Toen ik in 2012 een rondreis maakte langs de Westkust van de VS, ontdekte ik corn dogs. Een hotdogworstje in een krokant jasje. Zo simpel maar zó lekker. Toen ik in 2015 weer naar de VS ging, dit keer om een rondreis langs de Oostkust te maken, kon ik niet wachten om ze weer te proeven. Helaas heb ik ze toen nergens kunnen vinden. Althans, niet bij een kraampje op straat of de versafdeling van de supermarkt, wel in de diepvries (maar dat was natuurlijk geen optie). Dus besloot ik bij thuiskomst om ze zelf te maken. En ze waren best aardig gelukt! Vandaag deel ik mijn recept met jullie.
Omdat ik deze corn dogs voor een feestje maakte, gebruikte ik cocktailworstjes voor mini versies. Je kunt ook knakworsten gebruiken voor de normale grote versie.
Wat heb je nodig? (voor 33 mini’s of 12 grote corn dogs):
- 1 blik knakworsten of cocktailworstjes (voor mini’s)
- 125 gram maismeel (ookwel polenta genoemd)
- 125 gram bloem + 1 eetlepel
- 2 eieren
- 125 ml karnemelk
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels bakpoeder (half zakje)
- 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- zonnebloemolie of frituurolie om in te bakken
- satéprikkers of tapasprikkers
Let op: maismeel is niet hetzelfde als maïzena! Ik kocht mijn maismeel bij de toko, maar veel Turkse winkels en sommige supermarkten verkopen het ook. Om de corn dogs te frituren heb je een (frituur)pan met olie nodig. Ik gebruikte een pannetje met +/- 650 ml zonnebloemolie (afhankelijk van de grote van je pan)
Stap 1: Dep de knakworstjes droog met keukenpapier.
Stap 2: Strooi er ongeveer 1 eetlepel bloem overheen zodat het beslag er straks goed aan blijft plakken.
Stap 3: Prik de worstjes op een satéprikker.
Stap 4: Doe de bakpoeder bij de bloem en schep even om zodat het straks niet gaat klonteren. Het beslag maak je door de karnemelk, eieren, 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, bloem met bakpoeder, maismeel en kruiden met elkaar te mengen. Meng eerst de natte ingrediënten en doe daar vervolgens de droge ingrediënten bij. Het beslag is iets dikker dan cakebeslag. Is je beslag te dik? Voeg dan wat meer karnemelk toe. Te dun? Voeg wat meer maismeel en/of bloem toe.
Stap 5: Doe wat van het beslag in een hoog glas zodat je het worstje gemakkelijk helemaal onder kunt dompelen.
Stap 6: Dip het worstje in z’n geheel in het beslag en leg het daarna voorzichtig in de hete olie. Frituur de corn dogs tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de olie en leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken. Tip: doe er maar 3 tot 4 tegelijk in de pan zodat je het goed in de gaten kunt houden.
Serveer de corn dogs met ketchup en/of mosterd. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Persoonlijk vind ik ze warm het lekkerst . Enjoy!
Jummieee lekker hoor!
Je hebt een erg fijne website! je hebt er sowieso een nieuwe bloglovin volger bij! en wauw wat zien ze er heerlijk uit! ik hou ook echt van koken maar ik woon nog thuis dus mijn moeder heeft het eten al klaar als ik thuis kom uit mijn werk haha! liefs
Hai Laura,
Vraagje. Is het mogelijk om de snack na het onderdompelen in het beslag, te laten drogen om het dan later te frituren?
Hoor je graag even.
Hartelijke groeten
Stefan Kodde
Hoi Stefan,
Ik vrees dat dat niet mogelijk is omdat het beslag daar te dun voor is. Het druipt er dan zo vanaf. Wat je eventueel wel zou kunnen proberen is de corn dogs kort te frituren (voorbakken), daarna invriezen en later af te bakken in de frituur.
Succes!