Budget Look + First Impressions

Categoriën Mijn Look, Testjes

Budget Look First Impressions

BOEM. En toen lag mijn ‘nog-te-reviewen-kast’ bomvol budgetproducten. De hoogste tijd om daar iets mee te doen. Ik pakte er een aantal uit die me interessant leken en maakte er een look mee. Natuurlijk vertel ik in dit artikel ook gelijk mijn eerste indruk van de producten. Benieuwd naar de look en mijn first impressions? Lees dan verder.

Rimmel Fix Perfect Pro Primer

Ik begon de look met deze Fix & Perfect Pro Primer van Rimmel (€ 9,95). Rimmel is misschien niet echt een budgetmerk maar € 9,95 voor een primer vind ik niet duur en daarom heb ik hem toch meegenomen in dit budget artikel. Het is een primer op basis van siliconen maar dat voel je eigenlijk helemaal niet als je de primer aangebracht hebt. Dat typische ‘siliconengevoel’ is niet van toepassing op deze primer. Fijn! Hij maakt mijn huid gladder en zorgt er voor dat mijn make-up beter blijft zitten gedurende de dag. Deze is in ieder geval goedgekeurd!

Rimmel Lasting Finish foundation

Miss Sporty Mission Correction concealer foundation highlighter

Stap 2: foundation. Ik had er twee uit de lade gepakt voor het geval één van de twee niet geschikt voor mijn huidskleur zou zijn, en dat was maar goed ook. De Rimmel Lasting Finish Foundation (€ 12,99) vond ik nét iets te donker voor mijn huid en het effect vond ik bovendien iets te dekkend/cakey. Ik heb liever een foundation met middelmatige dekking. De Mission Correction Concealer/Foundation/Highlighter van Miss Sporty (€ 4,99) vond ik qua substantie en finish erg prettig, maar die was door de zelfbruiner die ik eerder deze week gebruikt had weer net iets te licht voor mijn huidskleur. Ik besloot de twee foundations te mengen en dat werkte prima! Zie het resultaat hieronder.

Budget Look First Impressions

Als je een foundation zoekt met een heel goede dekking, dan zou je de Lasting Finish Foundation van Rimmel eens kunnen proberen. Heb je liever iets minder dekking en zoek je een foundation die heerlijk licht aanvoelt op de huid? Dan is de Miss Sporty Mission Correction echt een aanrader! Deze kun je ook opbouwen zodat je op plekjes met onzuiverheden net iets meer dekking hebt.

MUA Blusher shade 4

Als blush koos ik voor een perzikkleurtje van MUA (nummer 4). Een prima blush zonder poespas die fijn te blenden is.

MUA Blusher shade 4

Op zoek naar een matte perzikkleurige blush? Deze van MUA kost maar € 2,49!

Miss Sporty Studio Lash The Miaoww

Als eyeliner wilde ik deze Studio Lash The Miaoww Look Eyeliner (€ 3,49) van Miss Sporty wel eens proberen. Hij heeft een vilten tip waar je heel dunne lijntjes mee kunt zetten en wanneer je wat meer druk uitoefent, wordt de lijn wat dikker.

Helaas ben ik niet echt te spreken over deze eyeliner. Ik vond hem wat waterig, waardoor ik meerdere keren over het lijntje heen moest gaan om de kleur goed zwart te krijgen. Daarnaast vind ik stift liners zelden prettig werken. De punt blijft ‘hangen’  op mijn ooglid waardoor ik het moeilijk vind om een strakke lijn te zetten. Nee, geef mij maar gewoon een goed zwarte vloeibare eyeliner met een echt kwastje, zoals bijvoorbeeld de essence liquide ink eyeliner.

Miss sporty studio lash the miaoww look mascara

Wellicht doet de mascara (€ 3,99) uit deze serie van Miss Sporty het beter. Hij belooft de wimpers intens zwarte te maken en volume te geven. Hij heeft een plastic borsteltje met pinnetjes in verschillende lengten om zo ieder haartje mee te kunnen pakken.

Miss Sporty Studio Lash The Miaoww look eyeliner mascara

Op deze foto zie je het effect van de eyeliner en de mascara. Ik vind het effect van de mascara niet echt verbluffend. Hij maakt mijn wimpers wel íets voller en langer maar het effect is nogal subtiel.

NYC Expert Last Lip Lacquer Central Park Passion

Ten slotte waren mijn lippen aan de beurt. Ik koos voor de Expert Last Lip Lacquer van NYC (€ 3,49) in de kleur Central Park Passion. Een mooie (oud)roze kleur.

NYC expert last lip lacquer central park passion swatch

De dekking van deze lip lacquer is erg goed! Slechts één laagje is voldoende. Daarnaast voelt hij ook nog prettig aan op de lippen, totaal niet plakkerig en heeft hij een subtiele glans. Hij blijft redelijk goed zitten, al moet je hem na een maaltijd wel bijwerken. Deze is gelijk in mijn stash beland!

Budget Look First Impressions

Dit is de complete budget look geworden! Ik ben vooral blij verrast door de Rimmel Fix & Perfect Pro Primer, de Miss Sporty Mission Correction en de NYC Expert Last Lip Lacquer!

Wat vinden jullie van zo’n first impressions artikel? Vaker doen of niet?

Liefs, Laura

5 thoughts on “Budget Look + First Impressions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.