Recept: Stroopwafelcake

Categoriën Carousel, Food

Gisteren was ik jarig en wie jarig is, trakteert. Omdat ik jullie helaas niet allemaal kan uitnodigen op mijn feestje en trakteren op iets lekkers, deel ik vandaag een recept voor deze heerlijke stroopwafelcake met jullie zodat je die zelf kan maken :tongue: . Deze cake viel hier erg in de smaak en is super makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 200 gram stroopwafels

En verder heb je nodig:

  • Mengkom
  • Mixer
  • Cakeblik

Hoe ga je te werk?

1. Verwarm de oven voor op 150°C en vet een cakevorm in met een beetje boter, neutrale olie of een bakspray. Ik legde voor de zekerheid ook een stuk bakpapier in de vorm zodat ik zeker wist dat ik de cake straks gemakkelijk uit de vorm kan tillen, maar dit hoeft niet per se.

2. Snijdt vervolgens de stroopwafels in kleine stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. Dit komt natuurlijk niet heel nauw.

3. Klop met de mixer de boter met de kristalsuiker en de basterdsuiker tot een romig geheel. Het is hierbij heel belangrijk dat de boter op kamertemperatuur (zacht) is, anders wordt het lastig om het geheel romig te krijgen.

4. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Blijf ondertussen kloppen met de mixer.

5. Voeg daarna de kaneel, een snufje zout en het zelfrijzend bakmeel. Blijf doorkloppen tot er een mooi beslag ontstaat (ongeveer 1 tot 2 minuten).

6. Doe de gehakte stroopwafels bij het beslag, maar houd een gedeelte achter om straks de bovenkant mee te decoreren. Roer de stroopwafels door het cakebeslag met een spatel.

5. Stort het cakebeslag in de cakevorm. Verdeel vervolgens de overige gehakte stroopwafels over de bovenkant.

6. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 70 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als de satéprikker er schoon uit komt is de cake gaar.

6. Laat de cake ongeveer tien minuten afkoelen in de cakevorm en vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Ik trakteerde deze cake op mijn verjaardag, samen met deze brownies (die overigens ook niet te versmaden zijn!). Als traktatie, bij een high tea, bij de koffie of thee… deze stroopwafelcake kan eigenlijk altijd. Succes gegarandeerd.

Geniet ervan!

Liefs, Laura

5 thoughts on “Recept: Stroopwafelcake

  1. Nou Laura, op jouw gezondheid een lekkere plak stroopwafelcake. Hij is echt heerlijk. Over een paar minuten mag de brownies uit de oven. Ik weet zeker dat die ook erg lekker zal zijn want ik heb de schaal uitgelepeld😊. Dank je voor de recepten👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: