TRAVEL: Brugge

Categoriën Travel

Een tijdje geleden bracht ik samen met mijn vriend Rob een bezoekje aan Brugge. Waarom Brugge? We wilden een paar dagen weg, maar niet te ver van huis. We twijfelden tussen Gent en Brugge. Over beide hadden we goede verhalen gehoord en we waren er nog nooit geweest. We wilden eerst een combinatiereisje maken, maar omdat alle hotels in Gent volgeboekt waren, werd het alleen Brugge. Gent bewaren we voor een andere keer. Brugge is nog geen 2 uur rijden van onze woonplaats Breda en wat is het een geweldig leuke stad! Ik laat je graag wat foto’s zien.

brugge

brugge

We verbleven in hotel Monsieur Ernest, in het centrum van Brugge. Een klein maar erg fijn hotel. Het ligt in een zijstraatje waardoor het wel rustig is, maar je ook zo in het centrum bent. Doordat we slechts een paar dagen van tevoren boekten, was het ook nog eens erg betaalbaar. De kamers waren prima, het ontbijt was goed en de ligging was perfect. Ideaal dus!

brugge

We begonnen op de Grote Markt, wat al een bezienswaardigheid op zich is. We aten daar een frietje bij één van de twee frietkotten die daar staan (wij kozen de rechter) omdat de friet daar erg lekker zou zijn, maar eerlijk gezegd vond ik de friet niet heel bijzonder…

brugge

Op de Grote Markt vind je ook de Belfort toren. Als je de film “In Bruges” wel eens gezien hebt, dan herken je hem ongetwijfeld omdat de toren daar een grote rol in speelt. Je kunt de toren ook beklimmen en hebt bovenaan een prachtig uitzicht over de stad. Wij hebben dit niet gedaan omdat we nog veel meer van de stad wilden zien en maar weinig tijd hadden (we waren er maar 2 dagen).

brugge

We brachten een bezoekje aan de brouwerij De Halve Maan. Hier worden de biertjes Brugse Zot en Straffe Hendrik gebrouwen. Een paar dagen voor ons bezoek was deze brouwerij nog in het nieuws omdat ze een pijpleiding onder de stad hebben gelegd om het bier te transporteren naar de bottelarij. Eerder gebeurde dat met tankwagens maar dat zorgde voor veel overlast en onveilige situaties. Daar hebben ze nu dus een innovatieve oplossing voor bedacht!

brugge

Hoewel ik zelf niet zo’n bierdrinker ben, vond ik het erg leuk om een rondleiding door de brouwerij te krijgen en te zien hoe zo’n proces in z’n werk gaat. De entreeprijs is zo’n 8 euro en na afloop krijg je een glas Brugse Zot om de tour mee af te sluiten.

brugge

Tijdens de tour ga je ook het dak op van de brouwerij en daar heb je een mooi uitzicht over de stad!

brugge-1

Wij in één van de vele mooie straatjes in Brugge  :heart:

behind the scenes september oktober 2016

Natuurlijk moest er ook een wafel gegeten worden. Wij aten deze op een terrasje maar er zijn ook genoeg winkeltjes en kraampjes waar je ze kunt kopen (en waar je een stuk goedkoper uit bent). Een warme wafel blijft zooo lekker!  :hmm2:

brugge

We maakten ook een rondvaart met een bootje door de stad. Erg leuk en zeker een aanrader om te doen als je in deze stad bent. Hierboven zie je het meest gefotografeerde stukje in Brugge en ik kan wel begrijpen waarom. Zo idyllisch!

brugge

Er zijn zo veel mooie plekjes, bruggetjes en parken in Brugge dat je maar foto’s blíjft maken.

brugge

Het is alsof je in een sprookje loopt. Overal waar je kijkt, zie je mooie gebouwen, gezellige straatjes en prachtige parkjes. Het deed me een beetje aan de Efteling denken, maar dan zonder de bombarie. Gewoon erg Anton Pieck-achtig. Zo mooi. Zelfs mijn vriend Rob was enthousiast over deze stad en dat wil zeker wat zeggen. We zijn samen al naar zó veel wereldsteden geweest (Parijs, Londen, Milaan, New York, Berlijn en ga zo maar door) maar nog nooit was hij zo enthousiast over een stad, haha  :tongue:

brugge

In Brugge kun je ook prima shoppen maar dat hebben wij niet gedaan. Wel kocht ik nog een doosje bonbons om mee naar huis te nemen, want ook daarom staat deze stad bekend. Ze waren verrukkelijk!

Wij zijn zeer positief verrast door Brugge! Misschien omdat we er van tevoren niet veel van verwacht hadden en er vrij ‘blanco’ naartoe zijn gegaan. We hadden van tevoren niet echt uitgezocht wat we allemaal wilden doen, maar dat was ook wel eens fijn. Normaal gesproken wil ik altijd alles plannen en van tevoren uitzoeken (het liefst tot de restaurantjes waar we gaan eten aan toe) maar doordat we dat nu niet gedaan hebben, was het ook wel heel relaxed en kwamen we op mooie plekken die we anders misschien overgeslagen hadden. Brugge is wat ons betreft een absolute aanrader om eens te bezoeken!

Liefs, Laura

5 thoughts on “TRAVEL: Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.