Summer plans: USA East Coast Road Trip!

Categoriën Personal

usa roadtrip oostkust

Al maanden zijn we bezig met de voorbereidingen maar binnenkort is het eindelijk zo ver: we gaat weer naar ‘Murrica! Bijna 3 weken lang gaan we rondreizen langs de oostkust van de Verenigde Staten. In 2012 bezocht ik dit land voor het eerst. We hebben toen een reis gemaakt langs de westkust. Daarvan kun je hier en hier het verslag lezen. Waanzinnig was het! Ik wilde graag meer van dit land zien en toen ik afgelopen december een fotoboek van deze reis aan mijn vader cadeau gaf met Sinterklaas, begon het bij mijn ouders ook wel weer te kriebelen. En zo is het idee eigenlijk ontstaan om deze zomer een rondreis langs de oostkust te gaan maken. Ik ga samen met mijn ouders, broer en vriend en ik heb er zooooo veel zin in! Natuurlijk zal ik uitgebreid gaan bloggen over deze reis maar ik wilde de voorpret ook graag met jullie delen. Lees verder voor onze vakantieplannen en mocht je zelf nog tips hebben: ik hoor ze graag!

Uit voorzorg deel ik liever niet wanneer ik precies weg ben en weer terug kom maar ik ben in ieder geval al begonnen met aftellen!

new york

We komen aan in New York. Daar begint onze reis en hier verblijven we 4 dagen. Ik heb alvast New York City Passes geregeld via NYC & Company waarmee we de grootste bezienswaardigheden zoals het Empire State Building, Top of the Rock, Vrijheidsbeeld, 9/11 Memorial, Metropolitan Museum en Americam Museum al kunnen bezoeken. Daarnaast willen we ook nog dingen als Central Park en Times Square zien en natuurlijk moet er ook even geshopt worden. Heb jij nog tips voor New York? Dingen die we absoluut gedaan of gezien moeten hebben? Laat het me weten!

niagara falls

Na New York rijden we met de auto naar de Niagara Watervallen. We willen zowel de Amerikaanse als de Canadese kant bekijken. Velen zeggen dat de Canadese kant het mooist is, maar toch is ook weer niet iedereen het daar mee eens. En als we er dan toch zijn, kunnen we maar beter beide kanten bezoeken ;-). Dan ben ik ook heel even in Canada geweest :D. Ook willen we graag een boottocht maken (Made of the Mist) waarbij je heel dicht bij de watervallen kunt komen (en kletsnat wordt, dus poncho aan)!

washington

Vervolgens rijden we door naar Washington. Daar willen we o.a. de Lincoln memorial en reflecting pool bekijken. Natuurlijk ook het witte huis, Pentagon en Capitool. Verder staan Georgetown en de bibliotheek ook op het lijstje. Volgens mij ligt dit allemaal redelijk dicht bij elkaar dus ik denk dat we deze dingen in de twee dagen dat we daar zijn wel moeten kunnen zien.

universal orlando

Van Washington vliegen we naar Orlando. Daar bezoeken we Universal Studio’s. Dit park bestaat eigenlijk uit twee parken: Universal Studio’s en Island of Advertures. We twijfelen nog heel erg of dat we ze allebei moeten bezoeken of één van de twee. We hebben hier namelijk maar 1,5 dag (kon helaas niet anders wegens de planning) en we komen hier rond 4 uur ‘s middags aan. De volgende dag willen we dus Universal Studio’s bezoeken maar de vraag is of de 2 parken te doen zijn in 1 dag (van 08.00 u tot 22.00 u). Misschien weet één van jullie dit? En welke attracties mag ik absoluut niet missen? Ik wil zooooo graag de Wizarding World of Harry Potter bezoeken! Mocht het onverhoopt de hele dag gaan regenen, dan gaan we gewoon naar één van de outlet centers in de omgeving om te shoppen!

everglades

Na Orlando rijden we met de auto verder naar Fort Myers, waar we natuurlijk de Everglades gaan bezoeken en een rondvaart gaan maken met zo’n hovercraft op zoek naar alligators en krokodillen. Waaaaah!

key west

Om de vakantie een beetje relaxed af te sluiten, brengen we ook nog een bezoekje aan The Keys. We verblijven in Duck Key en Key West, maar natuurlijk willen we alle eilandjes even gezien hebben. Wie de serie Bloodline gezien heeft (aanrader!), weet hoe prachtig het hier is.

miami

We sluiten onze vakantie af in Miami waar we nog even op het strand kunnen liggen, kunnen shoppen en een klein dansje kunnen wagen. Daarna is het helaas tijd om terug naar Nederland te vliegen.

