Movie Monday #1

Categoriën Chickmedia

Mijn vriend en ik kijken samen heel wat series en films. Het leek me een leuk idee om die zo af en toe te behandelen. Welke films of series vind ik echte aanraders en welke kun je beter skippen? In deze eerste Movie Monday behandel ik 6 films die ik de afgelopen tijd gezien heb.

Edge of Seventeen (2016)

Het verhaal
De film gaat over de zeventienjarige Nadine Franklin (gespeeld door Hailee Steinfeld). Ze woont samen met haar moeder en broer en is depressief omdat haar vader, waar ze een zeer goede band mee had, vier jaar geleden overleden is. Dit grote verlies kan ze maar moeilijk verwerken. Op een dag loopt ze tijdens de lunchpauze het klaslokaal van haar geschiedenisleraar binnen en vertelt hem dat ze zelfmoord wil plegen. En om de ellende compleet te maken, blijkt dat haar beste vriendin opeens een relatie heeft met haar oudere broer. Nadine voelt zich enorm eenzaam, totdat ze een jongen tegenkomt met wie ze goed bevriend raakt.

Mijn mening
Als je het verhaal zo leert, dan klinkt het als een echte dramafilm. Dat is het ook wel een beetje, maar er zitten ook zeker komedie-elementen in. Gelukkig maar, want dat maakt het geheel allemaal wat luchtiger. Ik denk dat de film goed laat zien waar tieners op die leeftijd mee kunnen worstelen en ik vond Hailee Steinfeld erg sterk in haar rol. Het verhaal vond ik wel voorspelbaar. Ik miste een plottwist. Eigenlijk weet je halverwege de film al hoe hij gaat eindigen. Op IMDb krijg deze film een 7,5. Dat vind ik zelf wat aan de hoge kant maar omdat ik de film alsnog vermakelijk vond, krijgt hij van mij een 6,5.

Cijfer IMDb: 7,5
Mijn cijfer: 6,5

Bridget Jones’ Baby (2016)

Het verhaal
Na het succes van Bridget Jones’ Diary (1 en 2) werd het tijd voor een vervolg. Aan het eind van de vorige film eindigde Bridget (ook nu weer gespeeld door Renée Zellweger) met Mark Darcy (Colin Firth). Helaas bleek hun relatie geen stand te houden en is ze in deze film opnieuw single. Geen succes op liefdesgebied dus, maar verder heeft ze haar leven eigenlijk prima onder controle. Ze brengt veel tijd door met vrienden en heeft een leuke baan bij een nieuwsprogramma. Maar dan ontmoet ze de Amerikaan Jack (gespeeld door Patrick Dempsey) op een festival en ze beland met hem tussen de lakens. Geheel ongepland blijkt Bridget in verwachting te zijn maar ze weet wie de vader is. Want oh ja, tussendoor was ze ook weer in bed beland bij haar ex Mark..

Mijn mening
Eindelijk was daar dan het lang verwachte vervolg van Bridget Jones! De eerste twee films vond ik erg vermakelijk dus je begrijpt dat ik enorm benieuwd was naar deel 3. Ik had zo gehoopt dat Hugh Grant ook in deze film zou verschijnen, maar helaas. Patrick Dempsey is zeker niet verkeerd om naar te kijken en een prima acteur, maar ik miste Hugh Grant.  Ook vond ik de grappen niet zo sterk als in voorgaande films. Een leuke film voor de vrijdagavond, maar hierna zou het wat mij betreft wel op moeten houden voor Bridget Jones.

Cijfer IMDb: 6,7
Mijn cijfer: 6,7

Hacksaw Ridge (2016)

Het verhaal
Hacksaw Ridge vertelt het waargebeurde verhaal over Desmond Doss (Andrew Garfield), een Amerikaanse legerdokter die diende tijdens de Tweede Wereldoorlog. Desmond is in het leger eigenlijk een vreemde eend in de bijt. Hij weigert namelijk om een wapen te dragen, laat staan om een wapen te gebruiken om iemand te verwonden of te doden. Desmond zal er alles aan doen om zijn land te beschermen maar weigert daarbij geweld te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat hij tijdens zijn opleiding in het leger niet geaccepteerd wordt door zijn medesoldaten en officieren. Hij wordt beschouwd als een lafaard en uitgelachen.

Uiteindelijk mag Desmond deelnemen aan de oorlog. In 1945 belandt hij in de Slag om Okinawa. Op het Japanse eiland is hij betrokken bij de strijd om Hacksaw Ridge, een gebied dat bovenaan een steile klif ligt. Desmond werpt zich op als een echte held. Als legerdokter zet hij meermaals zijn eigen leven op het spel om zijn medesoldaten te verzorgen of van morfine te voorzien. Uiteindelijk vindt hij ook een manier om zijn landgenoten uit de gevarenzone te loodsen.

Mijn mening
Hacksaw Ridge is een film van totaal ander kaliber dan de vorige twee die ik behandelde. Sowieso vind ik oorlogsfilms altijd enorm spannend en fascinerend. Vaak bloederig, dat wel, en dat is bij Hacksaw Ridge niet anders dus daar moet je wel tegen kunnen. De echte actie begint pas halverwege de film maar dit vond ik totaal niet storend. Ik vond het juist interessant om Desmond’s achtergrond te leren kennen en hoe het komt dat hij is zoals hij is. Hacksaw Ridge past prima in het rijtje met andere goede oorlogsfilms zoals Saving Private Ryan en Fury. Een absolute aanrader als je van actie of oorlogsfilms houdt.

Cijfer IMDb: 8,2
Mijn cijfer: 8,5

Arrival (2016)

Het verhaal
Wanneer op twaalf plekken op aarde mysterieuze ruimtevaartuigen neerdalen wordt op elke locatie geprobeerd contact te maken met de buitenaardse wezens. In de Verenigde Staten wordt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) gevraagd om de taal van de aliens te ontcijferen. Terwijl ze de taal van de wezens begint te begrijpen, komen er bij haar telkens beelden naar boven uit haar eigen leven. Deze blijken de sleutel tot het ontraadselen van een groter mysterie rondom het buitenaards bezoek.

Mijn mening
Normaal gesproken ben ik niet echt van de sciencefiction films. Films over ruimtevaart vind ik wel erg tof, maar zodra er aliens in voorkomen, haak ik af. Toch besloot ik deze film te kijken omdat hij zo goed scoorde op IMDb en daar heb ik zeker geen spijt van. Het leuke aan de film vond ik het taalkundige deel, aangezien ik ook een achtergrond in de communicatie heb. Dat er dan gecommuniceerd wordt met aliens, nam ik maar even voor lief. Tegen het einde van de film viel bij mij pas het kwartje (wat dat precies inhoudt ga ik nu natuurlijk niet spoilen) and it’s pretty deep…. Als je niet van SciFi houdt en ook helemaal niets met taal of communicatie hebt, dan zou ik deze skippen maar anders is het zeker een aanrader.

Cijfer IMDb: 8,0
Mijn cijfer: 7,5

Passengers (2016)

Het verhaal
Een techneut genaamd Jim (Chris Pratt), passagier van het ruimteschip Avalon op weg naar een kolonie ver van aarde, ontwaakt vanwege een technische fout negentig jaar te vroeg uit zijn hyperslaap. Een jaar lang is hij de enige aan boord die wakker is. Na een jaar van isolatie wordt hij verliefd op een vrouw genaamd Aurora (Jennifer Lawrence). Hij besluit haar wakker te maken en vertelt haar dat het een technische fout was. Ze worden verliefd op elkaar en komen tot de ontdekking dat het ruimteschip in groot gevaar is. Met 5000 slapende bemanningsleden en passagiers op het spel kunnen alleen Jim en Aurora een ramp voorkomen.

Mijn mening
Komt er een film uit met Jennifer Lawrence? Dan gaat ‘ie op m’n lijstje. Ik vind haar echt te gek! Ook in deze film vond ik haar weer erg goed. Chris Pratt ook trouwens. Deze film heeft eigenlijk alles: romantiek, actie, drama, spanning… De special effects zijn waarzinnig mooi gemaakt. Een erg toffe film die zeker ondergewaardeerd is door filmrecensenten. Klein puntje van kritiek: het eind vond ik een beetje een anti-climax. Ik wou dat de film nog verder ging!

Cijfer IMDb: 7
Mijn cijfer: 7,3

Moana (2016)

Het verhaal
Moana is de dochter van een opperhoofd van haar stam. Het gaat niet goed met de vruchtbaarheid van de grond op het eiland en dat komt doordat halfgod Maui het hart van moeder natuur, Te Fiti, gestolen heeft. Moana gaat op zoek naar Maui om het hart terug te brengen naar Te Fiti zodat het eiland gered kan worden van de ondergang.

Mijn mening
Volgens mij blijkt uit deze Movie Monday dat ik zo’n beetje alle filmgenre’s kijk, haha. Zo ook animatiefilms! Moana, ook bekend onder de naam Vaiana, is de nieuwste Disneyfilm. Ik verwachtte er niet heel veel van, omdat ik er niet veel over gehoord had (zoals bijvoorbeeld bij Frozen wel het geval was). Toch vond ik hem verrassend leuk. Een leuk verhaal met leuke liedjes en humor! Moana is zeker niet alleen voor kinderen maar voor iedereen die van Disney en animatiefilms houdt.

Cijfer IMDb: 7,7
Mijn cijfer: 7,7

Dat waren ze! Ik ben erg benieuwd of jullie (één van) deze films ook gezien hebben en wat jullie ervan vonden. Of misschien heb ik je wel nieuwsgierig gemaakt? Natuurlijk zijn aanraders ook erg welkom! Laat alles achter in de reacties!  :yay:  

Liefs, Laura

2 thoughts on “Movie Monday #1

  1. Wauw wat veel films zeg! Geen van allen heb ik nog gezien, heb de laatste tijd echt vrij weinig tijd vrijgemaakt om even heerlijk op de bank te ploffen met een filmpje erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.