Geboorte tompoucen

Categoriën Food
geboorte tompouce

Op 11 april ben ik trotse tante geworden van neefje Nico! Het is de eerste in vele opzichten. Het is het eerste kindje van mijn schoonbroer en zijn vrouw, het eerste kleinkind voor mijn schoonouders en het eerste neefje voor Rob en mij. Superleuk! Speciaal voor deze mooie gebeurtenis maakte ik deze geboorte tompoucen (ik heb me rot gegoogeld maar kreeg geen eenduidig antwoord hoe je dat nou hoort te schrijven…). Anyway, ze vielen erg in de smaak en zijn heel makkelijk om te maken. Ze zijn bovendien een leuk alternatief voor beschuit met muisjes!

Ik ging voor makkelijk en maakte deze tompoucen met behulp van een pak van Home Made. Daar heb ik alleen water, slagroom en blauwe muisjes aan toegevoegd. Een recept kun je het dus niet echt noemen, maar ik wilde het idee graag met jullie delen.

geboorte tompoucen

Zo ga je te werk:

  1. Snijd het kant-en-klare bladerdeeg uit het pak in de grootte die je wil hebben. Ik maakte mini geboorte tompoucen dus ik sneed de ‘normale’ grootte nogmaals doormidden zodat ik vierkantjes had.
  2. Als tip voor het maken van de room stond op het pak om een gedeelte van het water te vervangen door slagroom, dus dat deed ik. Het is niet noodzakelijk, maar ik vond het zeker een lekkere toevoeging.
  3. Het glazuur maakte ik ook met het zakje wat in het pak zat. Dit glazuur is standaard roze gekleurd. Misschien niet ideaal voor deze geboorte tompoucen voor een jongetje, maar storend vond ik het niet. Glazuur kun je ook gemakkelijk zelf maken d.m.v. poedersuiker en een heel klein beetje water.
  4. Tenslotte versierde ik ze met muisjes. Dat ging het beste door de muisjes op een schoteltje te strooien en de bovenkant met glazuur daarin te dippen zodat ze blijven plakken.

Deze mini geboorte tompoucen zijn super snel en makkelijk te maken en werden erg gewaardeerd.

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.