Serena’s Stijlgids

Categoriën Chickmedia

serenas stijlgids

Het lijkt de laatste tijd wel of iedere grote blogger een boek uitbrengt. Mij hoor je niet klagen hoor, ik vind het alleen maar leuk en heb dan ook al een flinke collectie van deze boeken in mijn boekenkast staan. Onlangs is daar Serena’s Stijlgids aan toegevoegd. Een boek, samengesteld en geschreven door Serena Verbon die jullie ongetwijfeld wel kennen van BeautyLab.nl. Serena’s blog behoort tot mijn favorieten dus je begrijpt dat ik heel benieuwd was naar haar boek, wat een verlengde van haar blog zou zijn. Ik kan je alvast zeggen: heb hem in één ruk uitgelezen.

serenas stijlgids inhoud

Bij het zien van de titel “Serena’s Stijlgids” denk je misschien dat dit boek alleen over fashion gaat. Niets is minder waar. Net zoals haar blog BeautyLab niet alleen over beauty gaat. Het boek bestaat uit 6 verschillende hoofdstukken/onderwerpen: Beauty, Bath & Body, Fashion, Interior, Food en Travel.

serenas stijlgids bath fizzies

In het boek vind je tips op het gebied van beauty, fashion, interieur en reizen maar ook heel veel DIY’s. Ik hou van DIY’s dus daar ben ik heel blij mee! De meeste foto’s in het boek zijn trouwens door Serena zelf gemaakt. Ik vond de foto’s op haar blog altijd al mooi maar de foto’s in het boek zijn helemaal prachtig en het zorgt voor een extra persoonlijke touch aan het boek. Sommige artikelen en foto’s zijn eerder op haar blog verschenen. Aan de ene kant vind ik dat jammer, want hierdoor kende ik een aantal tips en DIY’s al. Aan de andere kant was het ook wel weer leuk om die voorbij te zien komen in het boek want sommige was ik alweer een beetje vergeten.

serenas stijlgids fashion

Het boek heeft een semi-hard cover. Stevig, maar toch soepel zodat je er gemakkelijk doorheen kunt bladeren. Door de grote hoeveelheid foto’s en het soort artikelen krijgt het boek een beetje ‘magazine feel’. Zie het als een lekker dik tijdschrift.

serenas stijlgids marrakchsalade

Ik las bij andere bloggers dat ze dit een boek vonden om er af en toe eens bij te pakken en niet per sé in één keer uit te lezen. Ik heb Serena’s Stijlgids echter wel in één keer uitgelezen. Ik kon gewoon niet stoppen! Net zoals toen ik haar blog ontdekte en ik urenlang daarop rond gesnuffeld heb, bleef ik maar doorbladeren in dit boek. Natuurlijk zal ik het boek er ook nog regelmatig bij pakken als ik weer eens zin heb om lekker de DIY’en of wanneer ik op vakantie ga om Serena’s reistips nog eens na te lezen.

serenas stijlgids

 

Ik kan begrijpen dat sommige mensen niet echt de toegevoegde waarde van zo’n boek inzien, zeker omdat een gedeelte bestaat uit eerder gepubliceerde blogposts op haar blog en je voor dit boek toch € 22,50 betaald. Zelf heb ik me daar niet echt aan gestoord en vond ik het wel leuk om die artikelen weer eens voorbij te zien komen. Bijvoorbeeld toen ik de DIY over de ‘Chanel vaas’ weer voorbij zag komen in dit boek, dacht ik: oh ja, die moet ik ook echt nog eens maken!

Ik denk dat het boek vooral leuk is voor de echte fan van Serena en haar blog of juist voor mensen die geïnteresseerd zijn in beauty, fashion en lifestyle maar niet echt thuis zijn in het blogwereldje.

Serena’s Stijlgids is te koop in de boekhandel en online o.a. via Bol.com voor € 22,50

Liefs, Laura

5 thoughts on “Serena’s Stijlgids

  1. ik heb het boek gevraagd voor mijn verjaardag en die is volgende week:) wel jammer dat er dingen in staan die ook al op haar blog zijn verschenen, dat had ik toch niet verwacht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.