Roadtrip USA East Coast: Niagara Falls

Categoriën Personal

Niagara falls

Vorige week vertelde ik jullie over het begin van onze reis langs de oostkust van de VS. We begonnen in New York, waarvan je hier het verslag al hebt kunnen lezen. Na vier dagen New York stapten we in de auto naar de Niagara watervallen. Ons hotel was aan de Canadese zijde, dus ik ben ook nog even in Canada geweest :). Benieuwd naar de foto’s van de Niagara watervallen? Ik laat ze in dit artikel aan je zien.

Niagara falls

De Niagara watervallen stonden al lange tijd op mijn lijst met dingen die ik ooit nog eens wil zien. En hey, als je dan zo ‘dichtbij’ bent, kun je ze maar meteen even meepakken.

Niagara falls

De Niagara Falls bestaan eigenlijk uit drie delen: de Horseshoe Falls (de grootste), de American Falls en de Bridal Veil Falls. De American Falls grenzen, zoals de naam al doet vermoeden, aan de Amerikaanse zijde. De Bridal Veil Falls trouwens ook, dit is een kleinere waterval rechts van de American Falls (vanuit Canada gezien). De Horseshoe Falls grenzen zowel aan het Amerikaanse als het Canadese land, maar zijn ‘geclaimd’ door Canada. 

Overigens kun je gewoon van de ene naar de andere kant lopen, maar neem dan wel je paspoort mee want je gaat de grens over. De meeste mensen beweren dat je de watervallen het beste vanuit Canada kunt bekijken. Dat zou het mooiste zijn omdat je vanuit de Amerikaanse kant ook het pretpark aan de Canadese zijde ziet liggen en dat past natuurlijk niet zo mooi in het plaatje (zonde dat ze dat pretpark gebouwd hebben in mijn optiek, maar ja). Ik ben het wel met deze mensen eens, maar als je echt dicht bij de watervallen wil komen, dan kun je het beste de Amerikaanse zijde bezoeken.

Niagara falls

Zowel vanuit de Amerikaanse als de Canadese kant kun je met een boot het water op. Deze boot gaat vlak langs de watervallen en dit is echt zó gaaf om te doen! Echt een aanrader! De watervallen zijn vanaf een afstandje al indrukwekkend, maar zo dichtbij is het echt adembenemend. Je wordt wel nat maar gelukkig krijg je een poncho. Overigens kun je gewoon foto’s kunnen maken op de boot, maar wel op tijd je camera even wegstoppen ;). Mijn broertje heeft gefilmd met zijn action cam en dat was ook top! De prijs voor een kaartje ligt omgerekend rond de 20 euro geloof ik.

Niagara falls

Rob en ik in onze charmante poncho’s ;)

Niagara falls

Niagara falls

Niagara falls

Links van mij zie je de American Falls en rechts de Bridal Veil Falls. Deze laatste danks zijn naam aan het feit dat hij een beetje op een bruidssluier lijkt.

Niagara falls

Niagara falls

Niagara falls

Hierboven zie je de Horseshoe Falls. Dit is de grootste waterval van de drie en hij dankt zijn naam natuurlijk aan het feit dat hij de vorm van een hoefijzer heeft.

Ook als je langs de watervallen loopt wordt je trouwens een beetje nat door het opspattende water, maar gezien de temperatuur (zo’n 30 ºC) was dat helemaal niet erg.

Niagara falls amusement park

Je zou misschien zeggen dat zo’n pretpark erbij bouwen iets typisch Amerikaans is. Toch zijn het hier de Canadezen geweest die er een pretpark/kermis bij gebouwd hebben. Aan de Amerikaanse kant heb je dit niet.

Niagara falls

Meeuw :)

Niagara falls

Net ver van ons hotel zat een outlet. Die stelde op zich niet zo veel voor, maar er zit wel een winkel die Laura heet en daar moest ik natuurlijk even mee op de foto ;)

Niagara falls pizza

Ik at o.a. wéér pizza, haha.

Niagara falls fireworks

Niagara falls fireworks

Niagara falls by night

’s Nachts zijn de watervallen verlicht en dat ziet er prachtig uit. Ga dus ook zeker ’s avonds nog even terug als je er bent. In de vakantieperiode is er iedere dag een vuurwerkshow (erg mooi!). Daarbuiten is het alleen op vrijdag en zondag.

Na 2 dagen in Canada te zijn geweest, reden we door (of eigenlijk ‘terug’) naar Washington. Dat verslag lezen jullie binnenkort! 

Het merendeel van de foto’s is gemaakt met de Nikon Coolpix S9900, die ik voor deze reis mocht lenen. Een geweldige compactcamera die je gemakkelijk meeneemt, onwijs ver in kan zoomen en dan nog steeds haarscherpe foto’s maakt. Topcamera voor op reis!

Liefs, Laura

5 thoughts on “Roadtrip USA East Coast: Niagara Falls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.