Mini Indische kip saucijzenbroodjes

Categoriën Food

Heb je binnenkort een brunch of borrel (met Pasen wellicht?) en wil je daar íets meer pit aan toevoegen? Dan heb ik een heerlijk recept voor mini Indische kip saucijzenbroodjes voor je!

mini kip saucijzenbroodjes

Wat heb heb je nodig? (+/- 20 stuks)

  • 4 plakjes bladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el paneermeel (optioneel)
  • 1 ei losgeklopt (optioneel)
  • 1 el sesamzaadjes (optioneel)

indische kip saucijzenbroodjes

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier. Als je gebruik maakt van bladerdeeg uit de diepvries, kun je dat nu ook alvast ontdooien.
  2. Meng het kipgehakt samen met de andere ingrediënten (behalve het ei en de sesamzaadjes) in een kom. Kneed het geheel goed door. Als het gehaktmengsel te plakkerig blijft, kun je wat paneermeel toevoegen. Bij mij was dit wel nodig.
  3. Maak de losse bladerdeegplakjes aan elkaar met je vingers tot je één lange plak hebt. Als je vers bladerdeeg gebruikt, is dit niet nodig.
  4. Verdeel het gehaktmengsel in een lange ‘worst’ over de lengte van het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg vervolgens stevig op. Bij vers bladerdeeg heb je vast een stuk overtollig deeg. Dit kun je wegsnijden. Knijp de rand van de rol goed dicht met je vingers zodat de saucijzenbroodjes straks niet opengaan tijdens het bakken. Leg de rand voor de zekerheid aan de onderkant van de rol.
  5. Snijd de rol bladerdeeg in stukken van ongeveer 2 tot 3 cm. Wil je er zeker van zijn dat je mini kip saucijzenbroodjes mooi bruin worden? Bestrijk dan de bovenkant met een losgeklopt ei. Bestrooi ze eventueel met de sesamzaadjes ter decoratie.
  6. Bak de mini kip saucijzenbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven op 200°C tot ze goudbruin en gaar zijn. Hou ze tussentijds natuurlijk wel in de gaten.

kip saucijzenbroodjes

Eet smakelijk!

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.