Ik heb zooooo veel zin in deze reis en kan haast niet wachten! Heb jij nog tips voor me? Ik hoor ze graag!

Wat betreft mijn blog: ik ga proberen om enkele artikelen in te plannen zodat er tijdens mijn vakantie gewoon nieuwe blogposts online komen. Dat zullen er, net als nu, zo’n 3 per week zijn.

Liefs, Laura

15 thoughts on “Summer plans: USA East Coast Road Trip!

 1. Wat super gaaf dat jullie naar Amerika gaan! Ik ben erg benieuwd naar de artikelen die gaan komen! Helaas ben ik nog nooit in Amerika geweest dus ik heb geen tips voor je, maar ik hoop wel dat het een hele leuke vakantie voor je gaat worden!

 2. Ik ben vorig jaar 2 weken naar Florida geweest om daar rond te trekken. Wij hebben de 2 parken in 2 dagen gedaan ik zou eigenlijk zeggen dat ze beiden doen in 1 dag bijna onmogelijk is. Je gaat veel betalen voor het ticket om in de 2 parken te mogen en van ze beiden maar een klein deel kunnen doen. ik zou gewoon één kiezen. Ik had zelf niet echt een voorkeur van parken maar het park waar Hoggwards is nagebouwd vond ik wel het mooiste om te zien en deze had ook dé leukste HP attractie! Aahhh the keys dat was echt praachtig en daar hebben we het vooral rustig aan gedaan. Zeker ook een keer gaan snorkelen want het is daar prachtig!

  Hehe leuk dat je ook Niaggra Falls gaat doen, ik zit aan de Canadese kant in Toronto :D

  In ieder geval véél plezier op deze reis het gaat prachtig worden :D

 3. Ahhh super gaaf!! Ik heb jullie reis ook soort van gemaakt. Alleen dan in 2x. Eerst 3 weken Oostkust (Boston, New York, Washington, Philadelphia en Atlantic City) en toen een keer 3 weken Florida (Orlando, Miami, Key West en uiteindelijk nog een weekje doorgevlogen naar Vegas).

  In Orlando moet je echt 1 park per dag doen. 2 op een dag is echt niet te doen. En als je dan moet kiezen; ga naar het Harry Potter park. Dat was zooooo gaaf! Echt super leuk! Disney World vond ik zelf tegenvallen. Weinig sfeer, best klein. Vind ik Parijs 100x leuker. Sea World is ook leuk, daar heb je meer shows eromheen. Ga je puur voor het park en de attracties: Universal Studios (en dan dus het Harry Potter deel; je hebt 2 parken namelijk).

  Everglades zo vroeg mogelijk in de ochtend bezoeken; dan heb je de meeste kans om alligators te spotten!

  Route van Key West naar Miami is overigens heerlijk. Lekker langs de kustlijn (het eerste deel; dan moet je namelijk alle eilandjes door).

  Voor wat betreft New York; Top of the Rock doen (bovenop Rockefeller Center)! Niet naar Empire State Building. Uitzicht van Top of the Rock is zo veel mooier dan Empire Sate. Empire Sate heeft de bekende naam, maar Top of the Rock is echt veel mooier. Vanuit daar heb je namelijk aan de ene kant uitzicht op Central Park en andere kant de stad (inclusief uitzicht op Empire State). Oh en het huis van Carrie (SATC) natuurlijk niet vergeten. Fietsen in Central Park is ook super leuk trouwens.

  Ah Amerika, ik kan er urenlang verhalen over typen. Ben hartstikke jaloers! :)

 4. ontzettend gaaf!! wij maken dit jaar een soort gelijke reis.. alleen slaan wij de watervallen over. verder doen wij precies hetzelfde. alleen blijven we ook kort in miami, omdat we nog een week naar de bahama’s geen met een cruise! ik wens je alvast ontzettend veel plezier en ik hoop dat je eerder gaat dan ik.. kan ik alvast genieten van je foto’s;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.