Wie mij op Instagram volgt, weet dat ik eind februari langsgegaan ben bij Cestmoi in Breda (uitgeroepen tot Beste Beauty Instituut van Nederland!) voor een Dermalogica Face Mapping. Aan de hand van die Face Mapping heb ik een aantal producten meegekregen om mijn huid te verbeteren. Nu, een aantal maanden later, heb ik de producten goed kunnen testen en is het tijd voor de review. En ik kan jullie alvast verklappen wat ik stiekem na een paar dagen gebruik ook al wist: ik hou van Dermalogica!

Even terug naar die Face Mapping. Want wat is dat nou precies? Bij een Dermalogica Face Mapping wordt je huid opgedeeld in veertien zones die ieder apart geanalyseerd worden. Er wordt gekeken naar je huidconditie op dat moment en welke dingen daarbij een rol kunnen spelen (bijvoorbeeld leeftijd, weersomstandigheden etc.). Aan de hand van de Face Mapping wordt een persoonlijk advies gegeven om je huid te verbeteren. Er worden Dermalogica producten aangeraden en de huidexpert legt uit hoe en wanneer je ze gebruikt. Dit alles wordt opgeschreven zodat je het later nog eens terug kan raadplegen. Een Dermalogica Face Mapping is trouwens gratis.

Uit mijn Face Mapping bleek voornamelijk dat mijn huidbarrière nogal verstoord was. Hierdoor werkten de producten die ik hiervoor gebruikte niet optimaal, was mijn huid vochtarm en had ik last van wat roodheid en droge plekjes. Ik kon smeren wat ik wilde, maar het was eigenlijk nooit genoeg om de hele dag vooruit te kunnen. Na een paar uur voelde mijn huid al weer droger aan. Tenzij ik een heel vette crème gebruikte, maar daar kreeg ik dan weer onzuiverheden van. Het belangrijkste werd dus om die huidbarrière te herstellen en daarnaast mijn huid goed te hydrateren.

Ik laat je graag zien welke producten van Dermalogica ik op dit moment gebruik en wat ze voor mijn huid doen.

Dermalogica Precleanse

Dermalogica Precleanse

Dermalogica Precleanse (€50,50 / 150 ml)

De naam van dit product zegt het eigenlijk al. Dit is de eerste stap in je reiniging. Het is een cleanser op oliebasis die al het vuil van je gezicht verwijdert, tot waterproof make-up aan toe. Het zit in een handige pompverpakking. Die van mij lekt helaas aan beetje, maar ik denk dat dat gewoon een foutje is. Ik breng één pompje aan op mijn droge gezicht en verwijder zo al een hoop vuil. Vervolgens maak ik mijn handen nat en ga er nog een keer overheen. De olie verandert nu in een lichte, melkachtige substantie. Daarna spoel ik het af met lauwwarm water. Mijn huid dep ik niet droog, want voor het volgende product moet mijn huid vochtig zijn.

Dermalogica Essential Cleansing Solution

Dermalogica Essential Cleansing Solution

Dermalogica Essential Cleansing Solution (€42,25 / 250 ml)

Tijd voor stap twee in het reinigingsproces. De Essential Cleansing Solution is een rijke en romige cleanser, speciaal voor de droge of voortijdig verouderde huid. Hij verwijdert het vuil dat nog achtergebleven is op de huid en voedt de huid tegelijkertijd. De substantie voelt heerlijk zacht aan. Ik spoel hem af met lauwwarm water en dep mijn gezicht droog met een schone handdoek. Mijn huid voelt nu al heerlijk zacht aan, maar natuurlijk moet er ook verzorging aangebracht worden. Op naar stap drie.

Dermalogica Skin Hydrating Booster

Dermalogica Skin Hydrating Booster

Dermalogica Skin Hydrating Booster (€79,- / 30 ml)

Zoals gezegd is mijn huid vochtarm, dus hij kan wel wat hydratatie gebruiken. In dit kleine flesje zit een geconcentreerde formule die direct droogte en dehydratatie vermindert. Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken. Mijn huid ‘slurpt’ het direct op. Er zit o.a. hyaluronzuur, panthenol, glycolipides en algen in die de vochtbalans herstellen. Daar was mijn huid wel aan toe!

Dermalogica Barrier Repair

Dermalogica Barrier Repair

Dermalogica Barrier Repair (€54,75 / 30 ml)

Ik vertelde dat mijn huidbarrière verstoord was en dat het noodzakelijk was om deze te herstellen zodat alle producten weer goed hun werk kunnen doen. Daar is de Barrier Repair voor. De formule is op basis van siliconen. Niet iedere huid kan daar tegen, maar mijn huid heeft er geen moeite mee. Sterker nog, het werkt eigenlijk heel goed voor mijn huid. Het vormt een soort beschermlaagje om de huid zodat deze beschermt wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook hiervan heb je maar een klein beetje nodig. Ik merk echt dat wanneer ik dit product niet gebruik, er iets mist in mijn routine.

Dermalogica Intensive Moisture Balance

Dermalogica Intensive Moisture Balance

Dermalogica Intensive Moisture Balance (€59,- / 50 ml)

Ik sluit af met de moisturizer. Deze is geschikt voor de (zeer) droge huid. Heerlijk voelt hij aan én mijn huid is de héle dag goed gehydrateerd.

Deze routine doe ik zowel ’s ochtends als ’s avonds. Voorheen reinigde ik mijn gezicht eigenlijk alleen ’s avonds voordat ik naar bed ging. Nu ik het ook ’s ochtends doe, merk ik dat de producten die ik daarna aanbreng veel beter werken.

Ik kan niet zeggen welk van deze producten voor mijn huid het meeste heeft gedaan, want alles vult elkaar eigenlijk aan. De producten doen exact wat ze beloven. Niets meer, niets minder. Mijn huid voelt fantastisch aan en ziet er een stuk beter uit. Roodheid is verminderd en mijn huid is de hele dag gehydrateerd. Dermalogica is zeker niet goedkoop, maar wat ik wel erg fijn vind aan Dermalogica en zo’n Face Mapping is dat je een persoonlijk huidadvies krijgt. Ieder product doet iets voor je huid en je gebruikt geen producten die je niet nodig hebt. Over een tijdje laat ik weer een nieuwe Face Mapping doen en gaan we kijken hoe mijn huid er dan voor staat. Ik ben in ieder geval erg blij met hoe mijn huid op dit moment is!

Wil je meer informatie over Dermalogica? Klik hier. Wil je meer weten over Cestmoi in Breda? Klik dan hier

Liefs, Laura

2 thoughts on “LOVE: Dermalogica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.