TRAVEL: Berlin baby!

Categoriën Personal

Berlijn. Ik was er nog nooit geweest maar het stond al jaren hoog op mijn bucketlist om een keer te bezoeken. Voor mijn verjaardag eind maart verraste mijn vriend me met een weekendje weg naar deze stad. In juni was het zo ver en wat was het vét! Ik ben een klein beetje verliefd geworden op deze stad en deel graag wat kiekjes met jullie die ik met mijn iPhone maakte zodat jullie een beetje mee kunnen nagenieten  :blinkhearts: .

Berlijn(3)

We kwamen ‘s avonds rond een uur of 5 aan in ons hotel. We verbleven in het InterCity hotel vlakbij de luchthaven Schönefeld (we zijn met de auto gekomen, maar als je gaat vliegen is dit hotel echt ideaal!). Het hotel biedt een gratis OV-kaart aan voor alle dagen dat je in het hotel verblijft. Mooi meegenomen! Binnen 30-60 minuten ben je in het centrum van Berlijn (afhankelijk van waar je precies moet zijn). We hadden best trek gekregen, dus we gingen gelijk door naar het centrum om een hapje te eten.

Berlijn(4)

Berlijn(5)

Ik mocht kiezen waar we gingen eten en ik had zó veel zin in sushi, dus liepen we naar binnen bij Otito (vlakbij metrostation Stadsmitte). Erg lekker én goed betaalbaar. Aanrader!

Berlijn(2)

Na het eten gingen we nog door naar de Brandenburger Tor die ‘s avonds erg mooi verlicht is. Omdat we best wel moe waren van een lange autorit gingen we op tijd terug naar het hotel. Morgen weer een dag.

Berlijn(6)

Dag 2 begonnen we bij Checkpoint Charlie. Gewoon, omdat ik dat een keer gezien wilde hebben. Erg veel stelt het niet voor, maar je vindt er wel veel info over de geschiedenis van de Berlijnse Muur…

Berlijn(7)

… en een stukje van de Berlijnse Muur.

Berlijn(8)

We liepen nog wat door de stad en zagen deze gigantische luchtballon in de vorm van een wereldbol! We zijn er niet in geweest, want we wilden nog zo veel andere dingen zien.

Berlijn(9)

Zoals het Holocaust Monument. Erg indrukwekkend om doorheen te lopen.

Berlijn(10)

En het Rijksdaggebouw. Tip: je kunt van tevoren een plaats reserveren om rond te lopen in te glazen koepel van dit gebouw (eventueel met rondleiding door het gebouw). Je hebt dan een onwijs mooi uitzicht over de stad. Dit is gratis, maar je moet wel even van tevoren reserveren dus. Ik kwam hier helaas te laat achter en toen waren alle plekken al vol  :sad: .

Berlijn(11)

Berlijn(12)

‘s Avonds aten we bij A Mano. Dit Italiaanse restaurant werd op TripAdvisor beoordeeld als nummer 1 restaurant van álle restaurants in Berlijn. Dat moest haast wel goed zijn… en dat was het zeker! Ik ging voor de truffelpasta en Rob koos een supermalse steak. Topservice, heerlijk eten en weer goed betaalbaar. Het viel me sowieso op dat het eten en drinken in Berlijn best goedkoop was. Had ik van tevoren niet gedacht!

Berlijn(13)

Vanaf de Fernsehturm kun je ook mooi over de stad kijken. Hiervoor moet je wel entree betalen.

Berlijn(23)

De derde dag begonnen we bij Mauer Park waar je prachtige kunstwerken kunt bewonderen op een deel van de Berlijnse Muur.

Berlijn(14)

De enige foto van ons twee die wél gelukt was (soort van…).

Berlijn(15)

Berliner Dom.

Berlijn(16)

Museum Eiland.

Berlijn(17)

Ook keken we nog even rond in het prachtige luxe warenhuis KaDeWe. Nóg luxer dan Harrods in Londen of De Bijenkorf. We keken onze ogen uit maar hebben er niets gekocht. Daarna gingen we shoppen in de Mall of Berlin waar ik wel goed geslaagd ben. De shoplog komt binnenkort online!

Berlijn(18)

Berlijn(19)

Berlijn(20)

Berlijn(21)

We bezochten nog een Gendarmenmarkt waar het concertgebouw staat met aan weerszijden twee identiek lijkende kerken. Rechts van het concertgebouw staat de Französische Dom en links de Deutsche Dom. Erg mooi!

Berlijn(22)

Natuurlijk konden we Berlijn niet verlaten zonder een Duitse worst te hebben gegeten. Currywürst is typisch Berlijns maar ik hou meer van Bratwürst dus daarom koos ik die  :tongue:

Ik vond Berlijn echt een te gekke stad met een mooie mix van cultuur, lekker eten en goed shoppen. Een stad die absoluut te moeite waard is om te bezoeken en waar ik zeker nog eens daar terug wil!

Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Heb je nog tips? Deel ze gerust in de reacties! 

Liefs, Laura

1 thought on “TRAVEL: Berlin baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.