Snelle flammkuchen van wraps

Categoriën Carousel, Lifestyle
Snelle Flammkuchen wraps

Wat doe je als je nog tortillawraps, roomkaas, spekjes en wat bosui over hebt en je zin hebt in een lekkere snack? Juist, dan maak je deze snelle flammkuchen van wraps! En dat is exact wat ik laatst deed. Binnen 15 minuten was het klaar en binnen 5 minuten was het op. Natuurlijk deel ik het recept met je.

Snelle Flammkuchen wraps

Flammkuchen waren een tijdje geleden een ware hype. Werkelijk overal zag je ze opeens voorbij komen. Op blogs, op festivals en op menukaarten in eetcafés en restaurants. Nu is de hype wel een beetje voorbij en zijn flammkuchen eigenlijk al behoorlijk ‘ingeburgerd’ hier in Nederland. Voor wie het nog niet kent: je kunt het een beetje vergelijken met een flinterdunne pizza, maar dan met een witte saus in plaats van tomatensaus.

Traditionele flammkuchen worden gemaakt met ui en spekjes, een combi die ik zelf erg lekker vind. De ui heb ik echter vervangen door een bosuitje, omdat ik die toevallig ook in huis had en het qua kleur er leuker uit vond zien op zo’n toch al witte bodem. Die bodem is normaal gesproken van deeg, maar ik gebruikte tortillawraps. Een stuk sneller en gemakkelijker. Varieer gerust qua toppings op je flammkuchen! Wat dacht je bijvoorbeeld van rauwe ham en rucola? Ook erg lekker! Maak combinaties die jij zelf lekker vindt, dan kan het haast niet mis gaan.

Snelle Flammkuchen wraps

Ingrediënten

Voor deze snelle flammkuchen met wraps (2 stuks) heb je het volgende nodig:

  • 2 wraps
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 50 gram spekreepjes
  • 25 gram geraspte kaas
  • 1 bosuitje

Snelle Flammkuchen wraps

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek de bakplaat of het rooster met een vel bakpapier.
  2. Smeer één kant van de tortillawraps in met de kruidenkaas. Ik gebruikte ongeveer 2 eetlepels per wrap.
  3. Strooi de geraspte kaas erover en verdeel de spekreepjes over de tortillawraps. 
  4. Bak de flammkuchen 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de bodem lekker knapperig is geworden.
  5. Snijd het bosuitje in ringen en verdeel deze over de flammkuchen.

Eet smakelijk! 

 

Liefs, Laura

1 thought on “Snelle flammkuchen van wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: