Ebelin Make-up Ei (Beautyblender dupe?)

Categoriën Testjes

Zoals je in de video met de shoplog van Berlijn hebt kunnen zien, kocht ik daar een roze Ebelin Make-up Ei. Steeds meer merken komen met een make-upsponsje in de vorm van een eitje, zelfs budgetmerken als Essence en Ebelin (te koop bij DM in Duitsland) hebben ze nu. Ik was onwijs benieuwd of die van Ebelin net zo goed zou werken als de echte Beautyblender of de Miracle Sponge van Real Techniques, die ik ook erg fijn vind. De Miracle Sponge van Real Techniques (+/- € 7,00) is al een stuk goedkoper dan de Beautyblender (+/- € 20,00) en werkt erg prettig maar het zou natuurlijk helemaal top zijn als dit eitje van Ebelin, die ik kocht voor de luttele prijs van € 2,45, net zo fijn zou werken. Let’s put it to the test!

De make-up eitjes van Ebelin zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik heb ze in het roze, paars en mintgroen gezien. Ik ging voor de roze. Ook heeft het merk mini ei-sponsjes om concealer mee te blenden maar deze heb ik niet gekocht. Het sponsje zit in een doorzichtige plastic verpakking.

Ebelin-Makeup-Ei

Toen ik het sponsje uit de verpakking haalde, viel het me al gelijk op dat hij behoorlijk stevig en hard was. Ik hoopte dat dit zou veranderen zodra ik hem nat maakte onder de kraan, maar dat was helaas niet het geval. De spons werd wel groter en ietsje zachter maar was nog steeds behoorlijk stevig en hard.

Ebelin Make-up Ei

Grootte van de spons: links droog, rechts vochtig

In gebruik is hij helaas niet veel beter. Op mijn gezicht voelt hij door zijn stevigheid niet prettig aan. Zo’n sponsje hoort gewoon, net als een kwast, zacht aan te voelen. Zo voelt deze helaas niet. Ook het blenden van de foundation gaat niet zo gemakkelijk als ik gewend ben van andere make-up sponsjes. Hij blendt het wel een beetje maar het resultaat is hier en daar nog wat vlekkerig. Bovendien heb ik het idee dat hij behoorlijk wat product opneemt, meer dan ik gewend ben van andere make-upsponzen.

Om het opgenomen product er vervolgens weer uit te krijgen, ben je ook wel even bezig. Het schoonmaken van het eitje gaat namelijk niet gemakkelijk. Daar waar ik andere vergelijkbare make-up sponzen gemakkelijk schoon krijg met babyshampoo of afwasmiddel, moet ik deze meerdere malen echt flink hard over een blokje zeep wrijven, uitspoelen, herhalen en dan nog wordt hij niet helemaal schoon.

Nee, dit Ebelin Make-up Ei heeft mij helaas niet kunnen overtuigen. Ik zou hem niet willen bestempelen als een dupe van de originele Beautyblender. Jammer! Ik hou het voorlopig maar bij die van Real Techniques.

Heb jij al wel een goede dupe van de Beautyblender gevonden? Laat het achter in de reacties!

Liefs, Laura

5 thoughts on “Ebelin Make-up Ei (Beautyblender dupe?)

  1. oh ik ben wel verbaasd? ik gebruik deze namelijk al een paar weken nu en ben er super blij mee! ik vind hem echt goed, mijn foundation zit er veel mooier op dan met een buffer kwast! maar ik heb dan ook nooit een echte beauty blender gehad en dus kan ik het daarmee niet vergelijken…

    1. Wat interessant om een andere mening te horen. Op internet las ik verschillende verhalen (zowel positief als negatief) dus ik was heel benieuwd hoe hij mij zou bevallen. Helaas niet zo goed dus, maar fijn dat hij voor jou wel werkt! Zo zie je maar dat meningen kunnen verschillen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.