Getest: 3x shampoo & conditioner (Guhl, John Frieda, Yves Rocher)

Categoriën Overig

multireview shampoo conditioner guhl john frieda yves rocher

Soms heb je als blogger van die perioden waarin je enorm veel van hetzelfde binnen krijgt. Ineens heel veel lipsticks, nagelak of zoals ik laatst had: shampoo en conditioners. Ik heb er een aantal uitgepikt die me wel interessant leken en die ben ik gaan testen. Vandaag review ik kort de nieuwe shampoos en conditioners van Guhl, John Frieda en Yves Rocher. Benieuwd of hier een nieuwe favoriet tussen zit? Lees dan verder!

Guhl Colorshine Bruin shampoo conditioner

Guhl Colorshine Bruin shampoo & condioner – € 5,99 voor 200 ml

Laat ik beginnen met de Colorshine Bruin shampoo en conditioner van Guhl. Guhl vind ik sowieso een fijn merk als het om shampoo’s en conditioners gaat. Het was niet voor niets dat de Langdurig Volume lijn van Guhl tot mijn favorieten van vorig jaar behoorde. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze lijn voor mijn bruine haar.

Guhl Colorshine Bruin shampoo

Guhl shampoo’s zijn altijd erg geconcentreerd. Ze lijken misschien wat duur maar omdat ze zo geconcentreerd zijn, heb je er maar een klein beetje van nodig en doe je er waarschijnlijk langer mee dan met een andere shampoo. Hieronder zie je de ingrediënten van de shampoo:

Ingrediënten: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Cocamide MEA, Parfum, Benzyl Alcohol, Polyquatemium-10, Methylparaben, Hydroxycetyl Dimonium Chloride, Malic Acid, Propylparaben, Disodium EDTA, Benzophenone-4, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Aleurites Moluccana Seed Oil, Methylisothiazolinone, CI 15985, Sodium Lactate, Sodium PCA, PPG-9, Sodium Chloride, CI 61570, CI 16035, CI 42090, CI 45410, CI 60730, Glycine, Lactic Acid, CI 17200, Urea, Inositol, Niacinamide, Fructose, Sodium Benzoata, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate

De shampoo schuimt goed en is goed te verdelen over het haar. Hij ruikt lekker ‘warm’ naar sandelhout en vanille en ook een beetje fruitig door de blauwe bessen. Mijn haar voelt na afloop schoon aan, maar gelukkig niet squaky clean (extreem ‘piepend’ schoon) want daar hou ik niet van.

Guhl Colorshine Bruin conditioner

ingrediënten Guhl conditioner: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Steartrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Parfum, Methylparaben, Quaternium-80, Propylene Glycol, Panthenol, Propylparaben, Lactid Acid, Amodimethicone, Basic Brown 17, Aleurites Moluccana Seed Oil, Methylisothiazolinone, Sodium Hydroxide, Sodium PCA, Sodium Lactate, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Urea, Glycine, Fructose, Niacinamide, Inositol, Sodium Benzoate, Linalool, Limonene, Benzyl Salicylate

Na de shampoo breng ik de conditioner aan. Hij verzorgt mijn haar goed en maakt het makkelijk doorkambaar. Guhl belooft de kleur van je bruine haar te intensiveren, maar daar merk ik eigenlijk niets van. Het zijn een prima shampoo en conditioner maar niet heel speciaal of met een mindblowing effect. De volgende keer kies ik toch liever weer voor de Langdurig Volume shampoo en conditioner van Guhl. Die zorgt namelijk écht voor volume.

John Frieda Frizz Ease Forever Smooth shampoo conditioner

John Frieda Frizz Ease Forever Smooth shampoo & conditioner – € 9,95 voor 250 ml

Dan door naar de Frizz Ease Forever Smooth shampoo en condtioner van John Frieda. Ook van dit merk ben ik fan van de Volume lijn (valt het al op dat ik van volume hou? ;-) ) maar ik was ook bereid om wat nieuws te proberen. De verpakking ziet er in ieder geval al mooi shiny uit. Laten we hopen dat mijn haar ook zo’n mooie glans krijgt ;-). Handig dat de shampoo en conditioner in een tube zitten, zo komt er altijd gelijk product uit en hoef je de fles niet te schudden. Hieronder zie je de ingrediënten van de shampoo en conditioner.

Ingredienten shampoo: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Erythritol, Coco-Glucoside, Glycol Distearate, Cocamidopropyl Betaine, Cetyl Alcohol, Cocamide Mea, Glyceryl Oleate, Parfum, Polyquaternium-10, Benzyl Alcohol, Polyquaternium-39, Sodium Chloride, Glycine, Malic Acid, Disodium Edta, Cocos Nucifera Oil, Ppg-9, Methylchloroisothiazolinone, Sodium Hydroxide, Methylisothiazolinone, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool.

Ingredienten conditioner: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Crambe Abyssinica Seed Oil, Erythritol, Dipentaerythrityl Hexa C5-9 Acid Esters, Paraffinum Liquidum, Parfum, Tricaprylin, Glyceryl Dilaurate, Disodium Edta, Glycine, Cocos Nucifera Oil, Polyquaternium-7, Malic Acid, Sodium Hydroxide, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Linalool, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene

Ook deze producten hebben een aangename geur. Persoonlijk vind ik ze nog lekkerder ruiken dan die van Guhl voor bruin haar. De shampoo maakt mijn haar goed schoon en de conditioner maakt mijn haar heerlijk zacht en doorkambaar, maar helaas heb ik ook het gevoel dat deze producten mijn haar enorm verzwaren. Opzich niet heel vreemd, aangezien het ‘Forever Smooth’ producten zijn. Deze producten zijn ideaal als je zacht en glad haar wilt of als je je krullen in bedwang wil houden.

Yves Rocher Low Shampoo

Yves Rocher Low Shampoo – €9,90 voor 200ml (nu al online verkrijgbaar, vanaf augustus ook in de winkel) – Tijdelijk -50 % dus €4,95 !

Ten slotte de Low Shampoo shampoo van Yves Rocher. Hier hoort geen conditioner bij omdat de shampoo al verzorgend genoeg zou zijn. Van alle producten was ik hier nog wel het meest benieuwd naar omdat hij geen sulfaten, siliconen en parabenen bevat. Niet dat ik deze ingrediënten per sé niet in mijn shampoo wil, maar als ik ze kan vermijden dan doe ik dat. Ik heb trouwens een hele tijd geleden een artikel over deze ingrediënten geschreven en waarom je ze wel/niet zou willen in een shampoo of conditioner. Klik hier om naar dat artikel te gaan.

Yves Rocher Low Shampoo ingrediënten

De shampoo ruikt fris en een beetje bloemig. Het viel me gelijk op dat de shampoo amper schuimt. Er zitten dan ook geen sulfaten in. Opzich niet echt een probleem, maar hierdoor is hij ook niet echt gemakkelijk te verdelen over het haar. Het voelt qua substantie een beetje aan als een conditioner in plaats van een shampoo. Ik probeer mijn haar er zo goed mogelijk mee te wassen en na uitspoelen heb ik ook wel het gevoel dat dat gelukt is. Mijn haar voelt heel erg schoon aan maar ook een beetje droog, ondanks dat de alcoholsoorten die je in de ingrediëntenlijst ziet staan niet uitdrogend maar juist verzachtend en hydraterend zijn. Ik heb na het gebruik van deze verzorgende shampoo toch de behoefte om ook een conditioner te gebruiken.

Tja, zit er nou een echte winnaar tussen deze nieuwe shampoos en conditioners? Voor mij persoonlijk niet. Ze hebben allemaal wel iets dat me niet echt bevalt of ze zijn gewoon niet speciaal genoeg. Als ik er toch eentje zou moeten kiezen, dan zou ik voor de Low Shampoo van Yves Rocher gaan. Ondanks dat ik het lastig vind om de shampoo goed te verdelen over mijn haar, maakt hij mijn haar wel goed schoon. Ik zou alleen daarnaast toch nog wel een (silicoonvrije) conditioner willen gebruiken.

Welke van deze shampoos en conditioners spreekt jou het meest aan?

Liefs, Laura

5 thoughts on “Getest: 3x shampoo & conditioner (Guhl, John Frieda, Yves Rocher)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.