LOVE: Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Categoriën Favorites

De Real Techniques Miracle Complexion Sponge gebruik ik al járen en inmiddels heb ik er al 2 van versleten. Ik ben nu bezig met mijn derde sponsje van dit merk maar had er nog niet eerder over geschreven. Dat kan natuurlijk niet en daarom vertel ik je in dit artikel waarom dit oranje eitje zo’n grote favoriet van mij is.

real techniques miracle complexion sponge

Real Techniques is het merk van de Pixiwoo zusjes Samantha en Nicola Chapman, die je misschien wel kent van hun YouTube-kanaal. Ze hebben geweldige make-up tools ontwikkeld en deze Miracle Complexion Sponge is er daar één van. Het sponsje is een beetje afgekeken van de Beautyblender spons (het roze eitje) maar ziet er toch net iets anders uit. Niet alleen de kleur is anders, ook heeft de Miracle Complexion Sponge een platte schuine onderkant die verrassend goed werkt om je foundation mee aan te brengen.

real techniques miracle complexion sponge

Op de verpakking staat niet veel info over hoe je de spons kunt gebruiken, maar op de site van Real Techniques vind je wel een uitgebreide tutorial. Erg handig om die eens te bekijken. Als je de spons wil gebruiken om poeder mee aan te brengen, laat je hem droog. Wil je hem gebruiken om vloeibare foundation mooi te blenden? Dan moet je hem eerst nat maken onder de kraan. Dit zorgt ervoor dat de spons minder product opslurpt (dat zou natuurlijk zonde zijn!).

real techniques miracle complexion sponge

Eenmaal nat gemaakt, zie je dat de spons gelijk een stuk groter geworden is. Hij is lekker zacht en luchtig. Ik gebruik de spons eigenlijk alleen om foundation en concealer mee te blenden. Voor poederproducten gebruik ik liever een kwast omdat ik dat gewoon makkelijker vind werken. Maar voor vloeibare foundation en concealer is hij echt ideaal.

De platte kant gebruik ik voor de grote delen van mijn gezicht. Je kunt vegen of deppen, beide werkt prima. Deppen geeft het meest dekkende resultaat. Wil je op bepaalde delen meer dekking? Dan breng je wat extra foundation aan en dep je de spons erover voor een mooi egaal geheel. Het puntje is handig om op moeilijk bereikbare plekjes te komen zoals rond de neusvleugels en onder de ogen.

real techniques miracle complexion sponge

Hierboven zie je mijn huid met foundation die ik aangebracht heb met de Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Je ziet de foundation nauwelijks zitten. De spons zorgt voor een zogenoemd ‘airbrushed effect‘. Het effect is een mooie, egale huid. I love it!

rimmel kate sculpting highlighting kit golden sands full face

Hierboven ze je de full faced look. Het effect vind ik erg mooi en natuurlijk. De reden dat ik deze spons van Real Techniques verkies boven de originele Beautyblender is vanwege de prijs. De Beautyblender kost zo’n 20 euro terwijl de Miracle Complexion Sponge al verkrijgbaar is vanaf 6 euro (in diverse online webshops) of koop hem voor 8 euro bij Etos. De werking en het effect is nagenoeg hetzelfde.

Het sponsje maak ik eens in de zoveel tijd schoon met water en afwasmiddel of babyshampoo in combinatie met wat olijfolie (hetzelfde doe ik met mijn kwasten). Werkt prima. Na een tijdje wordt hij niet helemáál schoon meer maar dat vind ik geen probleem. Zodra hij begint te schimmelen – ja, dat gebeurt soms – of wanneer er scheurtjes in komen, is het tijd om hem te vervangen.

Tja, ik kan niets negatiefs bedenken over de Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Ik ben gewoon fan en gebruik hem iedere dag!

Liefs, Laura

4 thoughts on “LOVE: Real Techniques Miracle Complexion Sponge

  1. Fijne review. Breng mijn foundation nu aan met de kwast van RT. Maar dacht van de week dat je de foundation toch wel erg zag zitten, vooral rond mijn neus. Dus deze review komt als geroepen, dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.