TRAVEL: Dushi Curaçao!

Categoriën Carousel, Personal, Travel

Halverwege september was het eindelijk tijd voor onze vakantie en mán wat keken we ernaar uit. We gingen namelijk naar dushi Curaçao! We hebben onwijs genoten op dit prachtige eiland en ik deel graag wat vakantiefoto’s met jullie.

Curaçao

Dushi is een woord dat ze op Curaçao eigenlijk voor alles gebruiken dat mooi, lief, lekker, schattig of goed is. In Nederland ken je het misschien ook wel als ‘schatje’ in straattaal.

Curaçao

Dushi Curaçao betekent dus zoiets als ‘mooi Curaçao’.

Curaçao

In de hoofdstad Willemstad vind je de welbekende gekleurde huisjes. Eén van de eerste dingen waar ik aan denk als ik aan Curaçao denk. Vroeger waren de huisjes wit. Het verhaal gaat de een gouverneur de huisjes in allerlei kleuren heeft laten schilderen omdat mensen last kregen van hun ogen doordat de zon heel fel weerkaatste op de witte muren. Diezelfde gouverneur zou ook directeur zijn van een grote verffabriek…  :wink:

Curaçao

Curaçao

Op de Koningin Emmabrug, beter bekend als de ‘pontjesbrug’. 

Curaçao

Met mn grote vriend  :lol:

Curaçao

Willemstad heb je eigenlijk wel in een half dagje gezien, het is vrij klein met een paar winkelstraten. Wij lunchten nog even op het terras van ‘De Buren’ en gingen daarna terug naar ons resort.

Curaçao

We verbleven in het Kunuku Aqua Resort. Een heerlijk resort midden op het eiland waardoor je eigenlijk even ver (of dichtbij) alles zit. Er zijn meerdere zwembaden en glijbanen op het resort, dus ideaal voor kinderen (en voor volwassenen zoals wij die zich stiekem nog een beetje kind willen voelen :wink: ).

Curaçao

Chill is een bekend biertje op het eiland en een beetje te vergelijken met Amstel Bright. Lekker fris!

Curaçao

Onze huurauto waarmee we het hele eiland verkend hebben.

curacao

Wat mij betreft het mooiste strand van Curaçao: de Grote Knip. Práchtig helder blauw water met een mooi kleurverloop en een heerlijk wit strand.

Curaçao

Wij samen bij de Grote Knip  :2inlove: . In het water is een platform waar je vanaf kunt springen of duiken of gewoon heerlijk op kunt chillen.

Curaçao

Zo mooi!  :heart:

Curaçao

Een ander mooi strandje: Cas Abou beach

Curaçao

Best wel een beetje spannend om een bikinifoto online te zetten, maar aan de andere kant: zo liep ik daar ook gewoon rond, haha  :tongue:

Curaçao

We hebben heel veel gesnorkeld bij de verschillende strandjes en heel veel mooie vissen gezien. Helaas geen zeeschildpadden…  :sad:

Curaçao

Leguanen zie je ook op het eiland. Deze liep gewoon over het strand. Ze doen je helemaal niks dus je hoeft er niet bang voor te zijn  :smile:

Curaçao

Curaçao

Drankje doen bij Zanzibar op Jan Thiel beach. Op zaterdagavond is er (live) muziek! Ik moet zeggen dat ik blij was dat wij niet in één van de resorts aan dit strand verbleven. Wat een drukte! Heel erg massaal en alle strandbedjes liggen dicht naast elkaar. Natuurlijk zijn er mensen die dat juist leuk vinden, maar persoonlijk hou ik van wat meer rust op vakantie. Ons resort was wat dat betreft ideaal!

fotoboek curaçao fotofabriek

Van deze foto’s heb ik een fotoboek laten maken in samenwerking met fotofabriek.nl. Zo kunnen we de foto’s nog eens gemakkelijk terugkijken en hebben we een mooi aandenken aan deze prachtige reis. Ik wilde de foto’s paginagroot afgedrukt hebben en het programma van Fotofabriek geeft precies aan of de kwaliteit van de foto daarvoor goed genoeg is. Top! Het fotoboek ligt bij ons op de salontafel en daardoor pak je het er ook gemakkelijk even bij als er visite is  :smile: . Ik ben erg blij met het resultaat!

Wil je nog meer beelden zien van onze reis naar Curaçao? Bekijk dan deze video!

Liefs, Laura

2 thoughts on “TRAVEL: Dushi Curaçao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.