Review: Primark Beautyblender dupe

  1. Jammer dat deze tegenvalt. Ik gebruik een beautyblender van de DM. Je hebt daar een merk van kwasten en het eitje behoort ook tot het assortiment. Ik ben er heel tevreden mee en hij is ook niet zo duur. Mocht je ooit een DM bezoeken. :D

  2. Ahh wat jammer dat deze niet echt meevalt! Ik heb er eentje van Catrice waar ik toch wel tevreden over ben.. Op mijn blog kan je foto’s en de review vinden! :-)

  3. Zonde dat ie zo tegenvalt! Ik ben echt al héél lang op zoek naar een goede dupe voor de beautyblender maar ik ben bang dat niks zo goed gaat zijn als de real deal. Ik heb al eens via eBay besteld en ook die van Essence geprobeerd maar die waren beide (net als deze) zó hard. Toch maar weer een echte Beautyblender bestellen denk ik, want die blijft het allerfijnst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.